Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Petiție pentru modificarea art. 184 alin. (1) din Codul de Procedură Penală, în conformitate cu prevederil...
image

Petitie: "Petiție pentru modificarea art. 184 alin. (1) din Codul de Procedură Penală, în conformitate cu prevederile art. 16 alin. (1) și art. 33 alin. (2) din legea sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice"

Facebook share

Codul de Procedură Penală
Art. 184
Forma în vigoare
(1) În cazul infracţiunilor comise de minorii cu vârsta între 14 şi 16 ani, în cazul uciderii sau vătămării copilului nou-născut ori a fătului de către mamă, precum şi atunci când organul de urmărire penală sau instanţa are o îndoială asupra discernământului suspectului ori inculpatului în momentul săvârşirii infracţiunii ce face obiectul acuzaţiei, se dispune efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, stabilindu-se totodată termenul de prezentare în vederea examinării.

Forma propusă
(1) În cazul infracțiunilor comise de minori cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani, în cazul uciderii sau vătămării copilului nou-născut ori a fătului de către mamă, precum și atunci când suspectul sau inculpatul se află în evidența unei instituții de sănătate mintală, se dispune efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, stabilindu-se totodată termenul de prezentare în vederea examinării.

Semnați dacă sunteți de acord cu forma propusă.

28/09/2019

Autor: altruistul
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =