Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Schimbarea formei de stat în monarhie constituţională", pagina 1

Facebook share
 
Emanoil-Marius Popescu (22 Noiembrie 2008, 22:13)
In sfarsit...
In sfarsit a venit vremea sa speram in normalitate, in revenirea Romaniei la statutul ei de drept!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Theodor Brasoveanu (Princeton, SUA) (2 Februarie 2009, 04:34)
Meritam o noua constitutie
Mesajul M.S. Regelui de Anul Nou 2009, despre rostul institutiilor stabile + o noua constitutie: http://www.youtube.com/watch?v=fFsgYfWRINA

Regele pune punctul pe i, cu decenta si eleganta cu care ne-a obisnuit o viata intreaga. Este crucial ca o noua CONSTITUTIE sa fie alcatuita cu cap si sa contina si clauza (perfect normala, dealtfel) de eventuala revizuire a formei de guvernamant.

Insa desigur, nu trebuie sa ne asteptam la o asemenea propunere din partea actualului presedinte, mult mai preocupat de imaginea proprie pentru a dori sa lase in urma lui ceva bun si durabil.

Sa ne ajute D-zeu sa avem oameni inspirati care sa sustina o reala dezbatere publica in jurul unei revizuiri juste, care sa lase libera macar OPTIUNEA pt schimbare. De convins "poporul", e nevoie de ceva mai mult. Treptat insa, lumea se mai desteapta, mai citeste niste istorie, mai compara cum se traieste in alte monarhii si devine mai putin sensibila la manipulari "republicane" grosolane (care nu fac cinste nici macar republicii). Romania n-a fost republica 2000 de ani, nu si-a castigat independenta statala si integritatea teritoriala intr-un regim republican, la fel cum nu s-a modernizat durabil si a dat lumii cele mai mari personalitati culturale din istoria sa in republica de trista amintire instaurata si mentinuta prin forta si minciuna.

Dupa 20 de ani de la ruperea cu regimul comunist, poate avem dreptul si noi sa alegem formula de guvernare traditionala a Romaniei, care sa ne readuca mandria si demnitatea noua si copiilor nostri.

Nihil sine Deo, nihil sine Rex.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
BARARIU NONA LIGIA (17 Septembrie 2009, 00:37)
CONSTITUTIA DE LA 1923
CONSTITUTIA DE LA 1923 ESTE CEL MAI BUN ACT LEGISLATIV
DUPA CARE VA FI CONDUSA TARA IN CAZUL REINSTAURARII
MONARHIEI CONSTITUTIONALE.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
relu (7 Octombrie 2009, 17:59)
Pt. Theodor Brasoveanu
Cere mata si semneaza petitii pentru schimbarea formei de stat in monarhie constitutionala acolo unde traiesti, in SUA (se gasesc regi fara tara care sa vina cu un geamantan in mana sa domneasca si in SUA, nu iti fie frica ca nu o sa se gaseasca amatori cu "sange albastru" pentru asa o treaba democratica). Lasa-ne pe noi, din Romania, cu republica noastra, ca e buna asa cum e. In altceva sunt problemele din Romaina, nu in forma de stat.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Adriana Stefania Pasare (24 Octombrie 2012, 14:15)
Pt Domnul (presupun ca e ..) Relu
Draga Domn Relu,

Extraordinar raspund ai dat mata veneticului...)))...Daca ai lipsit de la lectia de istorie in clasele primare, sa stii de la mine, care am fost prezenta, ca forma de guvernamant a unei tari decide cine te conduce si spre ce- dezastru, foamete, coruptie (vezi patidele de 'Escu') sau stablitate economica si prestanta politica pe masura acestui popor de urmasi ai Romei (vezi Romania intre 1866-1944)..Asa ca mai gandeste bine care e problema in Romania si zi la ce concluzie ai ajuns, suntem cu totii nerabdatori sa auzim.

O venetica, din Scotia
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Andrei (17 Octombrie 2009, 23:58)
Pt. "relu"
Initiatorul sunt eu, nu T. Brasoveanu (de altfel nici nu am avut onoarea sa-l cunosc). Referitor la atitudinea si exprimarea ta... Ei bine ne face tuturor o imagine despre parintii tai, iar mai apoi despre tine. Ah si... Era sa uit. "Mata", de fapt se scrie "ma-ta". Ca sa stii si tu. Multe carti trebuie sa ai in biblioteca (daca ai asa ceva prin casa)...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Evdokimov (16 Februarie 2012, 15:35)
Intrebare
Care este numarul minim de semnaturi pentru aceasta petitie ca ea sa poata fi luata in considerare?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Iuga Nicolae, Brad. (8 Noiembrie 2009, 15:35)
ATENTIE,
Era bine MATA, dragule ! Nu se referea la mama cuiva ca sa fie bine ma-ta ci se referea la mata, adica dumneata.
Nu sunt de aceeassi parere cu dansul dar ce e corect e corect ! Apropo, eu sunt din Romania, nu din SUA [unde nici macar nu a fost rege niciodata] si totusi zic ca ar trebui incercata si varianta aceasta cu REGE. Ce, jaful si destrabalarea asta de acum, care se fac sub faldurile unei struto-camile de republica, e mai buna ?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
an (17 Decembrie 2009, 11:46)
Vorbiti degeaba
Odata ce njiciunul nu a trait sub conducerea regelui vorbiti degeaba.Intrebati batranii cat de bine le-a fost.N-au mai putut de bine in timp ce regii huzureau.Lasati-o balta ,sunt vremuri demult apuse cu nimic mai bune decat cele de azi (pt timpul lor fiecare
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
liberalu_tm (18 Decembrie 2009, 12:48)
Pt. "Vorbiti degeaba"
Mie batranii mi-au spus ca Romania era altfel in perioada regalista. Romanii nu plecau din tara ca aveau tot ce le trebuie aici,din contra veneau altii sa lucreze aici(italieni,greci,sarbi). In anii de gratie economica statul roman ajunsese sa isi plateasca functionarii in cocosei de aur. Maiestatea Sa era foarte iubit de popor. Stiu ca in Timisoara venea cu caleasca,oamenii ieseau de buna voie cu flori si il aclamau. Problema este ce batrani iti povestesc,caci maxim 10 la suta stiau carte. Aceasta era elita romaneasca care conducea Romania,si o facea cu mult succes. Restu populatie nu avea nevoie de carte pt ca aveau tot ce le trebuie. Oamenii aveau demnitate,respect si un set de valori care ne facea cea mai dezvolta natie sud-est-europeana. Problema este ca comunistii ne-au distrus tot:constinta,demnitate,moraltate,respect. De asta vorbim asa de Rege,in necunostinta de cauza....
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ionut (18 Decembrie 2009, 12:55)
Banatul vrea monarhie!
Si eu cred ca cea mai buna solutie pentru tara noastra este monarhia constitutionala.Fac apel catre toti banatenii,in special catre cei tineri,sa sustinem acest demers.De aici din Banat a inceput democratia si tot de aici sa inceapa si adevarata democratie adica monarhia.Traiasca Regele Mihai I!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Vasi (18 Decembrie 2009, 12:59)
Traiasca Regele!!
Sper si eu ca acest lucru sa se realizeze,caci de acesti politicieni ne-am saturat,nu ii trage nimeni de maneca pentru raul pe c are il fac.Si eu sunt toto din Banat si sustin acest demers.Traiasca Regele Mihai ,frumosul nostru Banat si intreaga Transilvanie!!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Raul Claudiu (18 Decembrie 2009, 14:55)
Singura solutie pt. Romania
ar fi excelent daca sa-r reinstaura MONARHIA in Romania ar fi singura solutie reala pt. tara si atunci ne-ar privi cu alti ochi si Statele Occidentale trebuie neaparat sa ne rupem de Comunism care ne sugge tara de vlaga si personalitate si de respect de sine, vrem si noi sa nu ne mai fie rusine ca suntem Romanii si mai vrem ca Ilescu sa plateasca pt. raul facut Romaniei AMIN!!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Nicu (18 Decembrie 2009, 15:34)
Nu se poate!
Nu se va intampla niciodata din 2 motive:
1) natiunea romana a murit in ultimii 70-80 de ani. mornarhia constitutionala nu o poti face cu un popor fara identitate, cu un neam slab;
2) mihai nu are fii.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
rsss (18 Decembrie 2009, 19:16)
MONARHIA
1-cine lamureste poporul, Printul Radu??.
2-cine ia tronul Printul Radu??
3-Sa vina exregele Mihi, singurul monarh decorat de rusii comunisti
4-Vorbiti si ganditi S.F.
5- Eu am trait sub monarhie, nu curgea lapte si miere.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
rsss...??? (18 Decembrie 2009, 19:57)
rsss...???
daca tu ai trait in perioada Regatului noi apreciem parerea unui om care are peste 90 de ani si isi da cu parerea pe aceasta petitie(varsta care cred ca nu o ai),pentru ordinea succesorala consultati www.aliantaroom.com,ca doar strabunii nostri au fost in stare sa aduca un rege din afara tarii,noi Il avem si nu stim ce sa facem cu El..
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pavel (19 Decembrie 2009, 23:07)
tineri,haideti sa ne unim fortele!!!
Ma bucur sa vad ca tot mai multi tineri isi doresc asa ceva,asta e un semn bun.Haideti cu toti sa fim uniti si sa cerem acest lucru.Fac un apel catre toti tinerii din tara noastra sa ne unim fortele si sunt sigur ca vom reusi.Singura solutie este monarhia constitutionala.traiasca Regele Mihai I si viitorul Regat al Romaniei!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
gica contra (20 Decembrie 2009, 02:34)
traiti cu himere
Sa trecem si noi la monarhie precum Franta ,Germania si SUA !
Vorbiti fratilor si despre Carol al-II-lea,un aventurier descreierat,despre Mihai I,un rege care l-a predat pe Maresalul Antonescu rusilor sau astea le bagam sub pres ?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Vlad (21 Decembrie 2009, 08:52)
masina timpului
fratilor ia infiintati-va voi o secta si puneti-va ce monarh vreti - pardon, guru.
ce monarh si cum il inscaunezi? prin lovitura de stat? revolutie? prin petitie inaintata cui? hahaha. plus ca, monarhia nu este democratie 100% pentru ca monarhul nu-l alegi, il inscaunezi o data si pe urma are mostenitori. EU VREAU SA MERG LA VOT PENTRU A VOTA PRESEDINTELE ROMANIEI ! e dreptul meu ! macar ala "domneste" maxim 10 ani lol
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ionut (21 Decembrie 2009, 11:38)
Pentru comunisti!
Vai si amar de voi comunistilor,voi nu va dati seama in ce hal ne-a adus republica si inca mai doriti sa alegeti niste hoti.Sa va fie rusine bolsevicilor.Daca va place republica duceti-va in Rusia.noua ne trebuie monarhie si pana la urma asta vom avea.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: