Prima pagina » Petitii online » Declararea politicianului britanic Nigel Farage ,,Persona Non Grata,, pe teritoriul Romaniei

Petitie: "Declararea politicianului britanic Nigel Farage ,,Persona Non Grata,, pe teritoriul Romaniei"

In contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana in 2007 si in special dupa ridicarea restrictiilor pe piata comuna a muncii, o multitudine de puncte de vedere critice si adesea defaimatoare au aparut in spatiul public european. In pofida faptului ca aderarea in sine a fost mai mult decit un demers politic, ci in fapt a consfintit implinirea istorica a ideii generoase de Europa comuna, demagogi fara cultura politica si istorica ataca natiunea romana si pun sub semnul indoielii indreptatitele ei aspiratii. Toti stim prin cite a trebuit sa trecem pina cind am ajuns acolo unde am considerat ca trebuie sa fim. De aceea iesirile absolut jignitoare ale liderului partidului UKIP britanic Nigel Farage trebuie sa primeasca din partea comunitatii noastre nationale un raspuns pe masura. Daca legile si mediul englez par tolerante la astfel de pozitii, iar autoritatile romane sint mai mult preocupate de certuri intestine sau pur simplu cred ca e de cuvinta sa lase capul in jos, noi trebuie sa luam atitudine.
Din dorinta de a apara demnitatea unui popor cu istorie europeana si cu legitima determinare de arata o data pentru totdeauna acelora care cred pot abuza de modestia noastra specifica, propunem autoritatilor statului roman sa inceapa demersurile specifice pentru declararea cetateanului britanic Nigel Farage Persona Non Grata pe teritoriul Romaniei. Motivatia se justifica firesc pe atacurile jignitoare si constante aparute in presa britanica ale Domnului Farage. Insumind aceste luari de pozitie cit si alte declaratii publice politice ale politicianului, se poate constitui dosarul care sa stea la baza deciziei legale.
Speram ca Ministerul Afacerilor Externe va lua in consideratie acest demers patriotic cetatenesc si atit opinia publica romana cit si mass media vor sprijini actiunea noastra.

Grupul Pan European de Aparare a Demnitatii Romanesti

21/05/2014