Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Ajunge! Nu mai acceptam sa fim batjocoriti!
image

Petitie: "Ajunge! Nu mai acceptam sa fim batjocoriti!"

Facebook share

Asistam din nou la inmultirea unor atacuri deosebit de violente si virulente la adresa romanilor care locuiesc in afara granitelor tarii. Se submineaza imaginea noastra ca popor al Uniunii Europene.

Romanii sunt prezentati de multe ori ca fiind singura cauza a tuturor relelor din tarile in care s-au stabilit. Aceste practici de manipulare a opiniei publice si de denigrare colectiva sunt periculoase, iar in conditiile adancirii crizei economice, acest fapt poate duce la o situatie deosebit de periculoasa si insultatoare atat pentru romanii care locuiesc si muncesc in strainatate cat si pentru cei care locuiesc si traiesc in tara.

Majoritatea romanilor sunt oameni harnici si pasnici care respecta legea si obiceiurile locului in care s-au stabilit, aducand contributii majore in plan economic, cultural si stiintific tarii de adoptie.

Sigur, in fiecare societate sunt si persoane certate cu legea, dar asta nu da dreptul nimanui la generalizare.
Cerem in mod explicit ca romanii care se situeaza in afara legii sa suporte rigorile acesteia. Nu acceptam insa ca o intreaga comunitate sau chiar un intreg popor sa fie condamnat pentru faptele catorva indivizi. Evident, in Europa sunt infractori si de alte nationalitati.

Vina are caracter individual iar Europa a fost mult prea greu incercata de mitul vinei colective pentru a mai accepta asa ceva.

Noi, semnatarii acestei petitii, suntem profund revoltati de folosirea romanilor pe post de tapi ispasitori. Ne opunem categoric ca romanii sa fie paravan pentru promovarea politicilor xenofobe si extremiste a unor politicieni pentru care nu "drepturile omului" sunt doctrina de baza.

Este inadmisibil ca politicieni, fie ei persoane, institutii publice sau private din Europa, sa poata denigra, in mod repetat si deliberat, o intreaga natiune fara a fi sanctionati.

Europa si in special Uniunea Europeana este si trebuie sa ramana un spatiu al tolerantei si al dreptatii in care demnitatea umana este un drept intangibil, garantat si respectat prin fapte nu numai declarativ.

Solicitam forurilor europene, si tuturor celor care cred in proiectul european sa ne sustina luand atitudine fata de discriminarea la care sunt supusi romanii!

Cerem sa ne fie respectata demnitatea atat ca popor cat si ca individ, indiferent in care parte a Europei ne-am nascut, am decis sa muncim, sa studiem sau sa traim!

10/02/2009

Autor: Ana Birchall
Destinatar: Forurile europene
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =