Prima pagina » Petitii online » Apel pentru unitatea Dreptei

Petitie: "Apel pentru unitatea Dreptei"

Doamnă Monica Macovei,
Doamnă Elena Udrea,
Domnule Mihai Răzvan Ungureanu,
Domnule Adrian Papahagi,
Domnule Aurelian Pavelescu,
Domnule Cristian Preda,
Domnule Sever Voinescu,
(lista rămâne deschisă),

Suntem reprezentanţii unui grup de susţinători ai Dreptei româneşti care au toată consideraţia pentru ceea ce a făcut şi – după părerea noastră – poate să facă fiecare dintre dv.
Vrem însă să ştiţi că – oricât ar fi de promiţătoare – intenţiile şi programele dv. nu ne pot da speranţe decât în măsura în care reuşiţi să le coagulaţi într-un proiect comun.
Aşteptăm de la dv. unitate şi coerenţă. Aşteptăm să atrageţi tot ceea ce este mai bun şi mai cu adevărat de dreapta de pe toată scena politică românească actuală, inclusiv acei membri ai PNL care nu se simt bine să fie tovarăşi cu Ion Iliescu şi Dan Voiculescu. Sunt destui în teritoriu, nu vă orientaţi după cei care apar la TV.
Aşteptăm să vă uniţi forţele şi, împreună, să câştigaţi viitoarele alegeri sau cel puţin să obţineţi un scor care să vă permită să conduceţi negocierile pentru formarea guvernului din 2016.
Pentru aceasta, prima condiţie este să nu acţionaţi separat, iar a doua – să conştientizaţi faptul că nu pe noi trebuie să ne convingeţi, ci pe cei care nu au votat deloc în 2012 şi o cât mai mare parte din cei care au ales USL sau alte formaţiuni politice. Cuceriţi-i!
Nu aşteptăm de la dv. să vă iubiţi, să fiţi buni prieteni, să vă lăudaţi unii pe alţii. Aşteptăm doar să FACEŢI ceva, ceva ce nu puteţi realiza decât ÎMPREUNĂ.
Renunţaţi la orice comentarii acide reciproce. Nu numai că nu aduc niciun spor electoral niciunuia dintre dv., dar riscaţi să pierdeţi şi ceea ce aveţi.
Dacă nu veţi face astfel, există o ridicată probabilitate ca România să fie condusă de stânga pe drumul Estului pentru multă vreme de acum înainte. Amintiţi-vă, vă rugăm, ce s-a întâmplat cu CDR în 2000, ce s-a întâmplat cu PNŢCD, ulterior cu PSDR, apoi cu PNL.
Noi avem încă încredere în dv., dar ne este limpede că nu veţi reuşi decât împreună. Ar fi dramatic şi jenant ca viitorul pe termen lung al României să depindă de orgolii, simpatii şi antipatii personale.

17/02/2013

Destinatar: Personalităţi politice de Dreapta