Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Mai multe informatii despre PetitieOnline.net
image

Mai multe informatii despre PetitieOnline.net


Ghid de utilizare

PetitieOnline.net - Scurta descriere
PetitieOnline.net ofera toate mijloacele necesare crearii de petitii online si inregistrarii de semnaturi in mediul online. Datorita nivelului ridicat si in continua crestere a folosirii internetului, usurinta in a aduna semnaturile necesare unei petitii face din acest site modalitatea cea mai rapida de a strange semnaturi si astfel de a fi mai aproape de atingerea scopului urmarit printr-o petitie online.

Crearea unei petitii
Continutul unei petitii determina succesul acesteia. Odata creata, petitia nu mai poate fi modificata. Motivul este foarte simplu: nu se poate modifica textul petitiei dupa ce aceasta a fost semnata de mai multe persoane; nu este corect. Din aceste motive, este foarte important sa creati petitia cu rabdare, sa recititi textul acesteia pentru a elimina orice greseli de forma sau greseli gramaticale si pentru a face ultimele corecturi. Aceste etape sunt foarte importante pentru ca acest text va fi parcurs si ulterior semnat de foarte multe persoane. Un text care prezinta greseli sau este incomplet cu siguranta nu va strange foarte multe semnaturi. Este foarte important si ca petitia dumneavoastra sa fie redactata astfel incat sa contina o cauza care sa aiba nevoie de sustinere si care justifica actiunea de strangere de semnaturi. Oricine poate crea o petitie online, in legatura cu orice subiect. Pentru a crea o petitie online faceti click pe urmatorul link: creeaza o petitie online. Raspunderea juridica pentru informatiile continute apartine autorului. Dupa completarea si acceptarea datelor introduse in formular, intr-un interval scurt de timp, petitia va fi aprobata sau respinsa de catre administratorii site-ului. PetitieOnline.net isi rezerva dreptul de a publica sau nu anumite petitii. Indiferent daca petitia creata a fost sau nu, aprobata, veti primi cu siguranta un raspuns. Pentru orice sugestii sau intrebari puteti contacta cu incredere administratorii acestui site: Scrie un mesaj catre PetitieOnline.net. Dupa ce petitia a fost aprobata de un administrator, aceasta va fi vizibila pe site.

Promovarea unei petitii
Dupa ce ati creat petitia si aceasta a fost aprobata si este vizibila pe site, urmeaza o alta etapa foarte importanta, promovarea petitiei. Mediul online ofera o multitudine de metode de a transmite informatii. Cateva metode pentru a promova o petitie: programe care ofera servicii de comunicare de tip chat (Yahoo messenger, Live messenger, Gtalk, etc), trimiterea de e-mail-uri catre prieteni, prin care le recomandati sa citeasca si sa semneze petitia, postarea de link-uri catre petitie pe forumuri sau alte site-uri cu sfere de interes inrudite cu aceasta.

Acuratetea numarului de semnaturi
Numarul de semnaturi strans pentru o petitie corespunde unui numar real de persoane semnatare. Posibilitatea de frauda, de inregistrare automata de semnaturi (folosind programe speciale) este inexistenta; procesul de semnare a unei petitii este prevazut cu un sistem de protectie, care verifica si asigura existenta unui utilizator real (a unei persoane), prin metode specifice. Pentru a semna o petitie, dupa completarea formularului respectiv, semnatarul este rugat sa valideze semnatura urmand un link dintr-un mail primit din partea PetitieOnline.net. Astfel, este asigurata existenta reala a semnatarului. Marja de eroare este foarte mica si poate fi cauzata doar de utilizarea de catre aceeasi persoana a mai multor adrese de e-mail; acest caz este foarte rar intalnit, iar semnatarii trebuie sa stie ca nu prin aceste metode simple si ineficiente pot asigura succesul unei petitii.

Folosirea datelor colectate
In momentul in care considerati ca petitia a strans un numar suficient de semnaturi pentru a fi trimisa destinatarului, aveti la dispozitie optiunea de a salva petitia, impreuna cu semnaturile stranse, in format pdf. Aceasta optiune este prezenta pe pagina fiecarei petitii. PetitieOnline.net nu are sarcina de a trimite destinatarului petitia. Trimiterea petitiei catre destinatar poate fi facuta de catre creatorului petitiei, de catre un semnatar sau de catre orice alta persoana. Formatul pdf disponibil pentru fiecare petitie este util in obtinerea unui document printat.
La adresa: http://www.europarl.europa.eu/parliament/public/staticDisplay.do?id=49&language=ro puteti gasi toate informatiile necesare in acest scop.
Despre modalitatea practica de depunere a unei petitii prin posta electronica la Parlamentul european gasiti mai multe informatii la urmatoarea adresa:
https://www.secure.europarl.europa.eu/parliament/public/petition/secured/submit.do?language=RO
Subliniem faptul ca pe site-ul Parlamentului European nu se pot stoca petiţii colective sau de mare amploare. Asociaţiile sau persoanele care organizează astfel de campanii sunt rugate să trimită prin poştă listele de semnături de sprijin.
Atragem atentia asupra faptului că petitiile privind problemele legate de administrarea defectuoasă în cadrul instituţiilor sau organismelor Uniunii Europene trebuie adresate Ombudsmanului European, iar petitiile privind problemele legate de administrarea defectuoasă în cadrul instituţiilor sau organismelor romane trebuie adresate Ombudsmanului naţional, respectiv Avocatul poporului.


Termeni si conditii - Politica de confidentialitate

Date personale
Toate informatiile care au caracter personal si care sunt colectate de la utilizatori (adrese e-mail si alte informatii care nu sunt publice pe site) au caracter privat iar PetitieOnline.net se angajeaza sa nu le divulge unor terte parti.

Solicitare modificare date personale
Orice utilizator poate solicita modificarea datelor sale personale introduse pe site-ul PetitieOnline.net in modul urmator:
- pentru petitii in calitate de autor petitie, pentru semnaturi in calitate de semnatar al unei petitii, pentru sondaje in calitate de autor sondaj - utilizand adresa email folosita la crearea informatiilor si completand formularul de la pagina Cerere acces si modificare date personale
- pentru comentarii libere petitie si comentarii libere sondaje, unde nu este necesara existenta unei adrese email, folosind formularul de contact si mentionand detaliile comentariilor la care se face referire: Contact

Informatii adaugate de utilizatori
Raspunderea juridica pentru toate informatiile care sunt adaugate de utilizatori (creatori de petitii si semnatari) apartine acestora. Toate textele adaugate de acestia nu sunt modificate de catre PetitieOnline.net si sunt exact in forma initiala. PetitieOnline.net isi rezerva dreptul de a respinge petitii sau semnaturi pe criterii proprii si nu se obliga sa-si justifice actiunile catre autorii petitiei sau a semnaturii in cauza.
Autorul unei petitii sau al unei semnaturi confirma si este de acord ca PetitieOnline.net nu isi asuma responsabilitatea asupra continutului mesajelor niciunui autor. Totodata PetitieOnline.net nici nu poate fi facut raspunzator pentru niciun material amenintator, defaimator, obscen sau violent postat, precum nici pentru orice atingere a drepturilor intelectuale ale unei terte parti rezultand din sau facilitata de continutul unor astfel de materiale. Subliniem faptul ca administratorii site-ului depun toate diligentele pentru a preveni astfel de situatii neplacute.

Prin folosirea serviciilor PetitieOnline.net sunteti de acord cu toate precizarile de mai sus.