Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » PETIȚIE ONLINE PENTRU RĂDĂUȚI!
image

Petitie: "PETIȚIE ONLINE PENTRU RĂDĂUȚI!"

Facebook share

Spitalul nostru, "Sf. Dr. Cosma și Damian" din Rădăuți, va avea un nou manager general. Procedura prin care va fi decis numele celui care va avea grijă de spital, ca instituție, și de sănătatea rădăuțenilor este stabilită prin lege: concurs de proiecte.
Numele meu este Radu Agrosoaie, activez ca medic în spitalul "Sf. Dr. Cosma și Damian" din Rădăuți, sunt medic specialist de Boli Infecțioase, medic rezident în Gastroenterologie și am un doctorat cu lucrarea “Strategii Preventive și Terapeutice în Infecțiile Fungice Invazive”. Deși realitățile românești sunt unele care nu valorizează, de fiecare dată, competențele, aspect pe care mulți dintre noi l-am înțeles în contexte diferite, deși, aparent, meritocrația este zilnic sacrificată, iar cei apropiați zonei politice sunt promovați în funcții de conducere care nu au nici o legătură cu pregătirea lor profesională, eu sunt convins că proiectul pe care-l voi prezenta în data de 28 aprilie 2017 Comisiei care va decide numele viitorului manager al Spitalului Rădăuți este cel de care comunitatea noastră are nevoie.
Eu sunt medic! Nu am făcut și nu voi face niciodată politică! Nu am făcut și nu fac parte din nici un grup de influență. Nu am știut niciodată să fiu altfel decât sunt așa cum mă cunosc foarte mulți dintre voi: sincer, foarte direct, habotnic față de profesie, sever cu mine însumi, în primul rând, și preocupat în detaliu de munca pe care o fac cu pasiune și fără compromisuri.
Spitalul Municipal este subordonat Primăriei Rădăuți. Numele viitorului manager general al spitalului nostru va fi stabilit de către o Comisie formată din patru persoane. Președinte este domnul Gheorghe Simota, iar secretar domnul Haralambie Herghiligiu. Din comisie mai fac parte doi foști manageri ai unitații.
Sunt un om de bună credință și mizez pe onestitatea acestora. Sunt convins, potrivit educației mele, că membri Comisiei vor evalua corect competențele și experiența profesională a celor doi candidați, proiectele care vor fi prezentate, apoi vor decide în favoarea soluției care va garanta un management performant pentru spitalul nostru.
Nu am nici un dubiu că vor vota pentru transparență, pentru schimbarea atitudinii față de bolnav, pentru dezvoltarea durabilă a spitalului, cheltuirea banului public cu chibzuință și coerență. Sper că se va renunța, măcar în acest caz, la amicițiile și datoriile politice.
În țări cu democrații consolidate, astfel de decizii sunt luate cu maximă transparență, iar implicarea comunității este esențială. Acesta este motivul pentru care am decis că este corect ca toți rădăuțenii să știe că urmează să se decidă viitorul spitalului lor.
Această PETIȚIE ONLINE are rolul de a informa întreaga comunitate cu privire la acest concurs de proiecte.
În egală măsură, îmi doresc ca această PETIȚIE ONLINE să oglindească, prin numărul de semnături strânse, decizia fermă a comunității de a sprijinii competența în domeniul sănătății, fie că este vorba despre actul medical în sine sau de managementul spitalului nostru.
Știu sigur, ca și voi, că în acest caz compromisul poate fi fatal, motiv pentru care vă rog să sprijiniți, prin asumarea acestei PETIȚII ONLINE, efortul unui medic de a concura cu un sistem care astăzi pare decis să negocieze, din aceleași meschine rațiuni politice, viitorul spitalului nostru.
Sunt convins că transparența totală va genera beneficii evidente pentru comunitatea noastră, motiv pentru care vă invit să participați, în calitate de observatori, la acest concurs de proiecte.
Potrivit procedurilor, cei interesați trebuie să transmită până la data de 26.04.2017, ora 14.00, pe adresa de e-mail concurs.manager@spitalul-radauti.ro, solicitarea de participare, cu precizarea numelui și prenumelui și cu eventualele întrebări pe care vor să le adreseze candidaților în legătură cu proiectul lor de management.
Aceeași procedură se aplică și în cazul mass-media, motiv pentru care invit toți jurnaliștii din județul nostru să participe la ședințele în care vor fi prezentate proiectele care vor fi jurizate de reprezentanții comunității din Rădăuți.
Proiectul meu de management pentru Spitalul Rădăuți va fi publicat pe site-ul spitalului cu 5 zile înainte. Îl voi face imediat public pe toate canalele media disponibile, așa încât fiecare cetățean să afle, în detaliu, care este abordarea mea în privința consolidării poziției centrale pe care pacientul trebuie să o aibă în cadrul actului medical.
Vă rog pe toți să semnați și să distribuți această PETIȚIE ONLINE, să vă implicați în acest concurs de proiecte, să fiți exigenți și să faceți parte, chiar dacă indirect, din mecanismul deciziei finale.
În acest caz este vorba despre spitalul comunității noastre și despre sănătate publică, teme care presupun, sunt convins de acest lucru, implicare și responsabilitate colectivă.
Cu stimă și infinit respect, dr. Radu AGROSOAIE

20/04/2017

Autor: Radu AGROSOAIE
Destinatar: LOCUITORII ZONEI RĂDĂUȚI
Categorie: Sanatate.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =