Prima pagina » Petitii online » Demisia Guvernului Ponta, datorita execrabilei organizari a votului din Diaspora

Petitie: "Demisia Guvernului Ponta, datorita execrabilei organizari a votului din Diaspora"

"Bag seamă că-n euforia victoriei lui Klaus Iohannis a fost trecută cu vederea cea mai gravă crimă postdecembristă:

Lipsirea românilor din străinătate de dreptul fundamental, echivalent în democrație cu dreptul la libertate, de a vota. Repet ceea ce am scris și atunci cînd am cerut anularea turului al doilea:

Guvernul României a răspuns de organizarea alegerilor. Potrivit articolului 43 din Legea 370/2004 privind alegerea Președintelui, Guvernul e obligat să estimeze numărul alegătorilor care se vor prezenta la vot și în funcție de asta stabilește numărul secțiilor de votare. Nu ne interesează de ce numărul secțiilor de votare din străinătate a fost prea mic pentru numărul celor care s-au prezentat la vot în al doilea tur.

Organizarea alegerilor ține de responsabiltiatea Guvernului în aceeași măsură în care ține și organizarea salvării după un cutremur.

Guvernul a eșuat lamentabil în îndeplinirea datoriei pentru care toți membrii Guvernului, în frunte cu Victor Ponta, primesc salariu și alte avantaje", precizeaza Cristoiu.

Acesta sustine ca votul din Diaspora, proasta organizare, a adus pagube "incalculabile" Romaniei, pentru care Victor Ponta ar trebui sa demisioneze, iar Traian Basescu ar trebui sa ii ceara aceasta demisie in calitatea sa de presedinte in exercitiu.

"Cetățeni de ai ei au fost lipsiți în chip arbitrar de dreptul constituțional de a vota.

Spectacolul românilor asupra cărora jandarmii francezi au lansat gaze lacrimogene la solicitarea ambasadei române numai și numai pentru că voiau să voteze. Dumnezeule, să voteze, nu să fure, nu să cerșească, pur și simplu să voteze! Va rămîne în analele umilinței produse cetățenilor de statul lor.

Prin urmare, Victor Ponta trebuie să demisioneze. Nu pentru că a pierdut alegerile prezidențiale, ci pentru că a pierdut încrederea românilor prin felul în care a administrat alegerile din străinătate. Potrivit Constituției, pînă pe 22 decembrie 2014, Traian Băsescu e președintele României. În calitatea sa de președinte al României, Traian Băsescu trebuie să-i ceară socoteală lui Victor Ponta pentru nenorocirea din străinătate. Și dacă Victor Ponta n-are bunul simț să demisioneze în semn de recunoaștere a vinei, Traian Băsescu trebuie să-i ceară demisia". Ion Cristoiu.

___________
sursa:

17/11/2014

Destinatar: Guvernul Romaniei, condus de Ponta
Categorie: Politica.
Petitii cu subiect asemanator:
Demisia lui V. Ponta
Demisia premierului