Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Abonamentele de parcare la Cluj sa fie valabile numai noaptea", pagina 1

Facebook share
 
M. Cosmin (29 Mai 2011, 11:32)
Parcati masina in limita bunului simt
Domnilor si doamnelor, nu cred ca sunt probleme sa parcati masina pe un loc de parcare cu plata binenteles in limita bunului simt 15-20 min, dar cred ca sunteti unii dintre aceia care parcati jumatate de zi pe 2 locuri de parcare odata. Si eu lucrez toata ziua in toate cartierele, dar am bunul simt de a lasa un bilet cu numarul de telefon pe bord sa pot fi contactat in caz ca ocup mai mult timp acel loc de parcare, dar domniilor voastre poate va este greu sa faceti acest lucru sau nu va duce capul.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Cuibus (29 Mai 2011, 14:33)
Eronat
Mai bine ati circula cu bicicletele, pe jos sau cu RATUCUL!
Nici intr-un oras european nu intra in centru atatea masini ca si in clujul portocaliu!
AFARA CU MASINILE DIN CENTRUL CLUJULUI!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
dan (29 Mai 2011, 18:37)
idee nefericita
Imi pare rau sa va spun dar pt. aceste parcari noi platim abonamente la primarie si nu revenim doar seara de la munca asa ca sincer nu cred ca v-ar conveni nici dvs. daca a-ti fi in locul nostru sa va gasiti parcarea ocupata. Cred ca ideea petitiei e nefericita si inoportuna! Mai bine a-ti initia o petitie pt. creearea de parcari supra- sau subterane in cartiere!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
oana (29 Mai 2011, 21:38)
idee idioata
minte odihnita, idee tampita. ce sa mai si zici. cand vin acasa, sa stau sa ma uit cum cineva venit in vizita sta pe locul meu de parcare si eu sa astept ora 20 ca sa il elibereze, nu? mult ai gandit-o d-le. de ce nu faci mai bine daca ai timp o campanie de strangere de semnaturi pentru construirea de parcari etajate, ca sa rezolvi intradevar problema.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Autorul (30 Mai 2011, 22:44)
Comentariu
Am uitat sa adaug la petitie ca este inadmisibil ca cineva să "cumpere"(având drept de proprietate 24/24 )o bucată de drum cu suma modică de 70 ron/an în Cluj-NAPOCA ;2)de îngrădirea dreptului european de liberă circulaţie a auzit cineva?3)cu ce drept cineva are loc de parcare, iar vecinul sau care nu a mai găsit la primărie locuri libere ,nu are.ÎNTR-UN ORAŞ ŞI SOCIETATE CIVILIZATĂ ASEMENEA SITUAŢII NU AR TREBUI SĂ EXISTE.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Juan (31 Mai 2011, 07:59)
Debil
Initiatorule...esti tare ingust la minte! Si pana la ora 20 ce sa fac? Sa dau ture prin oras fiindca tu stai linistit la bar la cafea??? Sunt parcari cu plata unde poti lasa masina in siguranta...e drept coasta ceva maruntis. Dar daca ai bani sa-ti porti curul in masina prin toate cartierele de colo -n colo poate gasesti si ceva fise pentru o parcare cu plata! Ma uit la parkingul din piata Marasti care e la 50m de parcarea mea cu abonamenti: sta aproape absolut nefolosit, iar eu daca plec cumva cu masina din parcarea cand ma intorc gasesc locul ocupat cu nesimtire.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Autorul (31 Mai 2011, 10:41)
@debil
Poate atunci ar trebui să nu mai plătiţi abonamentul şi să adoptaţi petiţia mea astfel având acces oricând la un loc de parcare. Şi varianta cu fise ,dar pt. toată lumea,ar fi ok dar costurile de implementare sunt cred, prea mari. În Grigorescu de ex. nu există parkiniguri.N-ar trebui să se mai creeze discriminări între noi...toţi plătim taxe şi impozite aici şi ar trebui să avem aceleaşi drepturi pe domeniul PUBLIC(sau să i se schimbe denumirea în Public-PRIVAT?)
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Autorul (3 Iunie 2011, 08:30)
Completare
Stiu ca in Grigorescu,politia face razii si da amenzi daca numarul masinii parcate pe locul cu abonament nu corespunde cu cel din baza lor de date.Deci,chiar daca ai doua masini,nu poti sa o parchezi pe un loc decat pe cea inscrisa la primarie.Ce spuneti de asta?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
florin (16 Februarie 2012, 20:38)
Primul venit....
Buna seara,

