Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Eroare a ANRP privind notiunea de " comuna politica "
image

Petitie: "Eroare a ANRP privind notiunea de " comuna politica ""

Facebook share

ANRP sustine ca notiunea de "comuna politica" are izvor de drept in Legea unificarii administrative din 1925. In aceasta lege nu se pomeneste nicaieri de aceasta notiune. Dintr-o regretabila eroare ANRP atribuie proprietatile comunelor politice din Transilvania actualelor primarii.
Comuna politica este rezultatul unei decizii politice prin care se conferea personalitate juridica satelor din vestul Ardealului, pentru a putea incheia acte in nume colectiv si a face intabulari fara a face asociatii.
Ex. satul Valea Sangiorgiului , jud. Hunedoara, din care provin, nu a fost niciodata comuna. Comuna era atunci la Strei Sangiorgiu. Cu toate acestea in 1929, Muntele Branu este intabulat pe COMUNA POLITICA VALEA SANGIORGIULUI. Niciodata comuna oficiala nu a avut o tangenta cu proprietatea ori administrarea acestui munte, care s-a facut inclusiv pe timpul colectivului conform cutumelor satului.
In prezent Primaria Calan scoate muntele la licitatie, considerindu-l proprietatea sa, este cumparat de baroni cu bani, doar pentru subventiile pe suprafata, iar oile adevaratilor propriewtari nu au unde pasuna.Acesta este rezultatul erorilor ANRP. Se mai adauga discriminarea in retrocedare. Toate formele asociative, mosneni, razesi, iobagi etc. au primit proprietatile inapoi, comunele politice nu.
Intrebam : care este actul juridic oficial prin care este constituita comuna politica, cu administrarea sa etc. pe care se bazeaza ANRP in decizia sa.?
Daca licitatiile sunt legale in conditiile in care satul solicita incredintare directa.?

19/06/2014

Autor: IOAN HAICU
Destinatar: autoritatea care controleaza ANRP
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =