Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Întineriți Centrul Vechi! Suntem împotriva propunerii Primăriei Capitalei de închidere a teraselor la ora...
image

Petitie: "Întineriți Centrul Vechi! Suntem împotriva propunerii Primăriei Capitalei de închidere a teraselor la ora 22:00!"

Facebook share

Invocând “degradarea pesiajului urban” și promițând “îmbunătățirea confortului și condițiilor de viață ale rezidenților”, Primăria Generală a Capitalei a introdus în dezbatere publică un proiect de hotărâre care, printre altele, limitează programul de funcționare al teraselor din Centrul Istoric al Bucureștiului. (Citește aici proiectul: http://www4.pmb.ro/wwwt/L52/docs/05_20130111.pdf)

DACĂ ȘI TU EȘTI ÎMPOTRIVA RESTRICȚIONĂRII PROGRAMULUI TERASELOR DIN CENTRUL ISTORIC AL CAPITALEI, SEMNEAZĂ PETIȚIA NOASTRĂ!

Iată motivele noastre:
Terasele din cea mai vibrantă și plină de energie zonă a Capitalei României ar urma ca, în miezul verii, să își desfășoare activitatea după un program demn de ora de iarnă sau de era comunistă: cele care funcţionează în jurul Centrului Istoric vor putea funcţiona până la ora 22.00, în perioada cuprinsă între 15 martie şi 15 noiembrie. Terasele de pe străzile din perimetrul delimitat de străzile Lipscani, Bulevardul I.C. Brătianu, Splaiul Independenţei şi Calea Victoriei vor putea funcţiona până la ora 24.00 în timpul săptămânii, iar în weekend programul va fi până la ora 1.00.

Noi, semnatarii acestei petiții, considerăm că o astfel de decizie înseamnă de fapt distrugerea singurei atracții turistice nocturne a Bucureștiului, singura zonă a Capitalei României care, prin concentrarea de terase, restaurante și cluburi, o diferențiază de celelalte capitale din Estul Europei; Centrul Vechi este singurul perimetru care și-a găsit loc în ghidurile turistice internaționale, fără intervenția sau banii autorităților!

Nu înțelegem de ce un astfel de "cartier al distracției" trebuie să respecte orele de liniște ale unei zone rezidențiale. Nu înțelegem de ce tinerii Capitalei, turiștii români și străini, trebuie să pună capăt distracției la ore fixe impuse de autorități. Centrul Vechi nu este un cartier de blocuri comuniste, ci trebuie să fie zona în care uiți că te afli într-o Românie posomorâtă, împovărată de griji și sărăcie.

Nu înțelegem cum își imaginează autoritățile locale dezvoltarea zonei și a turismului dacă micile afaceri care au înfrumusețat locul vor fi obligate să își restrângă activitatea.

Pe lângă aberația impunerii unui program distracției și bucuriei de a sta la o terasă, alături de prieteni, proiectul propus de Primăria Generală a Capitalei pare a fi încă o modalitate de a da de lucru birocraților care verifică dosare și de a lăsa fără loc de muncă sutele de tineri angajaţi în cafenelele din Centrul Vechi.

Ca dovadă că imaginația birocraților este fără limite, în secolul 21, aceștia vor să interzică pe terasele din Centrul Bucureștiului “montarea aparaturii electronice de tip TV, plasmă, LCD, LED, video proiectoare, inclusiv alimentarea cu energie electrică a acestora.” (ART.14 al i. http://www4.pmb.ro/wwwt/L52/docs/05_20130111.pdf)

În final, nu putem să nu observăm cu amărăciune că “zgomotul” distracției din Centrul Istoric este singurul care acoperă lătratul haitelor de câini comunitari și ne întrebăm retoric: Dacă toate aceste interdicții ar fi fost în vigoare în timpul Finalei Europa League 2012, unde s-ar fi dus turiștii spanioli?

DACĂ ȘI TU EȘTI ÎMPOTRIVA RESTRICȚIONĂRII PROGRAMULUI TERASELOR DIN CENTRUL ISTORIC AL CAPITALEI, SEMNEAZĂ PETIȚIA NOASTRĂ!

15/01/2013

Autor: MATINALII 21 - Manuel Dinculescu, DJ ANDI, Anca Maco, Orlando
Destinatar: Primarul General al Capitalei – Sorin Oprescu, Cosiliul General al Municipiului București
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =