Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Cerem înfiinţarea unei linii de autobuz şcolar pentru transportul elevilor la şcolile nr.153 şi nr.162
image

Petitie: "Cerem înfiinţarea unei linii de autobuz şcolar pentru transportul elevilor la şcolile nr.153 şi nr.162"

Facebook share

În cartierul Giuleşti: Giuleşti-Sârbi şi Chitila Triaj locuiesc multe familii cu copii înscrişi la şcolile nr. 153 din Str. Drumul Săbăreni şi la şcoală nr. 162 din str. Copşa Mică.
Majoritatea copiilor merg la şcoală pe jos, părinţii nedispunând de automobil propriu. Distanţa până la şcoala nr. 162 ajunge la 3 km pentru unii şi până la şcoala nr. 153 la ca. 2,5 km, însemnând timpi de mers de 20-30 minute.
Problemele principale ale acestei situaţii nu sunt însă neapărat durata , cât condiţiile. Multe bucăţi de drum sunt neasfaltate şi pe vreme rea imposibil de circulat. De asemenea există porţiuni periculoase, în mod special la trecerile peste şinele de tren.
De aceea mulţi copii renunţa să meargă la şcoală, mai ales în zilele cu vreme nefavorabilă, atât din cauza condiţiilor străzilor dar şi din cauză că nu dispun de echipament de ploaie.
Situaţia actuală este una foarte dificilă pentru copii şi există pericolul multor cazuri de abandon şcolar.
În aceste condiţii vă solicităm înfiinţarea unei linii de autobuz pentru transportul elevilor în timpul programului şcolar, care să preia şi să aducă copiii de acasă la şcoală şi înapoi în deplină siguranţă.

26/09/2018

Autor: Camelia Bacioiu
Destinatar: Administraţa locala a Sectorului 1, Bucureşti
Categorie: Social.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =