Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Spital Clinic de Urgente in Copou
image

Petitie: "Spital Clinic de Urgente in Copou"

Facebook share

Sustinem existenta Spitalului Clinic de Urgente cu centrul de trauma inclus in noua cladire din Copou.

Prin aprobarea PL-x nr. 417/2009 proiect de Lege pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.41/2005 privind reglementarea unor măsuri financiare aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor se asigura transferarea activitatii Spitalului Clinic de Urgente “Sf. Ioan” Iasi in sediul nou construit in Str. G-ral Berthelot nr.2, Iasi aigurandu-se astfel existenta unui spital de urgente modern, cu toate specialitatile necesare traumei si stoparea in acest mod a fenomenului Lazarescu (plimbarea pacientilor intre spitale):

Argumente:

1. Spitalul Clinic De Urgente “Sf. Ioan” Iasi (str. G-ral Berthelot nr.2 Iasi) se afla intr-o situatie precara din punct de vedere al spatiilor utilizate.
2. Clădirile (sistem pavilionar) in care isi desfasoara activitatea sunt în proprietatea Consiliului Judeţean Iaşi, făcând parte din patrimoniul naţional. In 1998 s-a realizat un proiect de restaurare a acestora (sunt din pământ şi stuf) proiect care nu a primit finanţare. Chiar şi restaurate aceste clădiri nu pot servi scopului de spital, neputând asigura circuitele optime necesare standardelor şi datorită impunerilor în ceea ce priveşte arhitectonica nici amenajările posibile nu se pot realiza. În plus dispoziţia pavilionară a clinicilor şi pavilionul extern locaţiei din G-ral Berthelot solicită resurse suplimentare pentru asigurarea seviciilor şi condiţiilor standard de desfăşurare a activităţilor medicale.
3. Finalizarea cât mai rapidă a lucrarilor cu transferarea activităţii Spitalului Clinic de Urgenţe „Sf. Ioan” din Iaşi cu o capacitate de 195 paturi în această clădire, care a fost proiectată pentru 300 paturi, ar duce substanţial la îmbunatăţirea activităţii medicale de urgenţă şi susţinerea cu eficienţă a tuturor cazurilor complexe cu care se confruntă un spital care are adresabilitate: politrauma pentru toata zona Moldovei, cu atât mai mult cu cât în condiţiile actuale de criză, proiectul unui spital regional de urgenţe este foarte departe de a se concretiza.
4. Spitalul Clinic de Urgenţe „Sf. Ioan” Iaşi se află la graniţa de Est a Uniunii Europene - punct determinat strategic - deservind o populaţie de aproximativ 5 milioane de locuitori din 7 judeţe pentru toată zona Moldovei. Principala patologie tratată sunt URGENŢELE POLITRAUMATICE , numărul foarte mare de cazuri (~34.000/an) facând ca serviciile chirurgicale sa fie supraaglomerate, spaţiile insuficiente, fiind îngreunată desfaşurarea activităţii medicale. Pentru a se evita pe viitor „plimbarea” pacienţilor între spitale, se impune finalizarea noului sediu cu transferarea in acesta a activitatii acestei unitati sanitare.
5. La transferarea activităţii Spitalului Clinic de Urgenţe „Sf. Ioan” Iaşi în cladirea nouă, acesta va avea posibilităţi funcţionale reale de a desfaşura activitate ca un centru de politraumă pentru toată zona Moldovei, având toate specialităţile necesare şi impuse de actele normative pentru un spital DE URGENŢE.
6.Transferarea activităţii acestui spital într-o clădire acdecvată, va duce la desfăşurarea unui act medical de calitate şi în condiţii de siguranţă, în beneficiul pacienţilor.

26/01/2010

Autor: Tudor Ciuhodaru
Destinatar: Catre toti iesenii si intreaga Moldova
Categorie: Sanatate.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =