Prima pagina » Petitii online » Petitie impotriva tichetelor de sanatate si pentru protejarea dreptului cetateanului la acces la sistemul de s...

Petitie: "Petitie impotriva tichetelor de sanatate si pentru protejarea dreptului cetateanului la acces la sistemul de sanatate public"

Aceasta petitie este pentru protejarea sistemului de sanatate public si impotriva propunerii ministrului sanataii Ion Bazac de a introduce sistemul tichetelor de sanatate, propunere prezentata in sedinta Guvernului 1 iulie 2009, prin care vizitele si testele medicale vor fi platite din buzunarul catateanului, in ciuda faptului ca se vor face in continuare contributii la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Aceasta schimbare va fi un pas important catre privatizarea sistemului sanitar. O data ce oamenii se vor obisnui sa plateasca pentru servicii medicale din buzunar, nu va fi greu sa intre in scena companiile de asigurare private si ne vom trezi... in cosmarul medical SUA! Romanii vor fi conditionati si limitati la accesul la sanatate de catre accesul la bani. Consideram ca, din moment ce romanii contribuie lunar la fondul de sanatate, plata serviciilor propusa de ministrul sanatatii este inacceptabila si cerem sa fie anulata.

Tipul acesta de reforma in sistemul sanitar este una din conditiile impuse de acordul de imprumut semnat de statului roman cu Fondul Monetar International si Banca Mondiala; scopul este privatizarea si liberalizarea, ceea ce duce inevitabil la cresterea costurilor si rationalizarea accesului la servicii. Potrivit ministrului sanatatii (vezi Briefing de presă susţinut de Ion Bazac, ministrul Sănătăţii pe website-ul Guvernului Romaniei http://www.gov.ro/briefing-de-presa-sustinut-de-ion-bazac-ministrul-sanatatii__l1a105804.html) doar 28% din populatie "ar fi de acord sa plateasca tichete de sanatate".

03/07/2009

Destinatar: Ministerul Sanatatii, Guvernul Romaniei
Petitii cu subiect asemanator:
NU Tichetelor de Sanatate