Prima pagina » Petitii online » ASIGURARI DE VIATA PENTRU SALVATORI!

Petitie: "ASIGURARI DE VIATA PENTRU SALVATORI!"

Moartea unui pompier scoate, inevitabil, la suprafață alte adevăruri dureroase. Deși li se cere să fie zilnic pregătiți să se sacrifice și chiar să moară pentru îndeplinirea misiunilor ce le sunt încredințate, pompierii români nu au asigurare de viață. Și asta în condițiile în care în fiecare secundă în care intră în luptă pentru a mai salva o viață, de fapt, pompierii și-o riscă pe a lor. E drept că nicio sumă de bani nu-i va putea înlocui vreodată în sufletele familiilor. Și totuși, la ceas de grea încercare, o asigurare de viață, ar putea fi de un real ajutor pentru familiile salvatorilor. Cu toate acestea pompierii din România, nu sunt asigurați.
În România, familia unui pompier căzut în misiune primește câteva salarii compensatorii, eventual bani strânși din mila și din puținul colegilor de serviciu. În străinătate, pompierii beneficiază de pachete serioase de asigurări de viață și sănătate, oferta societăților de asigurare cuprinzând pachete speciale pentru pompieri.
Problema lipsei asigurărilor de viață a pompierilor români, deși ignorată, este cunoscută de forurile competente. Din nefericire, nicio structură abilitată din țara aceasta nu-și permite "luxul" de a direcționa fonduri spre a-i asigura pe cei de la care toată lumea așteaptă sacrificiul suprem. Puținele fonduri alocate salvatorilor sunt direcționate spre dotarea tehnică - un alt subiect delicat din viața pompierilor români.
Firmele de asigurări oferă pompierilor posibilitatea de a încheia o asigurare de viață DOAR PENTRU TIMPUL PETRECUT ÎN AFARA SERVICIULUI. Așa că, tot ce le rămâne, e avansarea în grad post-mortem...
SOLICITAM DE URGENTA REGLEMENTAREA PRIN LEGE A ASIGURARILOR DE VIATA PENTRU POMPIERI SI SMURD (PROFESIONISTI SI VOLUNTARI) IN TIMPUL EXERCITARII MISIUNII !

07/06/2016

Autor: OSTAFI GIGI