Prima pagina » Petitii online » Copiii superdotati nu trebuie sa astepte varsta legala pentru a intra in clasa I

Petitie: "Copiii superdotati nu trebuie sa astepte varsta legala pentru a intra in clasa I"

Domnule Ministru,

Subsemnata ,Ciobanu Domnica,profesor, si psiholog,va solicit sa nu mai fie atat de rigide criteriile de varsta pentru ca elevii sa poata intra la clasa I.
Va mentionez ca sunt mama unui copil care va implini 6 ani in data de 4 ianuarie 2013.Copilul meu depaseste cu 4zile varsta pentru a fi inscris -prin evaluarea psihologica-la clasa pregatitoare.El stie literele de la varsta de 2 ani. Deja materia de Gradinita este depasita pentru el.Refuza sa mai frecventeze.Imi spune ca nu are ce sa invete ,se plictiseste si este nerabdator sa treaca la o noua etapa.Daca mai trecem pe la Gradinita din cand in cand ,este pentru socializarea cu copiii.Nu mai exista taine pentru el la acest capitol.
Si trebuie sa mai asteptam un an? Refuz ideea!
Nu ne uniformizati,va rugam! Nu suntem toti la fel,cu acelasi potential!
Sa invatam de la americani,unde un copil poate fi absolvent de Facultate la varsta de 8-14 ani!
Copilul meu trebuie sa implineasca 7ani si 8 luni ca sa intre la clasa I! Calcul simplu:nascut la data de 04.01.2008. Deja i se stagneaza evolutia!!!
Cu respect,

06.04.2013 Ciobanu Domnica