Prima pagina » Petitii online » Opriti poluarea de la Azomures , Targu Mures

Petitie: "Opriti poluarea de la Azomures , Targu Mures"

In atentia Ministerului Mediului si Padurilor

In calitate de locuitori ai orasului Targu Mures precum si a localitatilor invecinate va rugam sa luati masuri pentru a stopa poluarea orasului de catre societatea AZOMURES Tg Mures.
Sunt zile, in special cand este inourat, in care aerul este foarte poluat uneori irespirabil . Acest fapt este resimtit chiar si in centrul orasului .
Desi Garda de Mediu a aplicat amenzi succesive acestei societati, Azomures continua sa ne polueze.
"Mureşenii respiră aproape zilnic un aer poluat cu amoniac. Asta relevă măsurătorile efectuate de analizorul automat, achiziţionat recent de Agenţia pentru Protecţia Mediului şi amplasat într-o parcare din apropierea Combinatului Chimic Azomureş”

si ce face Azomures... contesta amenzile sau le plateste . Oricum nu ii pasa de oamenii pe care ii polueaza zilnic! Mai grav este ca nu ii pasa nimanui de acesti oameni .
Azomures functioneaza bine mersi in continuare "respectand" evident cerintele impuse de autoritatile avizatoare in special Ministerul mediului.
Conducerea Azomures s-a angajat sa faca investitiile necesare pana la sfarsitul anului 2011 pentru a reduce emisiile de amoniac .. dar poluarea continua. In cazul in care aceste depasiri ale concentratiei de amoniac continua, atunci Garda de Mediu conform legii poate lua decizia suspendarii autorizatiei de mediu.
Nimanui nu ii pasa de oameni pentru ca nimeni nu face nimic.. toti privim zilnic aceasta poluare.. asa ca haideti sa strangem si noi semnaturi sa demonstram ca ne am saturat!

28/08/2012

Destinatar: Ministerul Mediului si al Padurilor, Primarul Municipiului Targu Mures