Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » STOP escrocheriilor: semnati petitia online pentru sanctionarea agentiilor de casting fantoma sub numele de Va...
image

Petitie: "STOP escrocheriilor: semnati petitia online pentru sanctionarea agentiilor de casting fantoma sub numele de Vaingloriousness, 4UCast, Quarrelsomeness, FM Cast, LM Cast etc"

Facebook share

Aceasta petitie se adreseaza nu doar celor care au fost abordati pe strada de reprezentati ai acestor agentii mentionate in titlu ci tuturor persoanelor care se simt indignate de existenta acestui tip de frauda.
Indiferent daca vi s-au luat sau nu bani, semnati aceasta petitie pentru a incerca combaterea acestor inselatorii momentan legale.
In spatele acestora se afla niste adevarati infractori care traiesc de pe urma pacalirii oamenilor cu promisiuni false, bazandu-se pe faptul ca prea putini vor actiona in instanta dupa ce constata ca au fost doar amagiti.
Aceste false agentii supravietuiesc in mod fraudulos de cativa ani tocmai pentru ca nu s-au luat masuri serioase in acest sens, pentru ca persoanele ademenite se simt ulterior jenate ca au cazut in capcana.
Contractul semnat de comun acord contine prea putine informatii, practic oamenii cad prada unor promisiuni facute doar verbal, beneficiile care li se mentioneaza nu sunt trecute in scris nicaieri pentru ca nu exista.
O simpla cautare pe google a numelui uneia dintre agentii va avea ca rezultat comentarii negative din partea celor care au avut neplacerea de a fi abordati, marturii ale unor persoane escrocate, site-uri oficiale de tipul www.vaingloriousness.ro care nu ofera niciun fel informatii insa absolut nimic pozitiv.
Din fericire totusi, acest subiect a fost intr-o oarecare masura mediatizat si este cunoscut de autoritati insa acestea nu pot interveni tocmai din cauza delasarii oamenilor care prefera sa accepte ca au pierdut sume semnificative decat sa ia masuri. Victimelor li se fac propuneri care incep prin posibilitatea de a beneficia gratuit de niste simple servicii de infrumusetare si se ajunge pana promisiunea verbala unei vieti ideale ce presupune castigul unor sume fabuloase doar daca se lasa aranjate si fotografiate.
Strategia de manipulare consta in flatarea persoanelor racolate( fete, baieti, femei mai mult sau mai putin tinere, parintilor cu copii), facandu-li-se complimente, cu note de tipul 4,9 din 5 pentru infatisare.
Initial acestia incearca sa obtina de la cineva o suma "simbolica" intre 50-100 RON, apoi se trece la sume mai mari de ordinul sutelor de euro pentru cei mai naivi amatori de vedetism.
Majoritatea celor tepuiti realizeaza relativ repede ca au cazut intr-o plasa, ca dupa alba-neagra insa aleg sa se impace cu pierderea si nu fac plangere. Reprezentatii acestor agentii au metode de abordare ce apeleaza la intimidare iar in cazul unui refuz se ajunge la agresivitate verbala, chiar fizica potrivit unui articol publicat online ( http://www.bucuresti.ro/cea-mai-raspandita-teapa-din-bucuresti-cine-se-afla-in-spatele-tepei-cu-agentii-de-modele/ )
Legile din Romania sunt in momentul de fata mult prea permisive cu acesti profitori insa, luand atitudine impotriva lor, binemeritatele sanctiuni vor fi aplicate.
Numarul victimelor este mult mai mare decat al acestor escroci fara scrupule care doar au gasit o nisa de a obtine bani in mod fraudulos pe seama credulitatii de moment a oamenior.
Managerii asa ziselor agentii de casting nu sunt nici pe departe niste persoane bine informate, nu au studiat in profunzime legile statului roman si nu au analizat riscurile la care se supun, deci nu au luat prea mult in calcul posibilitatea initierii unei astfel de petitii. Prin urmare, este posibil sa se ajunga la sanctiuni drastice daca se iau masuri in masa, daca aceasta petitie este facuta publica si semnata de cat mai multe persoane. Sa ii ajutam sa primeasca ceea ce merita !

26/06/2015

Autor: Otilia Fegher
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Informatii, stiri 29/06/2015
http://stirileprotv.ro/stiri/social/camera-ascunsa-iluzii-vandute-pe-bani-grei-metoda-va-facem-copilul-vedeta-prin-care-au-fost-pacaliti-zeci-de-romani.html
http://observator.tv/social/model-de-epuit-fotomodele-141798.html
http://observator.tv/social/nu-trebuie-sa-fii-frumos-ca-sa-ajungi-model-in-romania-122984.html
http://a1.ro/news/social/pretul-celebritatii-agentiile-de-modeling-fantoma-capcana-in-care-cad-tot-mai-multi-tineri-id138340.html
http://livenews.romaniatv.net/lefteri-si-stropiti-cu-apa-asa-ies-clientii-dintr-o-agentie-de-modelling-din-complexul-obor_22298.html

Informatii, stiri 29/06/2015
http://www.bucuresti.ro/cea-mai-raspandita-teapa-din-bucuresti-cine-se-afla-in-spatele-tepei-cu-agentii-de-modele/
http://stirileprotv.ro/stiri/social/camera-ascunsa-iluzii-vandute-pe-bani-grei-metoda-va-facem-copilul-vedeta-prin-care-au-fost-pacaliti-zeci-de-romani.html
http://citynews.ro/eveniment/sute-de-tineri-romani-inselati-de-o-agentie-de-modeling-vezi-cum-erau-racolati-acestia
http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/cum-pacalesc-agentiile-modelling-casting-mii-fete-isi-doresc-celebritatea-1_50ada5b07c42d5a66398a53a/index.html
http://a1.ro/news/social/anonimi-si-cu-banii-luati-cum-functioneaza-asa-zisele-agentii-de-modeling-si-de-publicitate-care-agata-oamenii-pe-strada-id326914.html

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =