Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Petiție pentru demiterea conducerii școlii și suspendarea celor doua angajate din cadrul Liceului Tehnologi...
image

Petitie: "Petiție pentru demiterea conducerii școlii și suspendarea celor doua angajate din cadrul Liceului Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz, nr.1, Cluj-Napoca."

Facebook share

Petiție către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Domnule Director, Subsemnații, părinți ai elevilor înscriși in Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz, atât cât și elevii din cadrul acestei instituții, solicitam următoarele: - Suspendarea din post pana la finalizarea anchetei a doamnelor pedagoage Eniko Gati și Darlescu Mariana - motivul pentru care se propune aceasta suspendare este nesiguranța și frica elevilor din cadrul internatului, la aflarea cuvintelor “te omor” iar gestul celei de a doua pedagoaga este inacceptabil in instanța faptului ca, fiind pedagog, cu examen susținut la psihologie ar fi fost necesar sa realizeze ca un astfel de comportament asupra unui minor cu deficienta de auz este inacceptabil, indiferent de natura întâmplării, iar dansa ar fi trebuit sa reacționeze ca atare, sa separe eleva si pedagoaga, sa le liniștească si sa le aducă pe natura normala de comunicare, si mai ales sa protejeze elevul. Pe de alta parte, nici una dintre cele doua angajate nu stăpânesc limbajul semnelor, limbajul semnelor fiind limba maternă a persoanelor surde. Un copil cu deficienta de auz NU poate înțelege comunicarea verbala. - Suspendarea din funcție a conducerii actuale a instituției pana la finalizarea anchetei din prisma căruia, directoarele nu acorda elevilor un regim democrat și civilizat in cadrul acestei instituții, nu au parte de loc de agrement, sala de sport, au parte de interdicții de a ieși in weekend-uri, in a folosi telefoanele pentru a comunica cu familia ori prietenii. De asemenea, cazul este mușamalizat de către directoarea adjuncta care este in favoarea doamnei pedagoage Eniko Gati, susținând ca totul a pornit de la eleva. Intr-un asemenea context, indiferent de natura întâmplării, un angajat din cadrul unei instituții speciale nu are voie sa atingă niciun elev. Sunt interzise aplicarea pedepselor fizice sub orice formă, precum şi privarea copilului de drepturile sale de natură să pună în pericol viaţa, dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală sau socială, integritatea corporală, sănătatea fizică sau psihică a copilului, atât în familie cât şi în orice instituţie care asigură protecţia, îngrijirea şi educarea copiilor - art. 90 din Legea 272/2004. Elevii au dreptul la respectarea personalităţii şi individualităţii sale şi nu pot fi supuși pedepselor fizice sau altor tratamente umilitoare ori degradante. Pe lângă obligația principală de instruire și educație, cadrele didactice trebuie să vegheze asupra siguranței elevilor pe tot parcursul activităților școlare și extrașcolare. Profesorii nu pot aplica pedepse corporale și nu pot agresa verbal, fizic sau emoțional elevii. Deținem mărturii cu privire la abuzul de putere și de către cei din funcția conducerii școlii, situații similare celei întâmplate între angajata Eniko Gati și eleva și de aceea solicitam și demiterea conducerii școlii. Vom face publice toate mărturiile elevilor existenți sau ai foștilor elevi din cadrul acestei instituții, ai parintilor.

13/06/2018

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Inspectoratul Scolar Judetean Cluj
Categorie: Educatie, invatamant.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =