Prima pagina » Petitii online » Il asteptam pe Papa in Romania, spune da venirii Papei in Romania

Petitie: "Il asteptam pe Papa in Romania, spune da venirii Papei in Romania"

Aceasta petitie vine ca reactie, la o petitie a extremistilor ortodocsi care au creat o petitie on-line anti papala. Pe langa aceasta, pe siteurile si blogurile lor extremiste, jignesc atat credinciosii catolici prin termeni ca: eretici, necredinciosi, schismatici etc; cat si clerul BISERICII CATOLICE cat si pe insusi SFANTUL PARINTE PAPA BENEDICT AL XVI-LEA fara sa dea drept la replica la comenturile acesor postari injurioase.
Prin aceasta petitie dorim sa semnalizam faptul ca in Romania sunt si catolici intr-un numar foarte mare (aproape 1.500.000 conform datelor INSTIUTULUI NATIONAL DE STATISTICA, in opinia noastra mai multi, dar lucram pe datele oficiale).
Invit la semnarea acestei petitii pe toti credinciosii catolici de toate riturile(romano-catolici, greco-catolici, armeno-catolici) din Romania cat si clerul BISERICII UNIVERSALE din aceasta tara. Sa demonstram ca in ROMANIA exista o diaspora catolica punternica si care nu vrea sa fie privata de a-si putea veda PAPA de aproape.
Invit de asemenea toti romanii ortodocsi de buna credinta( cunoastem faptul ca aceste cerecuri extremiste au numar de adepti restrans si ca majoritatea ortodocsilor respecta libertatea religioasa a catolicilor din ROMANIA) cat si pe toti ceilalti romani indiferent de religie care inteleg libertatea religioasa.

P.S. La momentul 1948 populatia catolica de ambele rituri depasea cu mult populatia ortodoxa in Transilvania, Crisana si Maramures. Greco-catolicii reprezntau in jur de 33 % iar ortodocsii in jur de 27%. Acest P.S. l-am pus ca raspuns la unele postaril anticatolice de pe siteurile extremiste si nu este relevant pentru existenta acestei petitii dar administratorii acelor bloguri nu joaca fairplay si nu posteaza comenturile noastre asa ca am dat raspunsul, aici sunt sigur ca o sa-l citeasca.

16/11/2011