Prima pagina » Petitii online » Obligativitatea bisericilor sa lase usile de la intrare deschise pentru oamenii fara adapost

Petitie: "Obligativitatea bisericilor sa lase usile de la intrare deschise pentru oamenii fara adapost"

Solicitam Statului român - Presedintie - Parlament - Guvern sa introduca imediat prin lege obligativitatea bisericilor sa tina in permanenta usile deschise (primele usi de la intrarea din strada) pentru a gazdui sub supravegherea unui voluntar sau angajat din banii incasati de biserica, nu de la bugetul de stat, pentru oamenii fara adapost si cei in nevoi de trai, cu prioritate copiilor si batranilor - exclus somerii.

La fiecare biserica, in aceste centre de asistenta sociala organizate prin legea pe care o solicitam, sa existe proceduri de primire si distribuire a:

--- ajutoare umanitare - vestimentatie in special
--- hrana pentru nevoiasi
--- prim ajutor oferit de cadre medicale si cei ce au pregatire sanitara

De asemenea fiecare astfel de centru trebuie sa fie dotat cu telefon mobil cu abonament platit de biserica si televizor sau radio pentru acces la stiri.

26/01/2010

Autor: