Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Să fie declarat Ion Iliescu erou national
image

Petitie: "Să fie declarat Ion Iliescu erou national"

Facebook share

Din câte articole am cit despre Nicolae Ceauşescu, mulţi îl consideră pe Ion Iliescu asasinul lui Ceauşescu, fiind dat drept ca omul ruşilor de către Nicolae Ceauşescu, deoarece şi Gorbaciov s-a apropiat foarte mult de democraţie, de Europa (UE) şi de America, dar Ceauşescu a refuzat orice libertate de exprimare la oameni, urmând ceea ce se ştie şi acum, uciderea lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu.

Citesc fragmente de declaratii:

In cazul executiei lui Antonescu, sotia lui Brucan, Alexandra Sidorovici, a fost "acuzator public" al "Tribunalului Poporului". Conform unor surse personale extrem de bine informate, Silviu Brucan s-a numarat printre putinii care s-au aflat la fata locului la momentul uciderii celor patru oameni de stat.
In cazul asasinarii lui Ceausescu, avem urmatoarele declaratii:

Gelu Voican Voiculescu la Comisia Parlamentara „Decembrie 1989": „În 24 decembrie a fost acel moment culminant al vieţii noastre. Intram doi câte doi în baia lui Milea. Lăsam apa să curgă, demenţe din astea. Şuşoteam diverse formule. Eu am spus: «Să-i facem scăpaţi de sub escortă, cum s-a făcut cu Zelea Codreanu. Îi omorâm şi gata». S-au uitat la mine şi am simţit că au început să mă considere ca pe un tip respingător. Şi atunci, parcă Mazilu a spus: «Preşedintele poate înfiinţa, în situaţii din astea, Tribunal Militar Excepţional...», şi aici, atenţie: «...îi va judeca şi îi condamnăm la moarte, că faptele există pentru această condamnare»".

Sergiu Nicolaescu pentru „Adevărul": „Pe mine m-a întrebat cineva, Iliescu sau nu mai ştiu cine, ce părere am de Ceauşescu. Că el trebuie omorât ca să salvăm vieţile oamenilor, în condiţiile în care se trăgea în populaţie. Şi le-am zis: «E simplu. Mi-l daţi mie într-o maşină. Eu opresc, părăsesc maşina, oamenii se ocupă de mine, iar alţii îl omoară pe Ceauşescu. E simplu ca bună ziua». Adică «metoda Mussolini». Ăia îl spânzurau de picioare".

Silviu Brucan la Comisia Parlamentara „Decembrie 1989": „A fost o discuţie destul de lungă, cu argumente politice, juridice şi militare. Sigur că am fi dorit să fie un proces public sau deghizat, care să fie educativ pentru populaţie. S-a discutat şi aspectul juridic, pentru că nu era în regulă. Era o chestiune făcută fără respectarea elementarelor reguli juridice, mai ales că nu aveam nicio îndoială asupra sentinţei. Până la urmă, considerentele militare au dominat. Ne dădeam seama că toate aceste elemente care acţionau împotriva Revoluţiei, trăgînd asupra obiectivelor strategice, fac acest lucru în speranţa că Ceauşescu va reveni la putere. Eu cred că decizia a fost justificată, pentru că, într-adevăr, după ce au fost arătate la televizor procesul şi execuţia, grosul trăgătorilor s-a predat şi a lăsat armele".

Grupul care a decis execuţia Ceauşeştilor:
- Ion Iliescu
- Silviu Brucan
- Nicolae Militaru
- Dumitru Mazilu
- Petre Roman
- Mihai Montanu
- Sergiu Nicolaescu
- Mihai Ispas
- Dan Marţian
- Gelu Voican Voiculescu
- Gen. Victor Atanasie Stănculescu

http://victor-roncea.blogspot.com/2009/12/petre-tutea-confirma-ion-iliescu-este.html

Consider că Ion Iliescu poate fi considerat "EROU NAŢIONAL" pentru răsturnarea regimului comunist şi pentru democraţia şi libertatea pe care o avem acuma!

26/12/2009

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Parlamentul Romaniei, Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei, poporul roman
Categorie: Politica, Social.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =