Prima pagina » Petitii online » Asfaltare strada drum acces Gradinita P.P. C.F.R. din Timisoara

Petitie: "Asfaltare strada drum acces Gradinita P.P. C.F.R. din Timisoara"

Stimate domnule primar,

Prin prezenta petiție, în calitate de parinti ai copiilor care frecventeaza Gradinita cu Program Prelungit C.F.R. TIMIŞOARA, ne adresăm dumneavoastră cu rugămintea de a da curs cererii noastre cu prioritate pentru considerentele expuse mai jos.

După cum probabil știți, Gradinita cu Program Prelungit C.F.R. TIMIŞOARA, este o gradinita de stat, situata pe str. Republicii nr.25 (in spatele Politiei T.F.), având ca scop principal crearea unei comunități de învățare prin stimularea potențialului personal al fiecărui copil, într-un mediu de învățare sigur, echilibrat, atractiv și interactiv. Gradinita functioneaza inca din anii '89, iar incepand cu anul 2012 functioneaza ca si structura a Scolii Gimnaziale nr.12 din Timisoara.

Personalul gradinitei este foarte bine pregatit, cu experienta si rabdare in lucrul cu copiii. Gradinita este dotata cu mobilier, vestiar, grup sanitar, sala de luat masa, materiale didactice adecvate varstei, loc de joaca exterior. Astfel, copiii pot beneficia de conditii optime de invatare, joaca si recreere.

Comunitatea gradinitei este formata din aprox.250 de persoane - copii, părinți și bunici – la acestea se adauga si cadrele didactice, personalul auxiliar ce își desfășoară activitatea în cadrul gradinitei si locuitorii din blocurile situate in zona respectiva.

În acest context, vă adresăm această petiție prin care dorim sa vă supunem atenției o problemă foarte importantă cu care ne confruntăm zi de zi. Este vorba despre condițiile de infrastructură precare de pe drumul de acces catre gradinita - o straduta secundara (situata printre blocuri), cu intrare de pe Bulevardul General Ion Dragalina, nr. 38-42 (colt cu ING Office -Dragalina), care se afla intr-o stare avansata de degradare, plina de gropi care nu pot fi evitate (intrucat straduta este foarte ingusta si este marginita de autoturisme parcate pe o parte, iar pe cealalta de garaje), acesta devenind impracticabila în perioadele ploioase sau de iarnă, cu zăpadă. Este un drum inchis (fara iesire) care asigura atat accesul masinilor, cat si pietonal inspre gradinita.

Pe lângă riscul real de avariere al mașinilor, praful generat de traficul mașinilor, starea actuală a drumului reprezintă un real pericol pentru copiii, cadrele didactice ale gradinitei, având în vedere că pe acest drum, fără trotuare și căi de acces pietonal, circulă atât mașini cât și pietoni, care se deplasează către gradinita pe jos, utilizând mijloacele de transport în comun ce au stație pe Bulevardul Republicii.

Adesea, fortati de imprejurari si de conditiile meteo (cand ploua mult sau ne confruntam cu fenomene meteo precum polei și îngheț), strada de acces catre gradinita devinind impracticabila, multi dintre parinti aleg sa intre prin curtea unei cladiri dezafectate (situate chiar in vecinatatea gradinitei, cu intrare de pe Bulevardul Republicii), incercand sa distragem atentia copiilor de la mirosurile neplacute si oamenii strazii care isi fac nevoile, consuma alcool ori se masturbeaza in zona respectiva (si nu se intampla ocazional, ci de fiecare data cand mergi pe aleea respectiva, ai "ocazia" sa intalnesti astfel de oameni).

Având în vedere cele mai sus menționate, vă adresăm respectuos rugămintea de a ne sprijini în eforturile noastre de a avea acces la un serviciu educațional de referință și siguranță pe drumurile publice, pe noi cei care am ales să facem parte din comunitatea Gradinitei P.P. C.F.R. Timisoara.
În acest sens, vă rugăm să dispuneți urgent de toate măsurile care se impun pentru asfaltarea: stradutei secundare de acces catre Gradinita P.P. C.F.R. situata la adresa Bulevardul Republicii nr.25 (straduta situata printre blocuri, cu intrare de pe Bulevardul General Ion Dragalina 38-42, colt cu ING Office -Dragalina).

Avem speranța că problemele mai sus menționate vor primi un răspuns favorabil și se vor rezolva în cel mai scurt timp posibil.

Vă mulțumim anticipat,

Colectivul de părinți și copii ai Gardinitei cu Program Prelungit C.F.R. din Timisoara.

17/01/2019

Autor: Gabriela Muresan