Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Petiţie pentru acordarea cetăţeniei române scriitorului Alexandru Vakulovski", pagina 1

Facebook share
Aceasta petitie si-a atins obiectivul propus.
Prin urmare, procesul de semnare al acesteia a fost incheiat.
Va multumim pentru interes si sustinere.
Pentru a contribui la finalizarea cu succes a altor petitii, puteti consulta petitiile active.
 
cristi neagoe (31 Martie 2009, 03:16)
blea
hai blea la un bulibuleator!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
mariaci (2 Aprilie 2009, 22:22)
pro petitie
Sa le fie rusine acelor romani , care se cred Mari Romani si Mari Comunitari si care ii trateaza pe basarabeni ca pe niste gunoaie. Ar trebui sa va mai uitati un pic prin cartile de istorie dragilor. Sa va amintiti un pic cum a plecat in mare graba din Basarabia Armata Romana si a lasat-o prada rusilor. Sau poate credeti ca locuitorii din Basarabia nu sunt romani?; sau poate va ziceti ca Basarabia nu este pamant romanesc? Vorbiti de legi: oricine ar trebui sa respecte legea, care lege domnilor?; legea o facem tot noi (sau asa zisii alesii poporului). Vi se pare normal ca o redobandire a cetateniei ( adica a unui basarabean)sa dureze atat de mult ( ani de zile). Sa fii si cetatean strain si sa depui o cerere de dobandire a cetateniei si tot mai repede o obtii dupa 5 ani de sedere in Romania. Acest domn, de care vorbim, pe care de altfel nici nu-l cunosc si nu am avut onoarea nici sa-l studiez, din cate am inteles este in Romania de 10 ani. Ce sa mai vorbim de alte mii de persoane care se afla in aceeasi ipostaza. Rusine! Rusine romani, stat roman! Nu suntem decat o tara de lasi. Istoria o arata. Ma bucur ca am plecat din aceasta tara si ca sunt in afara. Sper macar copii mei sa nu-si zica romani si sa-si schimbe temperamentul, ca eu nu mai pot.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
pintilie andrei (3 Aprilie 2009, 18:15)
Curiozitate
Dupa cele intamplate ma intreb, de ce ne mai dorim sa fim romani? Peste tot in lume sunt facilitate formalitatile pentru dobandirea cetateniei penrtu persoane care fac si mai putin de atat in numele unei tari. Sa luam cazul sportivilor. Si daca este asa NOI de ce ne purtam ca si cum ar trebui sa`i acordam cetatenie in principatul Monaco?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Sorin (8 Aprilie 2009, 12:29)
La roman roman ii zice.
E o chestie de bun simt, domnilor: un roman care vrea sa traiasca in Romania sa primeasca cetatenie romana.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Un amator (8 Aprilie 2009, 16:32)
Pe draq
Nu e nici un roman, ei au votat partidul comunist, ei au sustinut asa zisa schimbare de dupa ``90, tot ei arata cu degetul spre noi cand e vorba de probleme...sa deschidem bratele sa`i acceptam? sa ce? sa creasca rata inflatiei, sa destabilizeze economia? Dar tanzanezii de ce nu`i primesc pe kenyeni ca pe proprii frati? E binevenit in Romania, dar nu ca cetatean, toti moldovenii de peste Prut vor cetatenie romana mai nou, si cand li se refuza hai s`o dam in petitii, cata tevatura dom`le....
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
re (9 Aprilie 2009, 10:50)
pt "un amator"
hai sa fim seriosi... pana la urma daca UE a fost in stare sa ne ia pe noi, R(R)omania, cu datorii, cu economia la pamant, si acum pompeaza Fonduri Europene (care nu stiu daca sunt folosite adecvat), noi de ce n`am face aceeasi chestie pentru Moldova?Suntem acelasi popor pana la urma...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Dana (10 Aprilie 2009, 20:30)
Pt. "pe dreq"
Amice, esti idiot! Ti-ai vazut tara in UE si chiar ai senzatia ca valorezi ceva. Oare asa ziceau si nemtii cand, inainte si imediat dupa revolutia din '89, romanii cereau azil politic in Germania?? Sau canadienii?? Sau elvetienii ??

Suntem o tara de ******, de la varf pana la baza. Bine ca expulzam scriitori si importam fotbalisti!

Stupid. Adica un scriitor tinar, basarabean de origine, cere de patru ani cetatenia româna si este expulzat din tara pe motiv ca i-a expirat viza de sedere iar Guvernul se mobilizeaza exemplar sa acorde cetatenia româna unui fotbalist, care o primeste in 2-3 zile.

Ard de nerabdare sa apuc ziua in care vom importa prin acordarea cetateniei sumedenie de lautari, manelisti, pitipoance si cocalari din toata lumea si, pentru a face loc acestor genii, vom expulza niste nesimtiti de intelectuali care nu sint in stare sa aprecieze o noapte pierduta intr-o discoteca dupa ce echipa ta a pierdut calificarea ori nu au habar despre cum se pronunta cu accent corect expresia “fa, proasto, te omor daca mai scoti o vorba, steoarfo”.

Alexandru Vakulovski, scriitorul despre care este vorba, nu o sa se ridice niciodata macar la unghia de la degetul mic al lui Mutu. Pentru România, Vakulovski este doar o nulitate. Iar nulitatile trebuie amendate si expulzate. Ca nu au loc in România! Politicienilor romani cand le expira viza de sedere in Romania ?!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Andrei (11 Aprilie 2009, 00:24)
Pt "pe draq"
nu meriţi să intrăm în discuţii cu tine, eşti un imbecil ordinar, idiotule.

ma tem că scriitorul român Alexandru Vakulovski n-o să mai accepte cetăţenia română... sper să se repare foarte repede această greşeală impardonabilă, altfel vom pierde MULT, MULT DE TOT
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Camelian Propinatiu (30 Mai 2009, 23:05)
Neconditionat
Primii dintre scriitorii basarabeni pentru care cetatenia romana nu se conditioneaza, fie si impotriva vointei lor, sunt Paul Goma si Alexandru Vakulovski.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: