Prima pagina » Petitii online » Veniti si semnati marturia pentru iertarea lui Adrian Paunescu

Petitie: "Veniti si semnati marturia pentru iertarea lui Adrian Paunescu"

MARTURIE,

Da, azi, 07.11.2010, marturisesc aici ca subsemnatul, pe vremea cand aveam 20-25 de ani, ma lasam manipulat de dl Adrian Paunescu si lacrimam ori de cate ori la cenaclurile "Flacara" puteam sa cant

"viata noastra unde e ?
viata noastra ce-ati facut cu ea?"

fara sa-mi fie frica de cei din jurul meu fiindca "erau in transa" (dupa cum il acuza azi unii intelectuali) si nu ma bagau in seama.

Da, subsemnatul,marturisesc faptul ca m-am lasat manipulat de dl Paunescu Adrian fiindca la cenaclurile "Flacara" ma facea sa strig cu toata convingerea lozinca

"Lumina, lupta, libertate!"

si

"Libertate!, Libertate!, Libertate!"

si ca atunci mi-a dat ocazia sa inteleg ca intre aceste trei cuvinte chiar exista o legatura mai presus de regimul comunist si ca toti tinerii din Romania suntem solidari in slujba acestor crezuri.

Da, subsemnatul marturiesc aici de fata, ca m-am lasat manipulat de de dl Adrian Paunescu care mi-a "spalat creierul" (dupa cum spun azi unii intelectuali) atat de bine la cenaclurile "Flacara", incat in zilele revolutiei din 21-23 decembrie scandam pe srazile Bucurestiului alaturi de alte mii de cetateni versurile numitului Adrian Paunescu preschimbate in lozica

"Traiasca, traiasca sa traiasca !
Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca!"

si ca atunci vedeam si ne mobilizam la gandul ca insfarsit libertatea noastra -a tinerilor de la cenaclurile "Flacara"- descoperita, visata si dorita inca din cadrul acelor manifestari, era atunci in puterea noastra sa o infaptuim.

Da, subsemnatul declar aici ca in perioada 1978-1985 am fost manipulat de numitul Paunescu Adrian, cu ocazia cenaclurilor "Flacara", fiindca atunci m-a facut sa inteleg ca in plina epoca totalitara ceusista mai exista o resursa inepuizabila de rezistenta anticomunista pe care regimul dictatorial comunist nu o va putea seca niciodata: arta .

Numitul Paunescu Adrian, prin intermediul manifestarilor de la cenaclul Flacara, mi-a dezvaluit si m-a facut sa pretuiesc taina poeziei si a adevaratelor valori (uneori a valorilor din chiar lucrarile unor intelectuali care azi il denigreaza si-i contesta meritele).

Numitul Paunescu Adrian, prin intermediul manifestarilor de la cenaclul Flacara, mi-a dezvaluit ca oricand adevaratele valori pot sa incolteasca si sa infloreasca sub forma de poezie in sufletele fiecarui cetatean simplu si ca aceasta poezie cantata sau acompaniata simplu (ghitara, tobe improvizate, fluiere ciobanesti si aplauze ritmate) poate deveni muzica de masa, astfel incat sa se poata raspandi foarte usor si foarte repede in cercurile rebele de conspiratori reali, potentiali sau imaginari, impotriva regimului comunist... si nu numai.

Da, subsemnatul marturisesc aici ca am vazut ca martor ocular, cum arta adevarata poate sa devina in mainile numitului Paunescu Adrian o arma miraculoasa imateriala si usor de multiplicat pentru a fi utilizata de masele de cetateni cu efect letal impotriva celei mai crancene si criminale dictaturi.

Subsemnatul declar ca am luat la cunostinta despre faptul ca numitul Paunescu Adrian sustinea in perioada de dinainte de 1985 regimul comunist si ca era un apropiat al familiei Ceausescu; am luat la cunostinta de asemenea si ca dupa 1989 era filocomunist, dar i-am inteles si iertat aceste fapte pentru ca dansul ca om avea dreptul la propriile optiuni si pentru ca in schimbul acestei iertari m-a invatat toate celelalte lucruri mentionate mai sus.

Astfel m-a ajutat sa inteleg si sa iubesc si mai mult arta si -in plina epoca de teroare comunista- m-a ajutat sa cred si sa sper si mai puternic ca in viitorul meu de om tanar voi afla candva si libertatea fara incatusarea in lanturile comuniste.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

arh. ing. Marius P. Clonda

08/11/2010

Destinatar: Intelectualilor din Romania comunista care nu au stiut cum sau nu au indraznit sa ridice vocea impotriva dictaturii comuniste din Romania