Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Salvati Piata Obor
image

Petitie: "Salvati Piata Obor"

Facebook share

Apel
Teroare si disperare in Piata Obor, declansate in urma hotararilor Consiliului Local sub stricta coordonare a Domnului Primar Neculai Onteanu de a se finaliza (fara consultarea populatiei si a comerciantilor incalcand dispozitiile art.4(2) din O.U.G. nr.348/2004) in ultimii doi ani, pe baza unui plan migalos conceput, urmatoarele :
-Piata Obor sa fie cat mai murdara si mai nefunctionala
-Anularea manifestarilor traditionale specifice acestei zone
-Provocarea a cat mai multor nereguli si abuzuri pentru sabotarea activitatilor comerciale
-Pedepsirea exemplara a comerciantilor care protesteaza (incalcand dispozitiile art.16(1) din Constitutia Romaniei)
-Demolarea Pietei Obor (incalcand dispozitiile art.23 din Legea 422/2001)
-Demolarea Parcului Pasarari (incalcand dispozitiile art.8(3) si art.72(2) din Legea 137/1995)
-Cedarea in folosinta gratuita pe 50 ani a unui teren cu suprafata de 40 000 mp. proprietate publica catre grupuri interesate care au initiat si alimentat aceste planuri (incalcand dispozitiile art.136(4) din Constitutia Romaniei , art.11(1) si art.17 din Legea 213/1998)(Vezi schita de mai sus)

Asociatia Frontului Negustoresc Obor -Fondata in 1928 - depasita de actiunile abuzive, solicita ajutorul populatiei Bucurestiului.

Va rugam sa solicitati sprijinul presedintilor asociatiilor de locatari pentru afisarea acestui apel la avizier si sa ne contacteze la tel. 0747065074 sau site www.salvatipiataobor.ro.
Dorim ca institutiile Statului Roman sa fie lasate sa functioneze pentru eliminarea abuzurilor constate de noi.
Le cerem public celor care franeaza aceste institutii sa se abtina de la orice act de imixiune iar firmele interesate pentru acest proiect pot afla de la noi la ce riscuri se implica.
Consideram ca Piata Obor este de interes national (se desfac produsele romanesti din 22 de judete indentificate de noi) si se indeplinesc conditiile de organizare a unui REFERENDUM pentru a-i fixa o data pentru totdeauna locul in istoria Bucurestiului si a o transforma intr-un obiectiv economico-social de referinta.

SALVATI PIATA OBOR
Reformarea Pietei Obor (si nu modernizarea prin demolare pentru constructia unui Complex comercial sau Mall) trebuie sa aiba la baza Studiul Istoric realizat de Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, sugestiile comerciantilor si ale specialistilor, iar apoi trebuie obtinuta parerea populatiei Bucurestiului.
Va rugam ca incepand din data 15 Iunie 2007 sa sprijiniti protestele realizate de comerciantii din Piata Obor sub coordonarea Asociatiei Frontului Negustoresc Obor (una dintre cele mai vechi asociatii de negustori existente in Europa).
Va rugam nu distrugeti acest Apel, multiplicati-l pentru a fi afisat pentru ca parerea tuturor conteaza si ne ajuta.

Exemplu din istoria Pietei Obor: in anul 1866 locuitorii zonei semnaleaza intentia proprietarului terenului Domnul Scarlat Ghica de a vinde parcele din Targul Mosilor si Oborul Nou pentru constructie de locuinte. Stiut fiind ca acolo a functionat o piata libera si publica, 7 000 de familii solicita autoritatilor sa nu-i tolereze aceste intentii. Argumentul este legat de traditiile locului iar cel care nu le respecta este considerat tradator de tara si de neam. Pentru linistirea spiritelor se dispune construirea unui Pavilion pentru sarbatori iar mai apoi se cumpara de catre Primaria orasului Bucuresti acest teren pentru utilitate publica cu suma de 510 000 lei din banii publici ultimul termen de plata fiind la 20 noiembrie 1890.

02/07/2007

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Presedentia Romaniei, Guvernul Romaniei, Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria sectorului 2
Categorie: .
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =