Prima pagina » Petitii online » Introducerea tratamentelor personalizate si inovatoare pe lista medicamentelor compensate - o sansa la viata!

Petitie: "Introducerea tratamentelor personalizate si inovatoare pe lista medicamentelor compensate - o sansa la viata!"

Medicina Personalizata este cea mai moderna si inovatoare forma de tratament pentru o serie de boli necrutatoare. Printre afectiunile in care medicina isi aduce aportul cu succes si rezultate de necontestat se numara o serie intreaga de tipuri de cancer, melanomul, hepatitele virale, osteoporoza sau poliartrita reumatoida.

In practica medicala curenta, tuturor bolnavilor li se administreaza acelasi tratament pentru aceeasi boala, iar rezultatul consta in sanse mai scazute de reusita in lupta contra maladiilor grave, multe zile de spitalizare si numeroase efecte adverse.

In schimb, Medicina Personalizata se bazeaza pe teste genetice moleculare si analizeaza mutatiile anumitor gene, cu scopul de a oferi un tratament specific pentru boala de care sufera o anumita persoana. Astfel, se poate selecta medicatia personalizata, specifica, se pot identifica exact pacientii care vor raspunde la tratament si se poate doza cu exactitate tratamentul in conformitate cu nevoile particulare ale pacientului. Prin aceste terapii tintite se reduce posibilitatea aparitiei efectelor adverse.

Din pacate, o mare parte dintre tratamentele personalizate si inovatoare aparute in ultimii ani nu se afla pe lista medicamentelor si serviciilor gratuite sau compensate in tara noastra si, prin urmare, putini bolnavi au acces la ele.

Pentru a solicita Guvernului Romaniei si Ministerului Sanatatii sa introduca tratamentele personalizate si inovatoare aparute in ultimii ani pe lista medicamentelor compensate, avem nevoie de ajutorul tau, de cat mai multe semnaturi pe aceasta petitie.

Prin programul “Alege medicina personalizata” (www.alegemedicinapersonalizata.ro), Platforma Europeana de Dezvoltare (E. D. P.) isi propune sa atraga atentia factorilor de decizie din Guvernul Romaniei si Ministerul Sanatatii asupra necesitatii introducerii cu prioritate a celor mai noi tratamente personalizate si inovatoare pe lista medicamentelor compensate.

Implica-te ! Este nevoie de ajutorul tau ! Daca vrei sa oferi o sansa la viata tuturor celor care au nevoie de tratamente personalizate si inovatoare, semneaza petitia pentru introducerea cu prioritate a tuturor acestor medicamente pe lista celor compensate.

Iti multumim !

27/05/2013