Prima pagina » Petitii online » Prelungirea valabilitatii buletinelor de identitate prin aplicarea foto 2

Petitie: "Prelungirea valabilitatii buletinelor de identitate prin aplicarea foto 2"

Subsemnatul Galambos Tiberiu, domiciliat in Hunedoara, Str. Transilvaniei nr. 6, Bloc C4, Ap.30, nascut in Hunedoara, la data de 20 mai 1959, fiul lui Ioan si Elena, posesor al Cartii de Identitate Provizorie seria PC, nr.374325, eliberata de Politia Hunedoara la 27.06.2008, va inaintez prezentul
MEMORIU
prin care va solicit ca in calitatea de aparator al drepturilor si libertatilor persoanelor fizice ce v-o confera Constitutia Romaniei, sa faceti diligentele necesare pentru a-mi fi respectata Libertatea de Constiinta prin aplicarea foto 2 pe buletinul de identitate si prelungirea termenului de valabilitate, in conformitate cu crezul si constiinta mea.
Precizez ca inainte de a expira perioada de valabilitate a Buletinului de Identitate , am solicitat Serviciului local de Evidenta a Persoanelor din municipiul Hunedoara, unde domiciliez, aplicarea celei de a doua fotografii, dar am fost refuzat politicos. Asociatia Civica DREPTATE pe care o conduc s-a adresat Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor pentru a-mi implini solicitarea. Desi am solicitat personal o audienta la conducerea INEP, am fost refuzat ,,iar raspunsul primit insinueaza, citand Constitutia Romaniei, ca vreau privilegii. Intr-adevar art.16 din Constitutie mentioneaza ca „Cetatenii sunt egali in fata legii si a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”, dar aici nu se ridica o problema de egalitate ci de Libertate a Constiintei. Chiar principiul EGALITATII daca-l invocam aceasta nu inseamna UNIFORMITATE pentru ca nu suntem trasi la sapirograf si traim intr- o societate libera care a trecut (de mult) de perioada influentei tezelor Mao-iste. Fiecare fiinta este unica si are dreptul la identitate si originalitate, acest drept ii este dat prin nastere ca o mostenire de la Dumnezeu si statul ca forma de organizare a societatii il recunoaste in litera dar trebuie sa o faca si in fapt.
Dupa cum mentioneaza adresa catre INEP reprezentantii institutiilor publice se ascund dupa paragrafe si legi pentru a nu-si asuma responsabilitatea atunci cand societatea sau viata le-o cere. Aproape toti invoca suprematia legii si respectarea ei ca dogma. Acum 2000 de ani pe vremea lui Iisus fariseii formulau unele prescriptii ridicole, prostesti, referitoare la Sabat, interzicand pana si infaptuirea activitatilor caritabile. Atacat fiind de farisei pentru ca vindeca, Iisus a rostit: „Luati aminte ca Sabatul a fost facut pentru om si NU omul pentru Sabat. Parafrazandu-L pe Iisus putem spune ca acelasi principiu guverneaza si astazi: „Legea este facuta pentru Om si NU omul pentru lege. Constitutia Romaniei statueaza aceasta la articolul 1: „…demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor ( incluzand libertatea constiintei), libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea…reprezinta valori supreme in spiritul…idealurilor Revolutiei din decembrie 1989 si sunt garantate. Cu alte cuvinte constiinta noastra si libertatea ei de a se manifesta reprezinta valoarea suprema. Acelasi lucru l-am exprimat si in adresa catre Serviciului de Evidenta a Persoanelor, citez: „constiinta noastra a romanilor nu fluctueaza ca mintea guvernantilor, pentru ca ea este ancorata in DUMNEZEU”. Aceasta fluctuatie se refera si la faptul ca Ordinul Ministerului de Interne nr. 1190/31.07.2001 recunostea faptul ca acest nou act de identitate poate reprezenta o incalcare a libertatilor cetatenesti, religioase si dadea dreptul de a opta liber pentru Carte de identitate sau Buletin de Identitate, iar acum INEP ne spune ca s-a abrogat,, desi nu face dovada legala.
In decembrie 1989 militarii aflati sub juramant au fost pusi in situatia de a alege intre a respecta ordinele militare si a trage in populatia care se revolta impotriva tiraniei sau sa urmeze glasul constiintei si sa treaca de partea manifestantilor. Dovada faptului ca a fost mai puternica dragostea de libertate decat „legile militare”, Timisoara s-a putut intitula primul oras liber din Romania. Este cel mai elocvent exemplu in care se vad efectele suprematiei constiintei in fata legii. Indraznesc sa afirm ca tot asa se vor vedea si in cazul de fata daca veti da curs solicitarii mele, pentru ca exista tendinta de a impune in Romania dictatura legii prin litera si ocolind spiritul ei.
Dumnezeu ne-a facut darul de a ne crea ca fiinte libere, El nu a facut din creatiile sale niste sclavi cu mentalitati servile, nici nu ne-a inrobit pe unii altora. Dimpotriva, ne-a daruit libertatea si doreste sa nu uitam de Liberul Arbitru. Din pacate, oamenii sunt cei care au pervertit acest drept fundamental instaurand legea celui mai puternic si creandu-si singuri dependente. Libertatea privita de la nivel de principiu comporta mai multe aspecte, oameni diferiti pot avea pareri diferite ale libertatii. In acest sens legea este bine venita pentru ca reglementeaza relatiile in societate si uneori este necesar sa stabileasca limite pentru o anumita categorie de oameni care sunt certati cu bunul simt. Libertatea nu inseamna ca poti face orice, ca poti contravine unor reguli de morala si etica unanim acceptate, libertatea apartine fiintelor de buna calitate, celor care isi aduc contributia la dezvoltarea si armonizarea societatii Libertatea de Constiinta insa este LIBERTATEA SUPREMA care nu poate fi ingradita de nici o lege si este garantata de Constitutia Romaniei. Libertatea de constiinta in conformitate cu convingerile mele religioase imi da dreptul sa cer aplicarea foto 2 pe buletinul de identitate eliberat de statul roman. In sprijinul acestui drept pe care-l invoc depun la prezentul Memoriu Apelul la Mucenicie al „Duhovnicului neamului” Arhimandritul Iustin Parvu staretul Manastirii Petru Voda si o parere aproape oficiala a BOR.
De-a lungul celor 19 ani de la Revolta din decembrie 1989 s-au facut destule experiente pe Poporul Roman si destule afaceri cu actele de identitate care nu numai ca nu imbunatatesc climatul social ci dau posibilitatea unor fraude.Un exemplu il constitue Carnetele de alegator care au fost facute doar ca sa sustraga bani de la buget, iar autocolantele cu inscrisul VOTAT lipite pe Cartile de Identitate pot conduce la fraude. Solutia cea mai inteleapta ramane ştampila aplicata pe Buletinul de Identitate care nu poate fi stearsa sau falsificata..
Va rog sa dati curs si sa sustineti acest MEMORIU la care anexez cele doua adrese la care fac referire mai sus, impreuna cu raspunsurile institutiilor vizate precum si un articol de presa care exprima public viziunea mea asupra acestui subiect, insotit de reactia si comentariile cititorilor pe marginea articolului. Va multumesc.

Semnat si inregistrat la Hunedoara in data de 12.01.2009.

Acest MEMORIU este sustinut si de organizatii ale societatii civile, precum si de personalitati ale vietii publice dupa cum urmeaza::

1. Asociatia Civica DREPTATE
Presedinte: Galambos Tiberiu
2. Asociatia ANGEL
Presedinte: Lucan Eugen
3. Asociatia ARHETIP
Vicepresedinte: Mihalache Magdalena
4. Liga DREPTATII Impotriva coruptiei si abuzurilor din Romania
Presedinte Centrul Zonal Transilvania, Tot Romulus
5. Fundatia SPIRIT ROMANESC
Presedinte: Hadîrcă Radu
6. Fundatia Tezaurul Sacru ar Religiilor