Prima pagina » Petitii online » Demisie Teodor Melescanu

Petitie: "Demisie Teodor Melescanu"

Declaratia halucinanta a sefului spionajului romanesc, conform careia "imi place (politica - n.a.), mi se potriveste si as dori sa o exercit in continuare... Ma gandeam ca ar fi mare pacat sa nu pot fructifica (dupa revenirea in politica - n.a.) toate informatiile pe care le-am obtinut in aceasta perioada", este de o gravitate extrema si arata, fara echivoc, implicarea politicului dusa pana dincolo de orice ratiuni de stat. Facand abstractie de Interesul si Siguranta Nationala a Romaniei, Domnul Teodor Melescanu, la cei aproape 73 de ani ai Domniei Sale, s-a gandit ca n-ar fi rau sa foloseasca informatiile clasificate, la care a avut acces in calitate de Sef al Serviciului de Informatii Externe, in interes pur politic. Cum o astfel de afirmatie denota vointa si doleanta celui care s-a destainuit in mass-media, afirmatie de o gravitate ce, in orice stat democrat(ic) din lume s-ar fi sanctionat cu demiterea sefului spionajului din acea tara, adresez tuturor factorilor de raspundere din sfera Sigurantei Nationale a Romaniei sa analizeze si sa sanctioneze fara rezerve intentia Domnului Melescanu de a se folosi de informatii clasificate dincolo de aria permisa de Legea Sigurantei Nationale. Cum modernizarea si democratizarea Romaniei nu poate a fi una de succes fara existenta si aportul unor servicii secrete moderne si eficiente, conduse de profesionisti, consider ca toti cei interesati de bunul mers al societatii romanesti trebuie sa sustina un astfel de demers, menit a trage un serios semnal de alarma fata de arondarea fara scrupule a principalului serviciu de spionaj al Romaniei la interesele meschine ale unui partid sau altul. SEMNEAZA si arata tuturor ca esti impotriva unor astfel de practici, care ne intorc in perioada celor 45 de ani de totalitarism!

18/01/2014

Autor: Bogdan Papadie