Prima pagina » Petitii online » Introducerea pedepsei cu moartea

Petitie: "Introducerea pedepsei cu moartea"

Au inceput sa apara din ce mai multe crime , violuri in plina zi , au inceput sa apara din ce in ce mai multe "clanuri" care isi disputa teritorii, raufacatorii odata ajunsi la inchisoare beneficiaza de mult mai multa libertate si respect din partea autoritatilor decat un om care munceste , primeste o pensie , primeste un somaj , sau munceste cu ziua sa poata beneficia de un trai decent , trai care nu o sa ajunga la nivelul celor din inchisori , de aceea propun sa introducem pedeapsa cu moartea pentru faptele grave (omor , jaf armat si celelalte fapte care se incadreaza ca fiind grave)

Pedeapsa cu moartea are o istorie lungă și variată în România de azi. Vlad al III-lea Țepeș (care a domnit în Țara Românească, în principal în perioada 1456-62) este cunoscut în toată lumea pentru că a executat mii de oameni prin tragere în țeapă. Unul dintre succesorii săi, Constantin Hangerliu, a fost ștrangulat, împușcat, înjunghiat și decapitat de otomani în 1799. Horea și cu Cloșca au fost trași pe roată de către autoritățile imperiale austriece (care stăpâneau în acel moment Transilvania) în 1785.

13/01/2013

Destinatar: Guvernul Romaniei