Prima pagina » Petitii online » Curatirea tarii de caini vagabonzi

Petitie: "Curatirea tarii de caini vagabonzi"

Toata lumea observa cu ochiul liber haitele de caini care te intampina peste tot in draga noastra patrie. Sunt un iubitor de animale, dar mai presus de toate sunt un iubitor de oameni. Prezenta cainilor vagabonzi pretutindeni (ii gasesti nu numai in localitati, dar si pe campuri, in paduri, parcuri, etc.) pune in pericol nu numai integritatea fizica a oamenilor, dar si sanatatea acestora. Aceste animale, simpatice de altfel, urineaza si isi depun fecalele, parul s.a. peste tot. De regula, acestia nu sunt monitorizati de catre autoritati decat formal. Unii sunt purtatori ai unor boli grave, ai unor paraziti care constituie un pericol major pentri sanatatea oamenilor.
Stim cu toti ca se cheltuiesc sume enorme cu marcarea, vaccinarea, sterilizarea si intretinerea lor in adaposturi. Rezultatul acestor actiuni se vede. Numarul de caini comunitari creste continuu. Pe de alta parte sunt copii ai strazi de care nu se ocupa nimeni, sunt batrani, oameni bolnavi care nu au pe nimeni iar autoritatile nu fac nimic pentru acestia motivand ca nu sunt bani.
Solicit pe aceasta cale adoptarea unei solutii radicale, care se aplica in multe tari civilizate, adica eutanasierea cainilor vagabonzi, dupa ce in prealabil s-a incercat gasirea unui stapan. Perioada de asteptare poate fi stabilita in functie de conditiile concrete privind posibilitatile materiale de intretinere ale acestora in adaposturi. Sunt convins ca peste 80% dintre cetateni asteapta o rezolvare cat mai rapida a acestei situatii care devine pe zi ce trece mai agasanta si mai periculoasa. Din nefericire, decidentii politici sunt niste fricosi care se tem de 3 babe isterice care arunca cainilor aciuiati pe langa blocurile de locuinte de la geamul apartamentului. De asemenea, foarte vocale sunt anumite persoane care nu mai stiu cum e viata reala. Acestea se deplaseaza numai cu masina, locuiesc pe proprietati bine izolate de restul lumii si pazite, atat impotriva cainilor, cat si a oamenilor

10/03/2013

Destinatar: Guvernul Romaniei