Prima pagina » Petitii online » Vreau Permis de Pescuit Recreativ(Permis ANPA)

Petitie: "Vreau Permis de Pescuit Recreativ(Permis ANPA)"

Cerem introducerea unui Permis de Pescuit Recreativ(Permis ANPA) accesibil pentru orice cetatean.

Aceasta este o initiativa cetateneasca,apolitica care se adreseaza tuturor cetatenilor care vor sa pescuiasca in scop recreativ,sportiv.

A.N.P.A a limitat numarul de permise de pescuit recreativ pe Dunare,afluentii sai si zonele nealocate unor asociatii, in asa fel in cat marea majoritatea a pescarilor sa fie in imposibiltatea de putea fi in legalitate.

In toate tarile europene permisul de pescuit se obtine de ORICE cetatean rezident contra unei sume modice care variaza intre 10-35 de euro pe an.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 23 din 5 martie 2008 Articolul 58. Următoarele fapte constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 600 lei:a) pescuitul recreativ al oricăror specii de pește și altor viețuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale.pescuit-599x400.jpg

Adica tu,cetatean cinstit,care vrea sa pescuiasca sportiv,sa plateasca,de ce nu,o taxa anuala ,vei fi la cheremul celor care te pot amenda.Adica Politie,Politie de frontiera,Jandarmerie,Garda de Mediu,inspectori ANPA,exact cei care nu fac nimic in combaterea braconajului in scopuri comerciale,sau in scopul protejarii,repopularii bazinelor piscicole.

Scopul deciziei 454 din 18.12.2018, publicată pe site-ul ANPA este unul clar acela de a te aduce in imposibilitatea INTRARII IN LEGALITATEA.

permisele de pescuit recreativ (cele care sunt de culoare albastră) eliberate în anul 2018 sunt valabile și in 2019, pana la tiparirea si inceperea eliberarii unei noi serii de permise.Însă pentru pescarii care nu au permis de pescuit obținut în 2018 ESTE IMPOSIBIL SA OBTINA UN PERMIS IN 2019,doar povesti ca va exista o aplicatie online ,dar si aia cu un numar limitat de permise.

Numărul de permise de pescuit pe care statul le eliberează, este unul finit, limitat și trebuie să respecte legislaţia în vigoare, în speţă art. 2 alin.5 din OUG 23/2008 care face referire la TAC, adică : „captură totală admisibilă (TAC) – cantitatea de pește sau de alte viețuitoare acvatice, aparținând unei anumite specii sau unui grup de specii, exprimată în kilograme sau în număr de exemplare.

28/03/2019

Destinatar: A.N.P.A – AGENTIA NATIONALA PENTRU PESCUIT SI ACVACULTURA