Prima pagina » Petitii online » Amenzi pentru plangeri false la autoritati

Petitie: "Amenzi pentru plangeri false la autoritati"

Stiti care e noua haina a vechii securitati? Plangerile false la autoritati.

Ne intrebam de multe ori de ce nu sunt bani pentru nimic in Romania. Raspunsul e simplu: nu stim pe ce si cum sa cheltuim. Ma intreb oare in acest moment cand tu citesti aceasta petitie, cati functionari publici din: inspectia muncii, garda financiara, politie, politie economica, protectia consumatorului, etc, cati raspund la plangeri facute de vecinu care vrea sa iti dea o lectie sau de clientul care vrea sa se razbune?

Si cine plateste pentru toate costurile astea? Eu, tu, cei care ne vedem de treaba, mergem la lucru pentru altii sau pentru noi si ne platim taxele in fiecare luna.

Si care e efectul? Hai sa mai punem 5% la TVA, hai sa mai bagam ceva taxe. Sigur, cresterile de taxe nu au ca fundament doar acest aspect, dar este unul dintre ele care ar putea fi rezolvat foarte usor.

O sa spui.."lasa ca nu se duce nimeni de nebun sa faca plangeri" HA! Traim intr-o lume nebuna. Oamenii vor sa faca bani usor, sa obtina lucrurile usor.

O sa spui..."are omul dreptul sa depuna plangere". Sigur, dar aici petitia nu e impotriva ideii de a depune plangere ci impotriva ideii de a MINTI in plangeri pentru a face rau celeilalte persoane/ firme.

Aici ai un exemplu: sunt foarte multe povesti despre firme de recrutare. Sigur, multe ar trebui sa NU existe, dar exista pentru ca au inteles sistemul. Altele, am vrea cat de multe asa, dar sunt putine si se chinuiesc sa spele gustul amar ale celorlalte. Vine o zi cand ceva nu functioneaza cu un client, de exemplu se anuleaza o plecare, se intarzie o plasare sau o returnare si aceste situatii nu sunt cauzate de firma de recrutare, nu sunt in controlul ei. Poate statul, poate partenerul, poate angajatorul a modificat ceva. Intre firma si client exista contracte care prevad clar fiecare situatie. Dar acum, clientul este nemultumit de ce a semnat, uita ce a semnat si cere firmei de recrutare bani la care nu are dreptul. "A refuzi? Las' k iti arat eu ca platesti altfel". Urmeaza:
a) plangere la inspectia muncii ca i s-a garantat loc de munca. Clientul uita ca si in contract si in cererea de inscriere discutata este clar mentionat ca nu se poate garanta locul de munca. Vine inspectorul, sta 4 ore, citeste, analizeaza, intrerupe activitatea, apoi a 2-a zi alte 2 sau 3 ore ca sa se finalizeze controlul cu procesul verbal si raspuns: S-A BUCHISIT TOT, nu s-a incalcat legea

b) plangere la Garda ca nu a primit facturi pentru banii platiti. Defapt a si semnat de primire, dar a uitat clientul nostru. Alte 4-6 ore de control, se verifca toate actele, toate contractele, toata procedura de lucru cu banii ca sa fie clar daca s-a incalcat sau nu legea ca doar nu o sa inspecteze doar facturile cand vin in control. Raspuns: nu s-a incalcat legea

c) plangere la politia economica, la fel

d) plangere la protectia consumatorului... la fel

e) a fost DNA odata

Aceeasi persoana, cu speranta ca cel putin 1 institutie va gasi ceva. In toate plangerile, doar minciuni caci doar nu o sa faci plangere la garda ca ai semnat pe factura si ca nu mai esti de acord cu contractul nu?

Cat costa statul acest om cu probleme, cat costa timpul firmei acest om cu probleme care foloseste abuziv un sistem creat sa ajute in probleme reale?

De ce nu merge acest om la judecatorie? Un proces costa 50-150eur?

In povestea asta e contractul problema, ar putea sa fie ciuda pe tine, ciuda pe familia ta, pura rautate... samd.

Si tu cum o sa te simti cand o sa stai 10 ore sa dai declaratii despre o plangere falsa facuta de X? Si cand o sa se repete asta? Si cand nu o sa poti sa faci nimic impotriva persoanei pentru ca este un jos: persoana depune plangere, autoritatea are obligatia sa raspunda, tu ai obligatia sa raspunzi.

O sa spui "da, dar astea sunt rare". Majoritatea inspectorilor peste care eu am dat au spus ca 9 din 10 plangeri sunt facute la plesneala, ca sa se razbune pe cineva si se vede in urma inspectiei.

Oamenilor, cand sa mai aiba timp sa isi faca realmente treaba inspectorii, sa se autosesizeze?

Stiati ca majoritatea controalelor se fac pe baza de plangere? Ca poti sa ai firma 10 ani si sa nu vina nimeni la tine in inspectie daca nu ti se depune o plangere? Cum sa mai verifice si alte firme cand toata ziua raspund la plangeri la plesneala?

AMENDA pentru depunerea unei plangeri de aceeasi persoana la mai multe autoritati si cu informatii false. AMENDA pentru fals in declaratii aplicata de insusi organul care si-a pierdut timpul cu facturarea timpului petrecut de inspectori aiurea.

Daca telefoanele false la 112 ar inceta, vieti s-ar salva.
Daca plangeri false la autoritati ar inceta, bani si nervi s-ar salva.

02/07/2010