Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Proteze mamare gratuite pentru femeile bolnave de cancer la san
image

Petitie: "Proteze mamare gratuite pentru femeile bolnave de cancer la san"

Facebook share

Romania este singura tara din UE in care nu se acorda gratuit proteza mamara femeilor care au suferit de cancer de san ,si urmare a acestuia,de masectomie totala.
Desi aceasta masectomie este incadrata in grad de invaliditate,ar legea prevede pensionarea pe baza ei,Guvernul Romaniei nu considera oportun sa aprobe aceasta protezare in mod gratuit.
Astfel, mii au zeci de mii de femei nu pot cumpara o proteza mamara din silicon,al carei pret actual este de 350 RON, pentru ca nu au banii necesari.
Deoarece asimentria unui san lipsa e vizibila, femeile romance au " inventat" tot felul de paleative, reprezentate majoritar prin saculeti umpluti cu orez, asta deoarece trebuie creat si echilibrul spatelui,respectiv centrul de greutate trebuie mentinut ,iar pozitia sa iti ramana verticala ,fara tendinta de a sta " intr-o parte"...
Este inuman sa nu acorzi unei femei,indiferent de varsta, posibilitatea de a se simti in fata celorlalti normala, deoarece,din pacate,trauma exista,fizic si psihic !
Asa cum ne cumparam perucile si baticutele, asa trebuie sa ne cumparam si protezele mamare!
Din fericire parul creste,sanul nu!
Va rog pe toti cei ce cititi aceasta...petitie , sa o semnati si sa o transmiteti mai departe, deoarece ne ajutati pe noi,cele care acum suntem in suferinta, dar si pe cele care vor urma,si care la randul lor poate au fost mame,au hranit la sanul lor copii, au fost femei ce au trait normal pana intr-o zi in care au aflat...VESTEA!
IAR BOALA NU ALEGE, DRAGII MEI!

Mltumesc mult !

DANA CALUSERU

TELEFON 0721577155

11/10/2011

Autor:  
Destinatar: Guvernul Romaniei
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =