Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Semnaturi "Pro civilizatie - fara maidanezi", pagina 1

Facebook share
Pagina 1/13 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 .. 13
Nume Varsta Sex Oras, Tara Data
1. Dana Caraion 44 f Bucuresti Romania 11/04/2012 17:09
»»
Sunt de acord cu tot ce este mentionat in petitie si sper ca problema sa isi gaseasca rezolvare cate de repede.
Raspunde     Recomanda:
2. Vasile Elena Alexandra 30 f Bucuresti 12/04/2012 17:17
»»
Hai sa o facem si pe asta. Sa strangem semnaturi reale,parerea celor ce conteaza, a romanilor, fara lacrimogene de la straini. Bafta!
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
3. lica 54 romania 11/04/2012 18:09
»»
Extras din HCL 542/2006 (Timişoara) – Anexă:
17. „Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între: 200 – 400 RON – persoanele fizice“
a) Creşterea animalelor şi păsărilor în clădiri cu mai multe apartamente sau în adăposturi improvizate în jurul blocurilor de locuit;
b) Creşterea animalelor şi păsărilor în zonele A şi B ale municipiului;
2. Modelul Brasov
Extras din Regulamentul privind cresterea si detinerea animalelor domestice si a pasarilor de curte in municipiul Brasov (H.C.L. nr. 66/1999, republicată conform H.C.L. nr. 162/1999, H.C.L. nr. 247/2000, H.C.L. nr. 437/2001, H.C.L. nr. 460/2006, H.C.L. nr. 565/2006):
Art. 3. Cetăţenii care locuiesc în blocuri cu apartamente, pot creşte şi întreţine cîini şi pisici, numai cu acordul scris al tuturor celorlalţi locatari sau proprietari de pe scara blocului, (semnat şi ştampilat de preşedintele asociaţiei de proprietari sau locatari). În momentul cererii acordului scris, deţinătorul este obligat să prezinte colocatarilor carnetul de sănătate al animalului.
În mod obligatoriu, deţinătorii de animale vor lua măsuri ca acestea să nu murdărească şi să nu deterioreze spaţiile de folosinţă comună (holuri, scări, spaţii verzi). În caz contrar, vor fi obligaţi să efectueze curăţenie, dezinfecţie, refacerea spaţiilor deteriorate şi plata daunelor, la solicitarea asociaţiei de proprietari.
La elaborarea hotararii se vor avea in vedere si urmatoarele
reglementari, in vigoare:
Codul Civil
Art. 1001. Proprietarul unui animal, sau acela care se serveşte cu dânsul, în cursul serviciulul, este responsabil de prejudiciul cauzat de animal, sau că animalul se află sub paza sa, sau că a scăpat.
Ordinul nr. 536 din 06/23/1997 (aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei)
Monitorul Oficial nr. 140 din 07/03/1997
Adaposturile pentru cresterea animalelor in curtile persoanelor particulare (de cel mult 5 capete porcine si 5 capete bovine) se amplaseaza la cel putin 10 m de cea mai apropiata locuinta invecinata si se exploateaza astfel incat sa nu produca poluarea mediului sau disconfort vecinilor.
Nota: se va completa cu „caini“, iar distanta de amplasare fata de cel mai apropiat bloc sa fie de min. 100 m.
LEGEA nr. 61 din 27 septembrie 1991, republicata în 2001 şi actualizata până la data de 22 septembrie 2004, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, interzice tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 (Art. 2, punctele 28 si 29).
Iată ce prevede HCGMB nr. 243/20.10.2005: "Art. 1. Se interzice plimbarea pe domeniul public (alei asfaltate, trotuare) a câinilor de companie, fără ca proprietarul acestora să dispună de materialele necesare pentru curăţirea locului şi evacuarea dejecţiilor fiziologice. Art. 3. Se interzice plimbarea câinilor de companie fără lesă prin parcuri şi grădini, iar cei din categoria câinilor agresivi fără botniţă, unde proprietarul animalului de companie trebuie să păstreze curăţenia. Art. 4 Prin materiale necesare păstrării curăţeniei, în temeiul art.1, se înţelege fie ca proprietarul să aibă asupra sa mătură, făraş şi pungă de unică folosinţă, fie mănuşi şi pungi de unică folosinţă. Art. 5. Nerespectarea prevederilor prezentei hotărâri constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1 la 5 milioane ROL (100-500 RON)".
Statutul Asociaţiilor de proprietari prevede că proprietarii nu pot lăsa în libertate ori fără supraveghere animalele.
Extras din LEGEA nr. 60/2003 privind ratificarea Convenţiei europene pentru protecţia animalelor de companie, semnată la Strasbourg la 23 iunie 2003:
(5) Animal fără stăpân = orice animal de companie care, fie nu are adăpost, fie se găseşte în afara proprietăţii stăpânului sau a deţinătorului său şi care nu este sub controlul ori supravegherea directă a nici unui proprietar sau deţinător.
Cainii fara stapan vor fi capturati si transportati in adaposturile serviciilor pentru gestionarea cainilor fara stapan, unde vor fi cazati o perioada de pana la 7 zile, cu respectarea normelor prevazute in anexele nr. 1 si 2. (Ordonanta de urgenta nr 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, publicata in M. Of. Partea I nr 794/13.12.2001)
In industria pielariei , o piele de ciine dubita costa 14 dolari iar una nedubita 7 dolari.Dar sunt prostiti romanii de catre un escroc ca exsenatorul Marinescu-bideu , care isi trage foloase imense de pe problema ciinilor.dar pentru sutele de mii de miei sacrificati de paste de ce nu se fac aparatori de animale , dar de porcii mistreti masacrati de Tiriac la Balc?Dar de porcii taiati , de viteii taiati pentru hamburgheri este posibil iar ciinii vagabonzi au ajuns monumente ale naturii protejate ? Aparatul portabil cu ultrasunete impotriva cainilor reprezinta cel mai uman si sigur mod de a alunga cainii agresivi. De asemenea, acesta poate fi utilizat in scopuri de antrenament al cainilor, asociind actionarea ultrsunetelor cu o anumita comanda. Dispozitivul cu ultrasunete emite sunete cu o frecventa intre 20 si 25 kHz, care sunt inaudibile pentru om, insa pot fi auzite de caini. Aparatul, in cazul utilizarii corecte, va indeparta un caine nedorit. Pentru aceasta dispozitivul trebuie directionat direct inspre cainele in cauza. Ultrasunetele emise de aparat vor deranja auzul cainelui, obligandu-l sa plece. Aparatul va ajuta detinatorul acestuia in stabilirea unei limite de apropiere intre caine si persoana in cauza. Pret cu TVA=176,10 RON
Date tehnice
Raza de actiune: pana la 6 m
Dimensiuni: 94 x 60 x 27 mm
Greutate: 53 gr. (fara baterie)
Frecventa: 20.000 - 25.000 Hz
Nivel sonor max.: 130dB
Alimentare: 1 buc. baterie alcalina 9V Noul aparat cu ultrasunete reprezinta un pas inainte in problema indepartarii cainilor agresivi. Acesta este perfectionarea modelului anterior si este dotat cu acelasi puternic emitator de ultrasunete, cat si cu led-uri ultraable pentru a alunga animalele indezirabile si prin efectul optic al flash-urilor puternice. Dispozitivul emite sunete cu o frecventa intre 20 si 25 kHz, care sunt inaudibile pentru om, insa pot fi auzite de caini. Aparatul, in cazul utilizarii corecte, va indeparta un caine nedorit. Pentru aceasta dispozitivul trebuie directionat direct inspre cainele in cauza. Ultrasunetele emise de aparat vor deranja auzul cainelui, obligandu-l sa plece. Aparatul va ajuta detinatorul acestuia in stabilirea unei limite de apropiere intre caine si persoana in cauza.
Date tehnice
Raza de actiune: pana la 12 m
Dimensiuni: 104 x 40 x 28 mm
Greutate: 55 gr. (fara baterie)
Frecventa: 20.000 - 25.000 Hz
Nivel sonor max.: 130dB
Alimentare: 1 buc. baterie alcalina 9V/196.94 RON (cu TVA) Un bărbat din Satu Mare a fost omorât de câinii pe care îi îngrijea.Un bărbat din Carei, judeţul Satu Mare, a fost muşcat atât de rău de trei câini Rottweiler, încât, dus la spital cu ambulanţa, medicii nu l-au mai putut salva.
Câinii l-au muşcat pe bărbat
Tragedia s-a întâmplat într-o gospodărie, unde bărbatul locuia fără forme legale. Câinii aparţin unui prieten al victimei. Poliţia a demarat o anchetă după ce medicii au anunţat că băbatul a fost muşcat de câini cu o zi înainte să fie chemată ambulanţa! Victima avea 56 de ani.
Braşov, primul oraş din România fără câini maidanezi
Autor: Traian Deleanu
Braşovul este singurul oraş din România în care nu mai există maidanezi. S-a acţionat ca un tăvălug: castrări, adopţii, eutanasieri. S-a tăcut şi s-a făcut.
Sursa: Razvan Valcaneantu
În Braşov, mai uşor găseşti bani pe jos, decât maidanezi pe stradă. Este singurul oraş din România unde fenomenul câinilor fără stăpân a fost eradicat. E un studiu de caz, sterilizările începând în Braşov încă din 1996, când în restul ţării nimeni nu lua în serios o asemenea campanie. În acest moment, specialiştii de la Poliţia Animalelor estimează o populaţie canină cuprinsă între 100 şi 500 de exemplare, din care 90% sunt castraţi. Au rămas prin curţile câtorva fabrici şi, imediat ce un câine este identificat, este dus la sterilizat.
În Braşov se glumeşte: e mai probabil să te întâlneşti cu un urs la tomberon decât cu un câine. Dar în spatele cifrelor stă un adevăr crud: administraţia a ucis 40.000 de câini în 8-9 ani. Ardelenii au tăcut şi au făcut.

Câinii au fost eutanasiaţi, scandalul s-a dus

Flavius Bărbulescu, şeful Poli ţiei Animalelor Braşov, zâmbeşte liniştit. "În momentul de faţă, activitatea de ridicare şi gestionare a câinilor fără stăpân este desfăşurată de Asociaţia Milioane de Prieteni. Primăria nu plăteşte niciun leu pentru acest lucru, toate fondurile sunt asigurate de asociaţie", spune Bărbulescu.

Nu mai departe de 2009, Bărbulescu era cel care răspundea de eutanasierea a zeci de mii de câini din oraş. A fost un scandal care a aprins toate asociaţiile pentru protecţia animalelor. "În jur de 40.000 de câini. Cam atâţia au fost eutanasiaţi de către administraţia locală", calculează Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei "Milioane de Prieteni".

Doi-trei câini la Gară

O statistică oficială a numărului de câini care mai vagabondează pe străzi nu există. Cristina Lapis aproximează: "În oraş mai există câini în fostele zone industriale. Mai sunt câteva sute". Un număr infim, ce poate fi verificat în teren. După mai bine de o oră şi jumătate de plimbat pe străzi, cu greu am găsit un maidanez pleoştit ce dormea la umbra unui copac. Singur, singurel. Mai sunt destui braşoveni care se plâng de maidanezi. "Aici în zona Gării sunt destul de puţini, doi-trei. Demult erau probleme, înainte să se facă parcări şi să se amenajeze zonele din spatele blocurilor, acum 8-9 ani erau mulţi câini", spune Alin Voina, trecut de a doua tinereţe.

Dar cea mai surprinzătoare observaţie este că mulţi braşoveni habar n-au ce s-a întâmplat cu maidanezii din oraş. Au fost ocupaţi cu alte probleme, cum ar fi propria lor supravieţuire, iar acum nu ştiu exact ce să spună de câini: mai sunt, unde, când au văzut ultima oară un patruped, au auzit de sterilizări şi eutanasii? "În jurul fabricilor stau mai mulţi. În zona Triajului era un adăpost de câini, îmi amintesc că urlau noaptea de foame, dar asta era cu 7-8 ani în urmă. Mureau pe capete", spune Marcel Antal, inginer silvic.

"Nu ştiu exact ce s-a întâmplat cu ei, e un adăpost al Primăriei, sunt momente seara când încep toţi să latre, e durere ce se aude...", e destul de vagă Mariana Dehelean, care stă în cartierul Stupini.

"De ce nu castraţi şi ţânţarii?"

Cristina Lapis îşi aminteşte replicile pe care le primea la primele sterilizări iniţiate la Braşov. "Râdeau oamenii, nu credeau într-o astfel de soluţie. «De ce nu castraţi şi ţânţarii?», era replica lor". De atunci, au fost sterilizaţi peste 20.000 de câini în Braşov. Din cei capturaţi, 10.000 au fost daţi spre adopţie. Inclusiv în străinătate, în număr chiar impresionant: 1.500 – 2.000 pe an. Doar că acest export la un moment dat s-a blocat. "S-a umplut Europa de câinii noştri. Şi nu e normal să nu ne putem ocupa de propriii noştri câini", spune Lapis.

În adăpostul Asociaţiei "Milioane de Prieteni", acum mai sunt strânşi 900 de câini fără stăpân. Încă se mai fac eutanasieri. "Din păcate, unii câini trebuie şi eutanasiaţi, sunt situaţii în care e singura soluţie. Rezolvarea problemei câinilor maidanezi este mult mai complexă, include educarea cetăţenilor, dar şi a aso ciaţiilor de protecţie a animalelor", consideră Cristina Lapis.

În Braşov plăteşti impozit pentru câinele necastrat

De la 1 august, pentru proprietarii de câini a fost introdus şi un impozit: 300 de lei, pe an, pentru fiecare câine nesterilizat. "De ce nu ai vrea să îţi castrezi câinele? Să facă pui şi să îi vinzi? Atunci plăteşte impozit căci şi aşa nu plăteşti taxe pe vânzarea animalelor. Altfel, când sunt căţelele în călduri îţi iese câinele pe stradă şi iată cum mai apar cinci-şase pui fără stăpân", explică unul din raţionamente Lapis.

Măsurile de păstrare a numărului redus de câini din Braşov includ şi zonele apropiate, plecând de la o premisă logică: neexistând bariere, nu poţi rezolva acest fenomen local, ci totul trebuie coroborat cel puţin la nivel de judeţ. La Zărneşti, de exemplu se sterilizează masiv câinii şi s-a aprobat, de asemenea, impozitul de 300 de lei pentru cei care refuză castrarea. "Primarul Braşovului a vrut să dea exemplu, şi-a sterilizat propriii câini de acasă", povesteşte Cristina Lapis.

În final, cum se procedează concret acum, fără a cosmetiza realitatea, spune chiar şefa Asociaţiei "Milioane de Prieteni": "De exemplu, sunt 20 de câini într-o fostă mare dezvoltare industrială. Îi luăm pe toţi, îi separăm pe cei mai agresivi, bolnavi şi bătrâni, păstrându-i în adăpost, iar restul de 10 îi ducem înapoi să păzească. Dacă nu i-am reloca, spaţiul acela ar fi ocupat de alţi câini care s-ar înmulţi. Luăm toate zonele la rând până când le acoperim pe toate. Apoi, periodic iar trecem prin zone şi iar mai reducem din numărul lor".

Dar, ca să fie limpede, până să se ajungă aici, în Braşov au fost eutanasiaţi zeci de mii de câini. Un holocaust în surdină, pe care nu l-a auzit şi nu l-a simţit nimeni.

ULTIMII MOHICANI. Cristina Lapis are circa 800 de câini în adăpostul pe care îl administrează. Toate costurile sunt din surse 100% private, Primăria neplătind niciun leu pentru întreţinere. Asociaţia Milioane de Prieteni are două adăposturi în Braşov
FOTO: TRAIAN DELEANU

ETAPELE

Cum a scăpat Braşovul de câini
• 1997. Asociaţia "Milioane de prieteni" începe sterilizările gratuite. S-au făcut 20.000 de sterilizări până în prezent
• 2000. Are loc prima mare acţiune de sterilizare, în centrul oraşului - 1.200 de câini sunt castraţi într-o singură săptămână, cu ajutorul echipelor de medici voluntari din Germania şi România. Sunt trimişi câini spre adopţie în străinătate (între 500 şi 1.200 pe an).
• 2001. Este înfiinţat Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, în baza OUG 155. După şapte zile de la capturare, câinii sunt eutanasiaţi. Se estimează că, până în 2009, au fost omorâţi între 30.000 şi 40.000 de câini. În paralel, Asociaţia "Milioane pentru prieteni" preia lunar între 300 şi 500 de câini
• 2007. Începe microciparea câinilor, după un model studiat în marile oraşe germane.
• 2009. Eutanasierea câinilor este oprită. Asociaţia "Milioane de prieteni" preia serviciul de gestiune al câinilor.
• 2011. Începe recensământul câinilor. Poliţia Animalelor Braşov are termen finalul anului pentru a identifica toţi câinii din oraş. Scopul este de a identifica absolut toţi câinii nesterilizaţi din oraş. Se fixează un impozit anual de 300 de lei pentru câinii necastraţi.

TUR

În ţară nu se fac eutanasieri oficiale. Oraşele mari sunt depăşite de fenomen, pentru că nu există campanii concertate

În marile oraşe din ţară, fenomenul câinilor fără stăpân este scăpat de sub control. La Constanţa se estimează prezenţa a 20.000 de maidanezi (30.000 în tot judeţul). Anual, 3.000 de oameni sunt muşcaţi, ajungând la Spitalul de Boli Infecţioase. Există un SRL care se ocupă de adăposturile de câini, dar toată activitatea de aici este confidenţială.

Există filmări pe ascuns despre uciderea în chinuri groaznice a câinilor. La Timişoara, calculele arată că, în ultimii trei ani, populaţia canină s-a triplat, ajungându-se la circa 12.000 de exemplare. Există un adăpost în care încap doar câteva sute de câini. Se fac campanii de adopţie şi vaccinări periodice ale maidanezilor. 1.500 de timişoreni sunt muşcaţi anual. Viceprimarul Adrian Orza recunoaşte că n-a reuşit să rezolve această problemă până acum.

Pe străzile din Iaşi se estimează că există 5.000 de câini fără stăpân. Administraţia susţine că, în ultimii şase ani, a capturat şi sterilizat 48.000 de câini.

La Sibiu e şi mai grav. La 175.000 de locuitori există 7.000 de maidanezi. ONG-urile se implică în sterilizări, dar o campanie concertată n-a fost încă declanşată.

La Deva (cu 70.000 de locuitori) sunt 1.000 de câini fără stăpân. 800 de câini au fost sterilizaţi şi redaţi străzii.

Primarul Sucevei spune că are un studiu din care rezultă că 80% din populaţie este de acord cu eutanasierea câinilor vagabonzi.

"(...) dacă după expirarea termenului de cazare prevăzut la art. 4, câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi (...), aceştia vor fi eutanasiaţi.“
Pasajul din OUG 155 în baza căruia s-au făcut eutanasieri la Braşov

BUCUREŞTI

ONG-urile resping "soluţia finală"

În Capitală sunt aproximativ 50.000 de maidanezi, spun autorităţile, iar aceştia se înmulţesc de la un an la altul. În timp ce parlamentarii dezbat o lege care va lăsa la latitudinea fiecărui oraş să decidă ce va face cu patrupedele fără stăpân, ONG-urile bucureştene spun că soluţiile propuse de autorităţi - omorârea câinilor şi cea de strângere a lor de pe străzi - nu sunt viabile. În opinia acestora, ar trebui lăsaţi 10.000-15.000 de câini pe străzi ca să nu se înmulţească pisicile şi şobolanii.

ONG-urile spun că patrupedele ar trebui numărate şi împărţite în două categorii: blânde şi agresive. Întreţinerea unui maidanez costă 375 de lei pe lună. În 2009, în Capitală au fost muşcate de câini peste 11.000 de persoane. (Antoaneta Etves)
• Maidanezii, mai costisitori pentru buget decât bătrânii
• Armata maidanezilor, sub asediul a cinci hingheri
• Peste 300 de bucureșteni mușcați de maidanezi. Ce faci dacă ai fost agresat
Raspunde     Recomanda:
4. Dan 33 m Bucuresti 11/04/2012 20:01
»»
Din 2008 ni se tot spune ca sterilizarea si returnarea e singura metoda eficienta, si ca in 5 ani o sa scapam de maidanezii de pe strazi daca mergem pe mana ONG-urilor.
Cat de eficienta a fost, se vede acum, cand haitele s-au inmultit, iar numarul oamenilor omorati de caini creste de la un an la altul.
Oamenii, care in general sunt toleranti au ajuns dela la gradul maxim de suportabilitate. Daca vad ca autoritatile nu rezolva problema, si-o vor rezolva singuri, adica prin violenta si otraviri ale cainilor.
Asa ca daca vreti o viata mai buna pentru caini, si pentru oameni, renuntati la ochelarii de cal. Sterilizarea si returnarea n-a adus nimic bun. Nici in Romania si nici intr-o alta tara care a aplicat-o. Decat sa marsati pe idei utopice de a salva TOTI cainii, mai bine ati adopta masurile realiste care pot fi aplicate in Romania
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
5. Georgia Radu 53 f Bucuresti 12/04/2012 09:54
»»
Sunt de acord sa fie respectate "drepturile cainilor maidanezi", dar am pretentia SA FIE RESPECTATE SI DREPTURILE NOASTRE, ale cetatenilor acestei tari! De cand drepturile unui caine sunt mai presus decat drepturile unui OM?! Singurele drepturi pe care eu le recunosc maidanezilor sunt: acela de a nu mai muri de frig pe strazi iarna sau de cald vara, acela de a nu mai muri de foame si de sete, obligati sa scormoneasca in gunoaie si sa bea apa din baltoace puturoase sau din lacurile parcurilor, si acela de a nu mai bantui strazile cu picioarele rupte in accidente de masini, fara sa ii pese nimanui de ei! Somez autoritatile sa respecte legea si sa nu mai supuna la rele tratamente cainii! Iar pentru noi, oamenii, ii somez sa respecte legea suprema a acestei tari, Constitutia, care nu inseamna doar vorbe goale pe hartie! Ea ne garanteaza niste drepturi pe care autoritatile le calca in picioare.
Raspunde     Recomanda:
6. Sascau Letitia 31 f Bucuresti 11/04/2012 20:34
7. Emanuel Mihoc 23 m Roman, Romania 11/04/2012 20:35
8. Mihai Lazar 33 m Bucuresti 11/04/2012 20:36
9. Stefanescu Radu 18/04/2012 12:02
10. Gavriloi Adina-Mirabela 27 f Brasov Romania 11/04/2012 20:47
»»
Sunt perfect de acord cu petitia!
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
11. Cristina Georgescu 11/04/2012 21:13
12. Stanciu Daniel 31 m Motru 11/04/2012 22:00
»»
Libertate Romania MAIDANEZII EUTANASIATI
Raspunde     Recomanda:
13. ION ANTONESCU 33 m Craiova, Romania 11/04/2012 22:24
»»
https://www.facebook.com/EUTANASIEREA.MAIDANEZILOR

https://www.facebook.com/pages/PRO-eutanasierea-cainilor-maidanezi/141060259
335228

https://www.facebook.com/groups/135637703192878/

https://www.facebook.com/groups/FaraMaidanezi/

https://www.facebook.com/groups/184630128238878/
Raspunde     Recomanda:
14. sima daniela 38 f bucuresti 12/04/2012 08:57
15. Dragos 26 m Bucuresti 11/04/2012 23:43
»»
Sunt pentru o rezolvare a acestei situatii, de URGENTA. Este absolut incredibil ce se intampla in Romania. Asistam pe banda rulanta la cazuri de morti tragice, pe langa zeci de mii de oameni muscati ANUAL de caini conform statisticilor oficiale de la Matei Bals, si nu se face absolut nimic. Teroristii, pentru ca asta sunt, de la organizatiile de protectiile a maidanezilor ( pentru ca alte animale nu exista pentru ei de fapt...), sunt o minoritate extrem de agresiva dar cu VOCE! Asta ne lipseste NOUA, restului de oameni SANATOSI LA CAP, care vrem sa traim intr-o tara civilizata.
Mai atrag atentia unui lucru, si-anume "solutia' propusa de acesti indivizi sinistrii, metoda "sterilizare-returnare". Cum se pot lasa inapoi pe strazi niste caini care fac atatea victime, avand in vedere ca ei musca cu dintii si nu cu organele genitale si isi vor face in continuare nevoile pe spatiul public in continuare? Cum sa suportam acestea pe toata durata lor de viata, iar in caz ca nu stiti, un caine poate trai chiar si 20 de ani?

Cu multa scarba, un Bucurestean satul de cloaca de caini
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
16. Nicoleta Sasu f Braila 12/04/2012 00:50
17. Roxana Chiriacescu 26 f Bucuresti, Romania 12/04/2012 02:37
»»
Stimate Domnule/Doamnă Parlamentar,

V-am ales în Parlamentul României ca să-mi reprezentați interesele și, în numele acestui principiu, îmi permit să vă aduc la cunoștință care este interesul meu în privința “legii câinilor fără stăpân”, care urmează să reintre curând în dezbatere. Interesul meu este să pot circula în siguranță pe străzile orașului în care locuiesc, fără teama că o haită de câni m-ar putea încolți, mușca, mutila sau chiar omorî. Interesul meu este ca și copiii mei să poată circula liber, fără a fi expuși acestor riscuri.

Cu siguranta cunoasteti cazurile de deces din randul oamenilor datorate atacului cainilor fara stapan. As dori sa stiu cine se face responsabil de aceste pierderi de vieti omenesti? O noua lege in aceasta chestiune TREBUIE sa clarifice cine se face responsabil de rezolvarea acestei probleme si cum va plati (amenda, inchisoare, etc) in cazuri de atacuri ale cainilor asupra cetatenilor. Totodata o noua lege trebuie sa usureze procesul de reclamare si pedepsire a celor care o incalca.

Printre altele, ar trebui ca aceasta lege sa poata raspunda eficient la intrebari de genul:

1. Daca vad o persoana pe strada care hraneste cainii comunitari cum o pot reclama rapid?
2. Daca vad un proprietar de caine care nu curata fecalele in urma animalului sau, cum il pot reclama rapid?
3. Daca vad un om care abandoneaza in strada pui de caine, cum il pot reclama rapid?
4. Daca vad un om al carui caine nu este sterilizat si se imperecheaza in spatiul public cu alt caine, cum il pot reclama rapid?
S.a.m.d.

Evident, raspunsul nu poate fi doar "Suna la politia comunitara", caci acest raspuns ne-a adus in situatia prezenta.

Vă cer explicit să rezolvați această problemă definitiv și pentru totdeauna. NU MAI VREAU CÂINI FĂRĂ STĂPÂN PE STRĂZI și cred că, după 22 de ani în care această problemă a rămas nerezolvată, aplicarea doar a unor soluții de mijloc (adăposturi, încurajarea adopțiilor, descurajarea abandonului, sterilizarea tuturor cainilor cu sau fara stapan, microciparea si crearea unei baze de date a tuturor cainilor) nu rezolva problema.

SUNT DE ACORD CU EUTANASIEREA cainilor fara stapan și vă rog ca, în calitate de reprezentant al meu în Parlamentul României, să țineți cont de solicitarea mea. Îmi doresc o viață civilizată și depinde de dumneavoatră dacă o voi avea sau nu. Sper că nu mă veți dezamăgi și că veți emite, în sfârșit, o lege funcțională și eficientă. Și mai sper că veți ține cont în primul rând de interesele mele de cetățean și de-abia apoi de interesele dumneavostră electorale imediate.

Nu in ultimul rand, tin sa imi arat disponibilitatea de a participa la o dezbatere publica pe acest subiect cu oricine ar fi interesat de rezolvarea reala a acestei probleme.


Vă mulțumesc,

Roxana Chiriacescu
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
18. george tanase 35 m bucuresti 12/04/2012 02:59
19. Vasile Elena Alexandra 31 f Bucuresti 12/04/2012 06:48
»»
Poate ne strangem suficient de multi incat sa facem o miscare civila, sa aducem aminte alesilor nostri ca i-am votat ca sa ne faca viata mai buna nu ca sa-si faca ei campanii electoralepe carca uneiprobleme atat de grave. Pana una alta va recomand grupul nostru de peFacebook.
http://www.facebook.com/groups/194538597328574/?bookmark_t=group
Raspunde     Recomanda:
20. Dinu 31 m bucuresti 12/04/2012 08:37
21. Razvan Nitoi 41 m Chitila 12/04/2012 09:58
22. Dinu Gabriela 36 f Bucuresti, Romania 12/04/2012 11:01
»»
pentru/semnez
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
23. Razvan Rinder 28 m Braila, Romania 12/04/2012 11:19
»»
Sa speram ca pana la urma ONG-istii vor fi infranti chiar cu armele lor. Fiecare cetatean roamn muscat de un caine vagabond trebuie sa dea in judecata aceste fundatii care ar trebui sa ii platesca spitalizarea si tratamentul. Oare ce simt acum oamenii mutilati de animalele fara stapan cand vad ca niste cretini apara cainii vagabonzi si infiereaza cu manie proletara orice atitudine contrara opiniilor lor?
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
24. ardelean radu 44 m satu mare 12/04/2012 11:33
»»
Aparatorii maidanezilor sa-i duca la ei acasa !
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
25. TAPUS CONSTANTIN 54 m TG-JIU ROMANIA 12/04/2012 12:03
26. VATALA Alexandru Daniel 41 m Bucuresti, Romania 12/04/2012 11:56
»»
" Doamne'Ajuta ! "
Raspunde     Recomanda:
27. Dinica Ovidiu 33 m bucuresti 12/04/2012 12:22
28. Valentin Valeanu 27 m 12/04/2012 12:30
29. Andreea Grigorescu 30 f Bucuresti 12/04/2012 12:54
30. banu petrus 41 m Campina 12/04/2012 13:12
31. TOMA MARIAN 18/04/2012 15:19
32. Bogdan Calcan 39 m Bucuresti 27/04/2012 11:29
33. Munteanu Sebastian 12/04/2012 14:58
34. Soare Ionut 30 m Bucuresti, Romania 02/05/2012 17:32
35. chelaru mihai 34 m bucuresti 12/04/2012 15:00
36. Lucian Balcan 67 m Sibiu,Romania 12/04/2012 15:38
37. aldea marius m bucuresti 14/04/2012 00:12
»»
sa dispara cainii de pe strazi
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
38. VIOREL ONICA 42 m BUZAU 12/04/2012 20:01
»»
Pentru o Romanie,fara maidanezi!!
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
39. burlacu anisoara 26 f braila, romania 12/04/2012 15:32
40. grapa oana f Bucuresti 12/04/2012 21:59
41. costache lucian 40 m Brasov 27/04/2012 02:11
42. Ana 25 f Bucuresti, Romania 30/04/2012 18:03
»»
Sper sa reusim sa convingem multi, multi oameni ca nu e normal sa ne fugareasca cainii pe strada.
Raspunde     Recomanda:
2 raspunsuri:
:)
:)
43. Raluca Iacob 26 f Bucuresti 12/04/2012 17:42
44. claudia olteanu 34 f bucuresti 12/04/2012 17:58
»»
eutanasierea e singura solutie posibila; sa se aplice pt toti cainii peste 1 an - restul mai au o sansa la adoptie,
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
45. Vineata Aurelian 49 m Satu Mare, Romania 27/04/2012 07:52
46. Stefanescu Alina Georgiana 29 f Buzau 12/04/2012 19:56
47. Daniela Raureanu f Bucuresti, Romania 12/04/2012 20:07
48. alexandra 52 f romania 12/04/2012 22:53
»»
Disparitia totala a maidanezilor prin extreminare nu e posibila , dar stoparea inmultirii prin diferite metode poate salva multi oameni de muscaturile lor.
Raspunde     Recomanda:
49. Gavrilas Elena IUlia 40 f Dej 12/04/2012 23:27
50. Roxana Caldarusa 49 f Romania - Bucuresti 12/04/2012 23:24
»»
Vreau sa fie stopate actele de cruzime ... favorizarea unor spatii decente si adoptia acestora ... sa investim in sufletelele acestea nevinovate care ne ofera dragostea lor neconditionata.
Raspunde     Recomanda:
51. Constantin 36 m 13/04/2012 00:10
52. Constantin Iuliana f Bucuresti Romania 13/04/2012 07:16
»»
Nu exista nici-un motiv pentru care suferinta bietilor caini sa nu fie oprita . Viata lor in strada inseamna un calvar . Neingrijiti , lipsiti de dragoste si mangaierea unui stapan , fara tratament si fara atentia unui medic veterinar , fara mancare specifica lor ....
Dragostea fata de un animal nu se rezuma la resturile noastre alimentare !
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
53. Ungureanu Dragos 30 m Curtea de Arges, Romania 13/04/2012 08:39
»»
Sustin campania "Pro civilizatie - fara maidanezi"
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
54. agb87 13/04/2012 10:11
»»
Nu mai vrem jungla!
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
55. Stioapa Alina 31 f Deva, România 13/04/2012 11:30
»»
Vreau o viaţă mai liniştită pentru copilul meu. Trebuie să intram în rândurile ţărilor civilizate...trebuie să ne protejăm copiii de aceste pericole.
Raspunde     Recomanda:
56. Anghel Liliana 43 f BUCURESTI 13/04/2012 12:17
»»
Sper sa se rezolve aceasta problema....dar imi e teama ca totul este in zadar.
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
57. Miclea Doriana 24 f BUCURESTI 13/04/2012 12:32
»»
sustin aceasta campanie! am ajuns sa-mi fie teama sa merg pe strada si nu cred ca e deloc ok.
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
58. Stefan Alexa 35 m Bucuresti 13/04/2012 14:16
»»
Nu mi se pare normal sa nu pot folosi iesirea din spate a blocului doar pentru ca avem 3 maidanezi, hraniti de vecinii iubitori, care sar sa muste aproape pe oricine nu cunosc ei... sau eu sa o fac pe duru cu ei ca sa nu ma atace..
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
59. IULIAN 44 m 13/04/2012 16:58
»»
Buna ziua.
Cine iubeste cainii...pisicile foarte bine nu are nimeni nimic inpotriva lor.
Atunci ei de ce au ceva inpotriva noastra a celor care vrem sa nu fim muscati noi,copii si de fapt toti romanii care nu au siguranta de a merge fara a fi haituit de vreo haita de caini maidanezi.Mai mult de atat prin padocurile infiinatate de ongeuri unde se da din bani publici fff multi bani. De ce ?? SUNT DEACORD CU OMORAREA CAINILOR MAIDANEZI IN ORICE FEL CHIAR NU MA INTERESEAZA CUM.NU VREAU SA-I MAI VAD PE STRAZI
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
60. Diana Catan 25 f Bucuresti 13/04/2012 18:27
61. ROTARU IOANA IULIA 31 f ROMANIA,ARAD 13/04/2012 18:35
62. jecu marius 13/04/2012 19:28
63. Florin Pop 13/04/2012 20:37
»»
Absolut de acord, acest pericol trebuie EXTERMINAT imediat.
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
64. Loredana Matei 33 f Bucuresti 13/04/2012 20:50
65. Paul Marcu 29 m iasi 14/04/2012 10:58
66. Victor Popovici 37 m Timisoara 13/04/2012 23:32
67. claudiu mujdei 26 m Bucuresti 17/04/2012 16:06
68. Mihai Vasiliu 23 m Bucuresti 13/04/2012 22:08
»»
Total de acord! Bravo!
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
69. Mucenic Dodo 25 m Bucuresti, Romania 13/04/2012 22:34
70. Boris Caraion 37 m Bucuresti Romania 13/04/2012 23:01
»»
Nu mai vreau sa vad caine maidanez in Bucuresti!!!
Raspunde     Recomanda:
71. Alin Ionut 21 m Pitesti 13/04/2012 23:09
72. Anchidin Maximilian 18 m 13/04/2012 23:44
73. Alin Kososki 14/04/2012 01:48
74. Isabella Cristian 20 f Bucuresti 27/04/2012 14:13
75. nica alex 26 m bucuresti 14/04/2012 03:24
76. botezan romeo 45 m bucuresti 14/04/2012 09:08
»»
sper sa facem ceva !
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
77. Laura Andrian 35 f 14/04/2012 12:42
78. Olteanu George Gabriel 29 m Bucuresti, Romania 17/05/2012 20:00
79. Costin Hanganu Bucuresti 14/04/2012 18:55
»»
fara caini vagabonzi pe strazi!!! castrarea si eliberarea pe strazi nu reprezinta o solutie!
Raspunde     Recomanda:
80. DOLEA STEFAN 14/04/2012 22:33
81. Andrei tarcatu 23 Bucuresti 14/04/2012 22:46
82. Teodor Macri 43 m Bucuresti 15/04/2012 00:05
83. = Archit3ct = 20 m Constanta, Romania 15/04/2012 07:47
84. lupu mihai 42 m arad romania 15/04/2012 14:53
»»
fara maidanezi
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
85. Carmen moldovan 60 f Sighisoara 26/04/2012 22:00
»»
Nu vreau sa moara cainii dar nu vreau nici sa moara oameni, batrani si copii omoriti de caini.
Vreau sa fiu aparata impotriva agresiunii maidanezilor.
Raspunde     Recomanda:
86. Silviu Vlad 22 m Bucuresti 15/04/2012 21:53
87. Dinu Florin 23 m 16/04/2012 23:33
88. Mihaela Dobre 35 f Bucuresti, Romania 17/04/2012 00:37
89. Mircea Dinu 17/04/2012 01:33
90. marian 30 m bucuresti 17/04/2012 02:41
»»
suntem schizofrenici, paranoici, bolnavi SAU suntem puternici SAU suntem slabi.SAU suntem in continuarea solutiei ?
Raspunde     Recomanda:
91. Ciuperca Adrian Claudiu 24 m Bucuresti, Romania 17/04/2012 03:21
92. Miu George Raducu 25 m Bucuresti, Romania 17/04/2012 08:45
93. Ionutz Pitiku 41 m Bucuresti 17/04/2012 08:51
94. ionel harabor 27 m Brasov 17/04/2012 08:54
95. Maria Marin 32 f Brasov 17/04/2012 08:58
96. Mihaela Tudorache 27 f 17/04/2012 09:00
97. Copilu Ciprian 30 m Bucuresti 19/04/2012 23:29
98. Topala Georgian Bogdan 33 m Slobozia, Romania 17/04/2012 09:34
99. Tudosachi Cezar Gabriel 43 m Buzau Romania 17/04/2012 11:09
»»
Cu speranta ca vom trai intr-o tara mai curata si mai civilizata!
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
:)
100. Tudosachi Maria Madalina 29 f Buzau Romania 17/04/2012 15:12
Petitie, semnaturi in format: xls  pdf
Pagina 1/13 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 .. 13