Prima pagina » Petitii online » Stopati dezastrul ecologic produs la Sebes de poluarea cancerigena de la Kronospan

Petitie: "Stopati dezastrul ecologic produs la Sebes de poluarea cancerigena de la Kronospan"

SCOPUL SEMNARII ACESTEI PETITII ESTE DE A SENSIBILIZA SI OBLIGA ORGANELE STATULUI DE DREPT, RESPECTIV, MNISTERUL MEDIULUI, ANPM, ARPM7C, GARDA DE MEDIU, MINISTERUL SANATATII, ISU, DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA ALBA, APM ALBA, PREFECTURA, PRIMARIA SEBES DE A ACTIONA CU FERMITATE SI RESPONSABILITATE PENTRU STOPAREA IMEDIATA A DEZASTRULUI ECOLOGIC PRODUS IN ZONA SEBES - ALBA IULIA DE CATRE POLUAREA CANCERIGENA DE LA KRONOSPAN.

In privinta poluarii, Sebesul a ajuns mai rau ca Zlatna sau Copsa Mica.
Si nu de o zi sau doua ci de peste cinci ani. Ne-am adresat si Comisariatului European pentru Mediu. Am ajuns la limita rabdarii. Sebesenii si-au pierdut speranta ca cineva le va asigura DREPTUL CONSTITUTIONAL DE A TRAI INTR-UN MEDIU CURAT. La Sebes NUMAI Poluatorul Kronospan are dreptul de a ne inbolnavi si de a ne omori cu zile. Autoritatilor le este frica sa puna piciorul in prag si sa opreasca poluarea cancerigena de la Sebes. Pana cand? ZILNIC IN AER SUNT EMISE 36.000.000mc de gaze toxice, deci INTR-UN AN SE ACUMULEAZA IN AERUL ATMOSFERIC 436.000.000 MC DE GAZE TOXICE, CARE POLUEAZA INTR-UN MOD BARBAR AERUL, REALIZAND O POLUARE CUMULATIVA DE-A LUNGUL ANILOR. Asa se explica CEATA LAPTOASA DE LA KRONOSPAN, CARE ACOPERA ZONA SEBES-ALBA IULIA.
Astfel, in cei 5 ani la Sebes s-au acumulat mai mult de 2180.000.000 mc de gaze toxice.
Odata cu gazele este eliminat si PRAF DE LEMN FOARTE FIN, CU DIAMETRUL SUB 10 MICRONI, CUNOSCUTUL POLUANT CANCERIGEN PM10, IN CANTITATE DE MINIM 1.000 KG INTR-O SINGURA ZI, PANA LA 5.400 Kg INTR-O ZI (cand concentratia a fost depasita de 3 ori). O valoare de 1.800 kg pe zi este in limitele legale. Luand valoarea minima de 1.000 kg PM10 pe zi a ca INTR-O LUNA SE ACUMULEAZA IN AER, SE DEPUNE PE SOL, PLANTE, ARBORI SAU AJUNGE IN PLAMANII OAMENILOR PROVOCAND CANCER, 30.000 KG DE PRAF DE LEMN, IAR INTR-UN AN 360.000 DE KG DE PRAF PM10. La Sebes, in cei 5 ani, s-au acumulat 1.600.000 kg de praf de lemn cancerigen PM10!!!!!?????
In procesul de fabricatie a placilor MDF se utilizeaza rasini ureoformaldehidice, care au incompozitie FORMALDEHIDA CANCERIGENA.
"FORMALDEHIDA ESTE CANCERIGENA PENTRU OM" se precizeaza in Comunicatul de presa nr.153 din 15 iunie 2007 al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si "a clasat FORMALDEHIDA IN GRUPA I A AGENTILOR CANCERIGENI PENTRU OM".

26/09/2008

Destinatar: Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile