Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Vrem 85% pentru ingrijirea copilului", pagina 1

Facebook share
 
Balan Laura (30 Decembrie 2008, 10:26)
Inumanitate
Este revoltator si inuman sa constati ca traiesti intr-o tara in care atat mama cat si copilul sunt atat de putin inportanti! Mame care trebuie sa lupte pentru majorarea "dreptului de a creste copiii decent si fara lipsuri", copii care au o alocatie infima, alocatie care raportata la costurile unei carti sau a unor articole de imbracaminte este incredibil de disproportionata.
Nu ne dorim ca adultii (care oricum nu-si pot asigura un loc de munca decent intr-o societate lipsita de economie) sa traiasca din alocatii sau indemnizatia de crestere copil, ci doar acei micuti pe care va bazati ca forta de munca sa poata sa evolueze civilizat intr-o tara asa zis civilizata.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
marian p (30 Decembrie 2008, 16:58)
d e c e ???
de ce mamele cu salarii mari cer 85 la suta alocatie.
copiii celor cu salarii mici nu au aceleasi cheltuieli????
sau unii maninca lapte ce cuc si se invelesc cu scutece aurite si ceilalti traiesc in paie si beau zeama de orez???
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Cristina Gabriela Patrascu (30 Decembrie 2008, 20:12)
Gruo de suport
Va invit sa faceti parte din grupul de suport de pe yahoo!
http://groups.yahoo.com/group/85_mame/
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Marin Gabriela (31 Decembrie 2008, 15:50)
incorectitudine
Dan Balan, subscriu la cele mentionate de dumneavoastra! Trebuie sa obtinem aceste drepturi. Chiar si cele 3 salarii medii reprezinta o suma mult prea mica pt a oferi o viata decenta unui copil. Nu se incurajeaza deloc cresterea natalitatii ci din contra ne determina sa luam decizia de a nu face copii pt ca nu avem ce sa le oferim. Nu ne indreptam deloc catre civilizatie in acest mod!!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Rodica G. (2 Ianuarie 2009, 23:05)
Mergeti in USA,daca nu va ajunge ce va da statul aici.
In Statele Unite nu veti avea concediu medical, nici concediu de martenitate platit de stat,nici concediu pentru ingrijirea copilului pana la doi ani ,nici atunci cand este bolnav,nici alocatie pentru copii. Daca in timpul materniatatii aveti probleme de sanatate si trebuie sa stati acasa, pentru a nu pierde sarcina,pierdeti serviciul.Dupa ce va intoarceti la serviciu o luati din nou de la baza .Acolo este democratie, acolo aveti libertate,acolo sunteti sclavii lor .Si toti tinerii vreti sa mergeti acolo.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Stefan (3 Ianuarie 2009, 12:04)
Devenim o tara care doar cere si nu pune nimic inapoi
Daca in 6 luni cresc salariile profesorilor (apoi si ale celorlalti bugetari), pensiile tuturora, indemnizatiile pentru mame. alocatiile pentru copii, daca scade TVA-ul la alimentele de baza, in 12 luni Romania e in faliment.

Toti romanii au ceva de cerut de la Romania. Din pacate, prea putini contribuie, cu cat de putin, la cresterea acestei tari.

Sigur ca, in principiu, e bine sa avem indemnizatii mai mari pentru mamicile din Romania. Dar sunt convins ca 75% dintre semnatarii acestei petitii incearca din rasputeri sa traga cat mai mult chiulul la joburile lor, pirateaza softuri, filme si muzica, cauta modalitati sa plateasca taxe cat mai putine si sunt mai mult sau mai putini iresponsabili cu mediul in care traiesc.

De aceea, cred ca noi romanii trebuie sa demonstram mai multe ca sa meritam sa primim toate cresterile salariale, de indemnizatii si de pensii de care tot vorbim.

Numai bine,
Stefan
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
CONTELE (3 Ianuarie 2009, 16:38)
RUSINE , RUSINE , RUSINE
De ce nu faceti o petitie pentru cresterea indemnizatiei pt toate mamele ? cele cu salarii mari oricum au pus ceva la saltea si pot asigura necesarul unui bebelus , dar ce ne facem cu amaratele cu 7-8 sute de lei salariul , la ele nu se gandeste nimeni !!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Roxana (5 Ianuarie 2009, 09:25)
Pentru voi cei mai rai
Din punctul meu de vedere nu trebuie sa moara si capra vecinului. Este corect ca mamele cu salarii mai mari sa primeasca 85% din venit pentru ca au si cotizat la stat corespunzator. Daca mamele cu venituri mici ar fi lucrat nu-i asa ca trebuia sa creasca si copilul si sa lucreze pentru 500-600 de lei? Mai bine v-ati gandi ca dupa 2 ani un copil primeste o alocatie de 40 de lei cu care nu poti lua nici macar 2 cutii de lapte . Fiecare are probleme si necazuri, iar ei profita ca sa ne dezbine. Fiti uniti! Daca maine consoartele voastre au un serviciu mai bun si v-ar conveni cu 85% din salariu?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ciprian (7 Ianuarie 2009, 17:23)
CE VINA ARE COPILUL ???
Conteaza daca mama are salariu mare sau mic? Toti copiii se nas egali. Statul ar trebui sa dea aceeasi indemnizatie. Daca cei cu salarii mai se plang ca au limita superioara, de limita inferioara ce sa mai zic?

Sau cei saraci n-au gura sa strige? Sigur, cei cu salarii mari lucreaza in institutii cu inluenta, mass-media, etc.

Daca n-ai bani iei 8 milioane si taci. Daca ai bani nu-ti ajung 80 milioane. Ce fel de dreptate e asta?

Credeam ca ideea e sa se dea niste bani pentru copii, nu pentru mentinerea nivelului de trai ridicat al parintilor...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Adriana (8 Ianuarie 2009, 16:29)
Nu este vorba de discriminare
Sa nu ne fie cu banat, dar cred ca nu este vorba de discriminare. Dupa parerea mea cei 600 ron ar trebui sa reprezinte un minim. Adica femeile care nu au putut/ nu au dorit sa caute un job cu un venit mai mare [ca sa spun direct: cele care s-au multumit cu un anumit nivel de venit] si au decis sa aiba totusi un copil sa poata sa creasca acest copil cu un minim de decenta. Pe de alta parte... cum iti asterni asa dormi. Daca altele au invatat si s-au zbatut pentru un salariu mai mare... au lucrat cate 12 ore pe zi intr-o companie, au cotizat la stat cu un procent destul de mare... de ce sa nu ia acesti 85%? Intreb si eu... Adica o femeie care are 4 clase primare si face copii numai ca sa aiba o alocatie [stiu ca pare greu de crezut, dar exista si asemenea cazuri] sa fie tratata la fel ca o femeie care a mancat paine cu gem in studentie si a lucrat pe 2 lei numai ca sa faca o facultate si sa aiba un job bun? Intreb si eu... Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar in primul rand, cand decizi sa fii mama, te intrebi si daca ai cu ce sa cresti copilul. Parerea mea.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: