Prima pagina » Petitii online » Adio aglomeratie rutiera in Bucuresti !

Petitie: "Adio aglomeratie rutiera in Bucuresti !"

0. de ce sa mergem pe biciclete? PENTRU CA LOGIC: SE VA IEFTINI DRASTIC BENZINA, vor da faliment statiile de benzina si vor avea intaietate masinile electrice = adio poluare, boli si razboaie ( un lucru prea evident care insa nu determina pe nimeni sa isi schimbe stilul de viata comod si plin de placere de a isi pierde timpul cateva ore pe zi la volan in trafic, deci, parcurgeti si alte motive in continuare)
1. de ce sa mergem pe biciclete.. TOTI ? - Olanda candva a ajuns la o limita insuportabila a aglomeratiei si si-a impus pistele de biciclete desenand initial ilegal cu sabloane si vopsea semnele pentru piste. Apoi aceste locuri au fost metamorfozate in reale piste pentru biciclisti. Nu trebuie sa facem acelasi lucru fortat, insa trebuie sa constientizam ca aglomeratia ne mananca nervii, ne ingreuneaza viata, ne accelereaza intarzierele si ne umple de stres la inceput si la sfarsit de o zi intreaga DE MUNCA ! Pentru ce? :)
2.cum sa mergem cu bicicleta daca nu sunt piste si da masinile peste noi? daca utilizeaza biciclete macar 90% din cei care merg singuri in masini pt 5 persoane, automat avem loc pe jumatate din strazi numai pe biciclete... pe strazi! deci nu pe marginile accidentate pline de pietris, canale, mizerie, gropi... si borduri;
3. cum sa mergem cu bicicleta costumati frumos si elegant pt birouri? simplu: luam autobuzul sau ne schimbam imbracamintea la birou.. cum sa luam autobuzul?e aglomerat, vine intotdeauna din an in paste! Odata ce nu mai suntem atat de sufocati de masini, autobuzul ajunge mai repede la destinatie. Conform RATB, la orele de varf fiecare autobuz are program de plecare din capatul de linie din 3 in 3 minute;
4. cum sa mergem cu bicicleta inclusiv si noi mamicile/taticii care trebuie sa ne lasam in drum si copilasii la gradinita si scoli?... usor de gasit solutii: exp: autobuze / apelati la ajutor: bunici, vecini, bone, faceti sedinte cu parintii si rezolvati cu niste mini-bus uri inchiriate pe luna, think .. cu siguranta banii de benzina depasesc cu mult orice alta solutie comoda;
5. cum sa mergem cu bicicletele in perioadele in care este ba prea frig / ba prea cald? mergeti infofoliti iarna cand nu este zapada.. vara, un pic echipati pentru a va salva de soare, este o placere pe bicicleta, va racoriti orice ar fi ... luati autobuze/tramvaie/metrouri/taxiuri in situatiile aparent atat de imposibile... la fel, CU SIGURANTA daca faceti un calcul anual de plata a benzinei/motorinei/gazului veti afla ca nu stiti sa economisiti timpul si banii, spre deosebire de cat v-ar costa alte mijloace de transport.. faceti intr-un fel sa nu va mai mirati la sfarsitul anului ca nu aveti bani de-o parte, ca nu ati avut timp sa faceti nimic deosebit.. si ca totul a trecut prea repede !
6. cum sa merg cu bicicleta cand am probleme de sanatate si nu am voie? la fel,sunt solutii.. in cel mai rau caz folositi masina... vor fi cazuri exceptionale dar suficient de putine incat sa nu se mai reaglomereze orasul..aici va urez multa sanatate! si nu va mai ganditi la boli, pentru ca dispar singure. Dar mai ales cu bicicleta!
7. cum sa merg cu bicicleta, nu stiu sa merg pe ea! toata lumea stie sa mearga, unicul motiv pentru care sunt cativa care nu "pot" este pentru ca NU VOR sa ia un avant mai tare ca sa descopere ca in timp ce bicicleta are suficienta viteza, nu ai cum sa cazi nici daca vrei .........
8. cum sa merg cu bicicleta, nu am bani pt una! dar aveti bani 500 de lei pe luna pt benzina?..atat costa si o bicicleta de buna calitate;
9. cum sa merg cu bicicleta? este sanatos, este o placere, este o plimbare sub cerul liber care iti da mai mult confort psihic decat imi pot imagina? DA !
10. cum sa merg cu bicicleta cand este riscant: atatia tigani, atatia caini, nu am unde s-o las sa nu mi se fure?.. cainii? se vor obisnui mai repede tot timpul cu bicicletele trecand pe langa ei, asa cum s-au obisnuit sa nu mai latre la rotile miilor de masini pe km2.. amintesc si faptul ca , cainele care latra nu musca.. iar cat despre restul, daca toata lumea detine biciclete, nimeni nu mai fura biciclete pt ca nu are cui s-o vanda.. iar problema parcarilor pentru biciclete se rezolva implicit, cand mai multa lume o cere... asa cum si parcarile de masini s-au impus pe toate trotuarele si pe toti m2 de verdeata, cu siguranta pentru biciclete se vor gasi solutii nebanuite :-).

10 MOTIVE sa spui DA BICICLETEI, si ADIO AGLOMERATIEI !!! Haideti sa schimbam cea mai grava problema a acestui oras murdar si aglomerat ! Haideti sa spunem DA sanatatii si distractiei !!!
apropo: petitie scrisa de catre o persoana care nu foloseste bicicleta dintr-un singur motiv: orasul meu este dusmanul bicicletei mele.

23/03/2013

Destinatar: Conducatorilor de autoturisme categoria B din capitala Romaniei