Prima pagina » Petitii online » "Educatia ne uneste"? - anulați documentul prin care se experimentează pe elevii României.

Petitie: ""Educatia ne uneste"? - anulați documentul prin care se experimentează pe elevii României."

,,Educația ne unește" sau poate mai corect ,Educația care ne invrajbeste, un document care se vrea transformat cat mai repede in lege, cu consecinte deosebit de grave pe termen mediu și lung, pentru învățământul românesc. Finanțarea per elev este de 14 ori mai mică în România decât în Finlanda. Autonomie școlară înseamnă creșterea inechităților in educație, școlile cu elevi putini fiind expuse închiderii definitive. Scăderea finanțării de la bugetul de stat la 75% va creste si mai mult decalajul intre urban si rural. Desființarea titularizării va duce la o discontinuitate a actului educațional. Ierarhizarea disciplinelor (cu note și fără note) este nepedagogica. Dispariția diriginților va birocratiza și mai mult activitatea școlară. Predarea interdisciplinară duce la deprofesionalizarea sistemului educațional. Consilierul de cariera se substituie drepturilor parentale de a alege viitorul propriului copil. Transplantarea sistemului finlandez in România arată încă o dată incapacitatea specialiștilor care elaborează politici educaționale să găsească adevăratele cauze ale declinului sistemului românesc de învățământ. Probleme reale: Lipsa manualelor actualizate. Programe școlare neadaptate societății contemporane. Lipsa de dotare a școlilor cu materiale didactice moderne.

15/05/2019

Destinatar: viziune@edu.gov.ro