Prima pagina » Petitii online » STOP hotiei practicate de primarii prin "reabilitarea termica" a blocurilor

Petitie: "STOP hotiei practicate de primarii prin "reabilitarea termica" a blocurilor"

La "reabilitarea termica" a blocurilor locatarii contribuie cu 20% din "suma necesara", guvernul cu 50%, iar primariile cu 30%. Sumele calculate si apoi licitate sunt, cica, reiesite din proiectele si analizele facute de experti. Fals! Toate blocurile pierd caldura foarte rapid. Toate trebuiesc izolate termic cat mai corect, adica eficient. Solutia cu polistiren lipit pe pereti este cea mai mare tampenie si este menita sa asigure hotia si jefuirea locatarilor. Au fost primarii care au aprobat in consiliile locale o contributie de 50%, deoarece stiau ca sumele ajung in propriul buzunar. Am facut, impreuna cu patroni de firme de constructii calcule la pretul cu amanuntul la toate materialele si cu manopera la salarii peste medie, iar suma totala nu a depasit niciodata 1/3 - 1/2 din sumele licitate.
Am conceput o tehnologie de lucru foarte rapida, cu materiale ieftine si eficiente, solutie care ar putea oferi o varianta de reabilitare, gratuita pentru locatari, dar si construirea de locuinte la mansarda fiecarui bloc reabilitat. TOTUL LA PRETUL ACTUAL DE LICITATIE !!!!. Si altii pot concepe astfel de tehnologii daca vor cu adevarat, nu sunt eu singurul capabil de asa ceva!
Deci: gratuit pentru locatari, acoperis mansardat ce devine locuinta pentru oricine, fara alti bani de la bugetul de stat sau local.
In orice societate sanatoasa aceasta ar fi solutia utilizata. In aceasta perioada de criza economia ar fi exact suma alocata de guvernul actual pentru constructia de locuinte prin ANL. Este putin?
Totusi, va rog sa semnati pentu stoparea jafului actual cand numai cu sumele luate locatarilor (20%) se realizeaza cea mai proasta izolare posibila, o bataie de joc.

15/01/2010

Autor:
Destinatar: Guvernul Romaniei, primarii localitatilor, Consiliile Locale, Mass Media, cetatenii Romaniei ...