Salut initiativa autorului petitiei!
Am insa o propunere:

Prin actiune in contencios administrativ (adica in instanta) vreau sa desfiintam HCL 25/2010 ca fiind ilegala si abuziva din cel putin urmatoarele considerente:

1. Prin numarul limitat de locuri de parcare amenajate se incalca dreptul la libera circulatie in sensul in care am dreptul sa circul cu autoturismul pe drumurile publice dar nu in Cluj - pt ca in cartier nu am unde sa parchez regulamentar
2. Apropo politia (legisti, criminialisti, rutieristi etc), unde se parcheaza daca nu pe locurile celor cu abonament
3. Cel putin in Grigorescu nu exista parcari pentru vizitatori
4.. Amenzi foarte mari raportat la natura faptei

Cine se baga?
Banuiesc ca cei care au abonament vor sari ca arsi. Nu au decat.
Eu oricum voi demara actiunea si 100% voi castiga si atunci ADIO abonamente.
Bun venit regulii "Primul venit, primul servit".

Si veti putea merge sa va vizitati prietenii din cartierele vecine fara griji.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Diana (8 Mai 2012, 19:47)
Orar
Si mie mi se pare orarul putin exagerat, pentru ca nu toata lumea vine asa tarziu de la serviciu.
De parcat, se parcheaza pe trotuar, lasand 1.5m pt. pietoni. Daca este spatiu.
Subscriu regulii „primul venit”.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Cordos Ioan (16 Septembrie 2014, 17:54)
Regim parcare cu abonament
Domnilor, asa cum s-a mai scris aici, sunt si eu cu totul de acord ca sa li se impuna acestor posesori de abonamente de parcare un anumit orar, ex; 20:00-07:00, care doar datorita unei sanse au reusit sa obtina un loc de parcare. Se intelege de aici ca cei care isi vor achizitiona in viitor un autoturism , nu au nici o sansa sa mai obtina de la p[rimarie vreun loc de parcare. Mi se pare ca este o mare nedreptate. Dar imi pun intrebarea: cei care totusi au un abonament de parcare si o parte din zi pleaca cu masina, deci elibereaza locul de parcare, acestia unde le parcheaza cand ajung la destinatie. Inclin sa cred ca cel putin 80% din ei ocupa abuziv locurile altora de parcare ceea ce ei omita sa recunoasca. Ideea cu biletul, dupa cum s-a mai scris mai sus nu cred ca este o solutie. Ai parcat pe locul altuia, ai lasat bilet, vine propritarul (care poate fi sau nu detinatorul locului tespectiv), te suna, te duci, muti masina pe alt loc, iar dupa catva timp te suna altcineva si tot asa. Toata ziua tu iti muti masina dintr-un loc in altul. Iertati-ma este de-a dreptul ridicola ideea.
Cea mai buna solutie ar fi, dupa parerea mea, desfintarea completa a acestor asa zise locuri de parcare cu abonament. Parcheza fiecare acolo unde gaseste un loc liber si atat. Este o prostie ca un loc de parcare cu abonament sa ramana liber toata ziua, sa nu poata fi folosit de altcineva doar fiindca cineva a achitat la primarie o suma modica anuala pentru acest loc.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
vasile chis (29 Decembrie 2014, 15:59)
petitia cu parcari
ma da esti destept rau.ai iz de comunist cear fi sa lasi si cheia de la apartament ziua si frigiderul plin...vrei
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Eu (12 Martie 2015, 12:35)
Circulatia in centru orasului
Ba dar prosti mai sunteti...cum puteti zice ca sa nu mai circule masini in centrul orasului?Asta ar insemna sa nu mai existe nici un singur magazin in centrul orasului....daca nu ar mai da voie sa circule masinile in centrul orasului cu ce dracu s-ar mai face aprovivionarile la magazinele din zona?Cine e atata de tampit sa duca in mana sau in spate zeci ...sute sau poate chiar tone de marfa pe o distanta de cateva sute de metri?Macar taceti dracului din gura aia daca nu stiti ce vorbiti incompetentilor.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
clujean (27 Martie 2015, 00:51)
lasa gargara!
si nu incerca sa te scoti! stii tu bine ca de masinile putorilor care se duc din cartier in centru era vorba, nu de aprovizionare!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
raton (29 Decembrie 2015, 20:56)
traim in jungla
....dar despre veteranii manasturului ce parere aveti ,vorbesc deespre acei care se uita doar cu coada ochiului la tine daca cumva locuiesti in blocul scara sau in zona lui,te-ar sorbi intr-o lingura de apa .eu personal am auzit multe discutii contradictorii de genul :ce ma,abia te-ai mutat aici si deja ne ocupi locurile care nici macar nu sunt amenajate ca locuri de parcare.pe genul acesta imi vine sa-i scuip in fata .prea se cred ei stapanii spatiilor publice.sa nu mai vorbesc de cei care iti ridica stergatoarele.eu personal cum il prind cum il capsez.adica cu ce drept se atinge el de bunul altuia?mama lor de cretini.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Vasile Pacurar (3 Decembrie 2016, 19:58)
parcarile cu abonament
Tot acest circ cu locuri de parcare cu abonament, garajele-tiganie pe care le vezi la tot pasul prin cartiere este exemplul viu al modului de a fi al romanului (= smecher =)
Mergeti fratilor sa vedeti cum arata un oras civilizat din Europa .........
Toti cei care locuiesc intr-un oras platesc aceleasi taxe si au aceleasi drepturi , parcarile sunt publice bine amenajate (unde gasesti loc poti sa parchezi ) inafara de centrul oraselor unde e normal ca parcarile sa fie cu plata ptr. ca e foarte aglomerat.Dar nimeni nu are " locul lui de parcare" MAI ALES PLATIND O SUMA MODICA PE AN (contravaloarea citorva beri baute intr-o seara la barul din colt )
Mai e mult pina cind natia romana va invata sa traiasca cu adevarat intr-o comunitate........
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
nepriceput (12 Ianuarie 2017, 13:30)
mai mult bun simt
Cu totii platim taxele impuse de primarie.Pentru toate.Deci si pentru dreptul de a parca acolo unde este permis.ESte o ineptie demna de un oras condus de unii cu interese personale sa limitezi dreptul de a parca ani si ani TUTUROR locuitorilor acestei TARI cu exceptia unui personaj de multe ori venit din tufisuri care injura ,RIDICA STERGATOARELE etc....Intr-o noapte fiind la capataiul unei femei muribunde ( mama mea ) si fiind nevoit sa parchez in cart.Grigorescu UNDE AM GASIT UN LOC LIBER ( noaprea ),m-am trezit dimineata cu doua cauciucuri TAIATE....Pentru acesti civilizati cu DREPTURI ...refuz sa mai comentez.In mod normal pentru a nu afecta veniturile primariei consider ca toti posesorii de vehicole trebuie sa plateasca o taxa fixa - pentru a avea dreptul sa parcheze, ACOLO UNDE GASESTE LOC LIBER. Iar mizeriile de "garaje" dintre blocuri sa fie desfiintate,transformate in locuri de parcare iar PROPRIETARII DE DREPT AI TERENULUI SA INCASEZE SUMELE CUVENITE SI STABILITE DE CATRE CONSILIUL LOCAL SAU DE CATRE CEI CE HOTARASC IN MOD LEGAL ACESTE TAXE
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ANCA (17 Ianuarie 2017, 13:03)
o sa fie si mai rau
In locul dumneavoastra chemam politia. Chiar daca am parcat pe locul altcuiva - acesta nu are dreptul sa imi vandalizeze masina. Daca in apropiere era si o trecere de pietoni cu camera video - probabil gaseati si vinovatul.

Problema e alta - eu am abonament acasa (locuiesc in Gheorgheni) - si pentru centru am abonament de parcare lunar (50 lei / luna). Deci incerc sa fiu un cetatean cinstit. Totusi - am parcat anul trecut undeva pe langa Business Unit Center - langa lacul din Gheorgheni - unde nu incurcam pe nimeni - pe un loc viran - si am primit amenda pe baza HCL 149/2009 - conform careia - cand ajungi acasa cu masina - o faci pachet-o bagi in poseta si o duci in apartament- ca altfel iei amenda.


........... citez din mirifica Hotarare:

Art. 1 Constituie contraventie oprirea, stationarea si parcarea vehiculelor/ autovehiculelor pe
domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca in alte locuri decat cele legal amenajate de
cãtre Primãria municipiului Cluj-Napoca, dupã cum urmeazã:

..........................................................

si stati sa vedeti ca din cate am inteles - din martie se da din nou liber la ridicat masini !!!!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: