Prima pagina » Petitii online » Stop "coabitarii" Traian Basescu - USL !

Petitie: "Stop "coabitarii" Traian Basescu - USL !"

Asociatia Europeana pentru Opozitie Economica dezaproba actuala pace politica incheiata intre presedintele Traian Basescu si Uniunea Social Liberala.

AEOE considera actualul Acord de coabitare dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta ca fiind fortat si de conjunctura:

- in preajma implinirii a unui an de la manifestatiile spontane stradale din Piata Universitatii fata de clasa politica- primele de acest gen dupa Revolutie!

AEOE condamna tergiversarea reformei din sistemul sanitar national prin neadoptarea Legii Sanatatii dar si reintroducerea taxei auto initiata de guvernul Boc- probleme aflate pe lista revendicarilor manifestantilor din iarna trecuta.

AEOE apreciaza ca prin incheierea Acordului de coabitare dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, Uniunea Social Liberala nu va fi combatuta politic cu adevarat in Parlament de catre PDL (principalul partid de opozitie) nici in eventualitatea imregistrarii unor derapaje la guvernare.

AEOE considera ACUM democratia din Romania ca fiind pusa in pericol: 'no combat'-ul politic dintre Putere si Opozitie este in detrimentul societatii si prin prisma lipsei luptei politice constructive din Parlament.

AEOE considera periculoasa chiar si o intelegere de scurta durata (Premier-Presedinte, USL-PDL) pana dupa negocierile cu FMI.

05/01/2013

Autor: