Prima pagina » Petitii online » Manifestul medicilor de familie

Petitie: "Manifestul medicilor de familie"

STIMATI COLEGI MEDICI DE FAMILIE, CITITI SI DATI MAI DEPARTE,

De 3 ani suntem batjocoriti si umiliti de catre stat,prin unealta sa demonica numita CNAS , manuita de Ministerul Sanatatii.
NU MAI VREM,NU MAI PUTEM,NU MAI MERGE ASA! GATA!
Noi suntem cabinete medicale private si, printre alti clienti ai serviciilor pe care noi le oferim,se numara si CNAS. Haideti sa ii vindem serviciile noastre la pretul dorit de noi si in conditiile in care vrem noi , nu ca pana acum. Acest lucru e usor de obtinut pur si simplu pentru ca CNAS , spre deosebire de noi , nu are alta varianta.
Noi suntem 10000 de cabinete si , impreuna , suntem o forta de neimaginat. Printr-o actiune co-
muna, concertata , a noastra , a tuturor , de a nu semna nici un fel de contract cu CNAS in alte conditii decat
cele impuse de noi ,VOM REUSI !
CNAS are o armata de angajati , de la economisti la psihologi , care sunt platiti fooooarte bine pentru a ticlui tot soiul de capcane si chichite si a le ascunde cat mai bine printre randurile contractelor
si normelor pe care CNAS ni le pune in fata , si care , odata acceptate ,au menirea unica de a ne transforma in sclavi , cu obligatii din ce in ce mai multe , pe bani din ce in ce mai putini.
Propunem sa concepem si sa inaintam catre reprezentantii nostri (asa cum sunt ei) judeteni si, dupa aceea , nationali , reguli despre cum am dori noi sa arate o relatie contractuala cu CNAS ,astfel incat sa se realizeze ,pentru prima data , propria varianta de contract al medicinei de familie romanesti privind furnizarea de servicii medicale catre CNAS .In caz contrar , iar vom merge , ca de fiecare data , nepregatiti la ,,negocieri’’ cu CNAS , reprezentantii nostri vor semna ce li se va pune in fata, iar noi vom deveni sclavi.
Pentru ca asta sa nu se intample , ne vom prezenta la negocieri cu contractul nostru si vom refuza sa acceptam alte conditii decat ale noastre si orice colaborare cu CNAS , pe durata nedeterminata .
NOI , cabinetele de MF , SUNTEM VANZATORII , deci noi impunem pretul serviciilor noastre; daca CNAS vrea sa cumpere de la noi , sa faca rost de bani pentru asta ; nu e problema noastra ca are grad redus de colectare , ca nu are fonduri , ca i se aloca putin din PIB , etc , tot asa cum nici bancile , nici Fiscul , nici salariatii sau furnizorii nostri de utilitati nu ne intreaba daca avem bani : platim , si gata.
ATENTIE ! Cea mai mare capcana trecuta in CO-CA 2011-2012 o reprezinta stabilirea valorii unui punct per capita si per servicii : 50% +50% din fondul alocat asistentei medicale primare (oricum diminuat fata de 2009). Noi trebuie, cu orice sacrificiu , sa impunem schimbarea radicala a modului acesta de gandire , intrucat ni se adauga noi si grele sarcini obligatorii cuprinse in per capita , in paralel cu scaderea la 50% a procentului alocat din fond.
De parca toate astea n-ar fi de ajuns , am fi , daca am accepta CO-CA 2011 si normele de aplicare , pusi sa platim din buzunar si implementarea programelor de informatizare. Noi consideram acest lucru inacceptabil si invitam CNAS-ul sa-si achite , daca are nevoie de sisteme informatizate,nota
de plata pentru acestea.Daca are bani de cititoare de carduri de sanatate ( 500 EUR/buc) ,sa-si cumpere si sa ni le dea in comodat , noi putem profesa medicina generala si fara ele.
Propunem desfiintarea notiunilor ,,capita’’ si ,,serviciu’’ si instituirea unor tarife pentru orice fel de prestatie medicala oferita asiguratilor nostri ,acestea urmand sa fie facturate catre CNAS si platite de acesta . Nu mai facem absolut nimic gratis (per capita): nici gravide , nici bilanturi , nici urgente , nici vaccinari , nici bilete de trimitere , nici cronici , nici programe de sanatate. Totul trebuie sa aiba un pret ,pentru ca e vorba de munca noastra . In mod similar ,orice serviciu birocratic pe care il prestam catre CNAS sau DSP ni se va plati :trecerea datelor asiguratilor in carduri , tot soiul de situatii, de centralizatoare ,etc.
Intrucat durerea noastra e legata de bani , nu vom detalia si alte aspecte ale relatiei medic MF-CNAS
care trebuie revizuite.
Daca toti medicii MF vom refuza semnarea contractului cu CNAS in forma sa actuala si ne vom prezenta cu propria noastra oferta si nu vom accepta SUB NICI O FORMA sa negociem decat pe oferta noastra ,CNAS nu va avea decat alternativa sa ne accepte conditiile , pentru ca, daca nu-i convine ,va ramane fara medicina de familie , si nu-si poate permite acest lucru .
Poate CNAS nu stie , dar noi suntem singurii medici de familie din Romania ,iar fara noi.......

20/01/2011

Destinatar: Comunitatea medicilor de familie din Romania