Prima pagina » Petitii online » Schimbarea programului scolar CNMV Bucuresti

Petitie: "Schimbarea programului scolar CNMV Bucuresti"

Prin semnarea acestei petitii, va declarati acordul fata de schimbarea programului scolar al Colegiului National "Mihai Viteazul" Bucuresti, pe durata celui de-al doilea semestru al anului scolar 2019-2020, acesta consistand la momentul crearii petitiei in:

-ore de 50 de minute
-pauze de 10 minute
-pauza mare de 20 de minute, dupa a 3-a ora din program
-inceperea programului la ora 8:00

Schimbarea va avea loc in urmatorul mod:

-ore de 45 de minute
-pauze de 5 minute
-pauza mare de 10 minute, dupa a 3-a ora din program
-inceperea programului la ora 7:30

In primul rand, aceasta modificare cu privire la inlocuirea programului provizoriu de studiu cu cel obisnuit afecteaza in mod direct elevii. Dat fiind contextul de la inceputul anului scolar, elevii au fost nevoiti sa isi programeze meditatiile si toate activitatile extrascolare in functie de noul program, acestea fiind, in mare parte din cazuri, greu de modificat. In special pentru elevii de clasa a 12-a, care necesita mai mult timp si mai multa pregatire in vederea examenului de Bacalaureat si a examenelor de admitere la facultate, aceasta masura va fi una detrimentala performantelor lor.
In al doilea rand, s-a dovedit ca acest program este benefic atat elevilor care stau in proximitatea liceului, cat si celor care locuiesc mai departe. Pentru cei care locuiesc aproape, avantajul este ca se deplaseaza mult mai repede de la liceu, oferindu-le o eficienta mult mai mare in desfasurarea activitatilor. Pentru cei care necesita mai mult timp pentru a ajunge la liceu, beneficiul este ca evita traficul intens din centrul orasului, prezent mai ales in intervalul orar 7:30-8:00, existand mai putine cazuri in care se poate intarzia la orele de curs.

09/01/2020

Autor: Consiliul Elevilor CNMV Bucuresti