Prima pagina » Petitii online » Vreau si eu un raspuns!!!

Petitie: "Vreau si eu un raspuns!!!"

Salut!

Ma numesc Robert Veres, sau Bobby cum ma cunosc toti prietenii, si sunt presedintele Asociatiei Werdnig Hoffman din Carei, si ma confrunt cu o mare problema, sau dilema, sau cum vreti sa-i spuneti:

- sufar de o boala rara care se cheama Sindrom Werdnig Hoffman care cauzeaza un handicap grav. Am si un certificat cu nr. 3361 din 28.10.2004 care dovedeste acest lucru.

- am 28 de ani, am terminat o facultate si mi-am cumparat o masina. Aici incepe problema mea, in Romania exista o Lege care zice asa: "Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 9/2013, autovehiculele aflate in proprietatea persoanelor cu handicap, special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, sunt scutite de la plata timbrului de mediu."

- eu nu am nevoie de nici o adaptare speciala, decat de un scaun si de un loc in masina unde sa-mi tin scaunul rulant,, iar pentru acest lucru este suficient un autoturism combi, fara nici o alta adaptare!

- am fost la R.A.R. Satu Mare pentru ai face I.T.P.-ul, dar la mine pe certificat nu poate sa apara ca transporta persoana cu handicap, deoarece cica nu ar fi legal fiindca nu am adaptari speciale.

- la Administratia Financiara mi s-a spus ca daca nu am in talonul autoturismului specificat acest lucru, nu sunt scutit de taxa de timbru.

Deci la noi in Romania, degeaba am eu handicap grav, scutita de taxa este masina adaptata nu persoana cu dizabilitate. Nicaieri in Uniunea Europeana nu este asa!! Sau este data cumva Legea doar persoanelor care sunt norocoasa ca pot conduce, ca au un handicap mai putin grav si pot conduce o masina adaptata? Sau celor care isi permit sa isi cumpere o masina in care intra scaunul rulant cu tot cu persoana si care sigur costa peste 40.000 de euro cu tot cu adaptari!

Eu pur si simplu am nevoie de masina, plus de un sofer evident, pentru ca la scoala, la facultate la conferinte, etc, peste tot doar cu masina pot ajunge! Deci va rog sa ma ajutati sa primesc un raspuns! Am si eu dreptul ca cetatean al Uniunii Europene sa am o masina inscrisa pe numele meu cu toate drepturile ce mi se cuvin fiind o persoana cu dizabilitate sau nu?!

Sper sa primesc un raspuns, in special de la autoritati, va rog sa distribuiti cati mai multi pentru ca sunt sigur ca nu sunt singurul care se confrunta cu o astfel de problema sau macar sa semnati petitia pentru a schimba ceva! Va multumesc!

25/06/2014

Autor: