Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Manifestul Stagiarului!
image

Petitie: "Manifestul Stagiarului!"

Facebook share

Manifestul Stagiarului!

In Europa nu ne-a numarat inca nimeni. Foarte rar se vorbeste despre noi. Suntem milioane de tineri europeni care muncim fara nici un drept decat acela de a capata experienta.

Pana in preznt am luptat singuri in micile noastre lupte de zi cu zi. Acum ne-am numarat si am inteles ca impreuna putem da valoare argumentelor noastre chemand in cauza exact pe cine poate schimba regulile acestui joc care ne face sa aparem mereu pierzatori.

Nu cerem manovre de milioane de euro, nu cerem sa fim angajati pe o perioada nedeterminata pe baza titlurilor noastre, si nu cerem nici un ajutor de somaj garantat.

Pur si simplu cerem un pic mai mult de respect si oportunitatea e a juca pe acelasi picior de egalitate cu cei care ne-au precedat. Pentru acest motiv am vrea sa facem o simpla cerere in trei puncte pentru a reglementa contractul de stagiu in Europa.

1. Daca stagiul nu e curricular (nu se desfasoara pe motive scolastice sau universitare) trebuie sa prevada o rambursare a cheltuieilor.
2. Suma minima pentru rambursarea cheltuielilor trebuie sa fie corespunzatoare costului de viata al tarii si nu poate fi inferior a: 200 de euro pe luna pentru studentii de liceu, 400 de euro pe luna pentru cei cu licenta trienala si 500 de euro pentru studentii la master.
3. Stagiile nu se pot desfasura dupa 18 luni de la incheierea cursului de studiu (liceu, universitate, master, curs profesional

27/01/2011

Autor: Manifesto dello stagista
Destinatar: European Parliament
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =