Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Petitie pentru sprijinirea societatii civile din comuna Marginea, jud. Suceava
image

Petitie: "Petitie pentru sprijinirea societatii civile din comuna Marginea, jud. Suceava"

Facebook share
Aceasta petitie si-a atins obiectivul propus.
Prin urmare, procesul de semnare al acesteia a fost incheiat.
Va multumim pentru interes si sustinere.
Pentru a contribui la finalizarea cu succes a altor petitii, puteti consulta petitiile active.
Documente:

Iata ce au facut niste cetateni din comuna Marginea, jud. Suceava
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/839268/Au-construit-un-pod-intr-o-zi/

si ce rasplata au primit
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/840249/Dosar-penal-din-cauza-unui-pod/

Fundatia PACT apreciaza in mod deosebit initiativa locuitorilor din comuna Marginea si se declara dezamagita de “solutia” pe care au gasit-o autoritatile (dispunerea urmaririi penale) pentru rezolvarea acestei situatii. Aceasta rezolutie nu face decat sa adanceasca problemele locuitorilor comunei, care si asa au avut de suferit indelung de pe urma delasarii autoritatilor, astfel acestea reusind sa se sustraga raspunderii pentru aceasta situatie de nesuportat si sa continue sa ignore problema reala.
Pentru verificarea faptelor, am discutat cu satenii din Marginea si cu Sistemul de Gospodarire a Apelor Suceava. Amandoua partile confirma povestea, inclusiv faptul ca s-a dispus inceperea urmaririi penale. Am discutat cu cetatenii din Marginea si le-am spus ca ii putem ajuta luand o pozitie publica si au fost interesati de orice fel de ajutor le putem oferi.
Fara a instiga la incalcarea legii, Fundatia PACT considera ca autoritatile romane centrale si locale ar trebui sa gaseasca o alta solutie, amiabila si in folosul intregii comunitati afectate, pentru rezolvarea acestei situatii, in nici un caz culpabilizarea unor oameni care au avut curajul si perseverenta de a-si rezolva singuri problemele.
Echipa Fundatiei PACT lucreaza din greu, pentru a-i invata pe oameni sa-sa ia soarta in propriile maini si sa-si rezolve problemele, asa cum au facut localnicii din Marginea. De aceea suntem profund dezamagiti de reactia autoritatilor locale de a descuraja astfel de initative. Luni, 23 februarie 2009, vom trimite o scrisoare de protest, acum disponibila la http://www.fundatiapact.ro/romana/stiri/stiri-2009, pe care o vom adresa autoritatilor responsabile, Sistemul de Gospodarire a Apelor Suceava, Bacau si Administratia Nationala a Apelor Bucuresti, Administratia Nationala a Drumurilor si Podurilor si Prefectura Suceava. Daca doriti sa va alaturati demersului nostru si sa fiti semnatarii acestei scrisori, va rugam sa semnati petitia pana luni, 23 februarie, ora 13:00.

20/02/2009

Autor:  
Destinatar: Administratia Nationala Apele Romane, Directia Apelor Siret, Sistemul de Gospodarire a Apelor Suceava
Categorie: .
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Apele Romane au renuntat la plangerea penala impotriva cetatenilor din comuna Marginea 06/05/2009
Dragi semnatari ai petitiei de sprijinire a cetatenilor din comuna Marginea,
Va anunt cu bucurie ca in urma demersurilor efectuate de societatea civila, mass media si locuitorii comunei Marginea, Apele Romane au renuntat la plangerea penala inaintata acestora pentru efectuarea unei constructii ilegale pe raul Siret. Va multumesc din nou pentru implicarea dvs. si va recomand sa luati in continuare atitudine de fiecare data cand semnalati o nedreptate. Este primul pas in transformarea noastra si a celor din jurul nostru.
Fundatia PACT va continua sa sprijine initiativa locala in comunitatile rurale din Romania. Daca doriti sa fiti in continuare alaturi de noi, redirectionati 2% catre Fundatia PACT. Pentru mai multe informatii accesati http://www.fundatiapact.ro/romana/stiri#stire20.
Cu multumiri,
Roxana Florescu

Noutati 15/03/2009
De la ultimul e-mail si pana caum ne-am intalnit in fiecare joi cu reprezentantii:Prefecturii (chiar si cu dl Prefect pe 5 martie),Drumuri Notionale,Constructorul si proiectantul.Domnii de la Apele Romane,cei care ne-au dat in judecata,nu au vrut sa vina. Avem promisiunea domnului Prefect ca "podul de piatra" va fi gata in luna iulie,iar pana la sfarsitul lunii martie sa termine de asfaltat varianta ,ocazie cu care se va trece la demontarea podului de lemn.Pe data de 26 martie va fi urmatoarea intalnire intre Societatea Civila si institutiile mai sus amintite.Speram sa vina si Apele Romane (cei care ne-au dat in judecata).Va voi tine la curent cu noutatile ce pot sa apara in aceasta situatie.Multumim inca odata doamnei Roxana Florescu, tuturor celor care v-ati rapit din timpul dv. si ati semnat Petitia,astfel problema noastra a fost mult mediatizata si sustinuta

Noutati 26/02/2009
Societatea Civila Marginea va multumeste tuturor celor ce au fost alaturi de noi,precum si dnei Roxana Florescu ,Fundatiei PACT care au contribuit ca, acum o ora ,in incinta Primariei Marginea ,sa aiba loc o intalnire a reprezentantilor:Prefecturii Suceava,Apelor,Drumuri si Poduri,Proiectantului ,Constructorul si Societatea Civila Marginea,care au luat in discutie situatia prezenta ,podul provizoriu si constructia noului pod.S-a stabilit ca in luna martie ,cand timpul este favorabil,sa se asfalteze varianta veche de 1,5km si atunci cand grinzile sunt aduse sa ne ridicam podul de lemn pentru a inlesni lucrarea la “podul de piatra”.Termenul de finalizarea “podului de piatra”va fi in luna IULIE 2009.Aceasta este pentru voi si noi doar o stire,incredere deplina nu avem in cuvantul lor, deaceea va rugam sa urmariti acest site in toata perioada;aici vor fi postate stiri, rezultatul anchetei procurorilor , judecatorilor si bineinteles stadiul lucrarilor
Semneaza Societatea Civila Marginea,jud Suceava

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =