Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Petitie pentru anularea privilegiilor religioase
image

Petitie: "Petitie pentru anularea privilegiilor religioase"

Facebook share

Conform art. 29, pct. 3 si pct. 5 din Constitutia României, cultele religioase sunt autonome fata de stat, libere si se organizeaza potrivit statutelor proprii. Legiuitorii si guvernantii anteriori Dvs. au actionat în dispretul acestor principii constitutionale, oferind diverselor culte religioase donatii, subventii, scutiri de impozite si taxe, salarii pentru slujitorii lor, toate din banii publici. În fapt, slujitorii religiosi de orice fel sunt prestatori de servicii religioase platite destul de substantial de catre practicantii diferitelor religii, situatie care îi identifica cu alti liberi profesionisti, cum ar fi avocatii, notarii, scriitorii, cantautorii etc.. Din aceasta cauza, sustinerea lor financiara din banii publici contravine flagrant principiilor fundamentale de drept. Parlamentarii si guvernantii care au acoperit prin lege privilegiile cultelor religioase si ale slujitorilor acestora au urmarit manipularea cetatenilor îndoctrinati religios.

Fata de aceasta situatie inacceptabila într-un stat modern si laic, va rog sa luati masuri de anulare a actelor normative care stabilesc privilegii pentru cultele religioase si slujitorii acestora, astfel:
Anularea actelor normative prin care s-au acordat cultelor religioase si slujitorilor acestora donatii, subventii, scutiri de impozite, salarii, din averea publica.
Extinderea normelor fiscale asupra tuturor activitatilor cu caracter economic desfasurate de culte religioase.
Recuperarea donatiilor si subventiiilor acordate cultelor religioase, prin actiuni administrative sau judiciare, în toate cazurile în care acest lucru este posibil.
Cetatenii români care doresc sa sprijine vreun cult religios o pot face pe cont propriu, fara a angaja banii publici. Ca multi alti contribuabili nemultumiti de privilegiile religioase, astept masuri de reinstaurare a Legii în acest domeniu.

23/09/2009

Autor:  
Destinatar: Guvernul Romaniei, Parlamentul Romaniei
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =