Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "SOLIDARITATE CU VALERIU GAFENCU! Cerem primariei Targu Ocna sa nu dea curs presiunilor Institutului Ellie Wiesel si sa nu retraga Sfantului Inchisorilor titlul de cetatean de onoare.", pagina 1

Facebook share
Pagina 1/3 1 2 3
Bran Daniel Emil (30 Ianuarie 2013, 20:47)
Valeriu Gafencu este unul din Sfintii...
Valeriu Gafencu este unul din Sfintii Inchisorilor. Sa le fie rusine celor care doresc sa ii intineze numele.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Hrimiuc Otilia (31 Ianuarie 2013, 01:34)
Multumesc, Bran!
Brane, pe 16 sper sa ne vedem la tine la Tg Ocna, daca o sa fii acasa.
Cred ca vine si Tina :)
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Bran Daniel Emil (31 Ianuarie 2013, 12:34)
Cred ca ma confundati.
Cred ca ma confundati cu o alta persoana. Eu sunt maramuresan. O zi frumoasa!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
anastasiu dorel (31 Ianuarie 2013, 15:50)
sfintii nu sunt chiar asa de :sfinti"
Valeriu Gafencu are la activ 12 asasinate cu arma alba si pistol impotriva persoanelor asa zis "indezirabile" ale acelor timpuri.
Inainte de a semna o "petitie" informati-va si nu mergeti ca turma dupa cioba.
deschideti ochii si cititi cine a fost "sfantul" si pentru ce a fost incarcerat.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Alexandru (31 Ianuarie 2013, 16:11)
cred ca ai citit ceva stricat
cand mai faci afimratii din astea vino cu dovezile. altfel spune-le "tovarasilor" tai.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Prof. Smaranda LIVESCU (3 Februarie 2013, 09:32)
Cred ca ai citit ceva stricat
De ce intr-un dialog trebuie totdeauna cineva sa puna pumnul in gura celui care vine cu o afirmatie? De ce nu stim sa avem un respect fata de ceilalti? Nuimim imediat "tovarasi" pe cei care isi exprima liber opinia si nu se "inregimenteaza" in rindul celor care nici macar nu cauta? este pacat si invit la un dialog decent.

Numai de bine.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Alexandru (3 Februarie 2013, 21:19)
"prof."
ar trebui sa-i periem? uitati care-i problema: in primul rand, daca nu este interesat sa sustina aceasta petitie nu vad de ce ar trebui sa aplice comentarii nefondate si nu vad cum i s-a pus pumnul in gura. din contra, l-am provocat la o dezbatere pe surse. nu cred ca ar fi aflat un neavenit atat de repede de aceasta petitie pentru ca a fost promovata doar pe site-uri si bloguri de "specialitate", asa cum nu cred ca nici dumneavoastra nu sunteti straina de acest subiect ci verificati constant acele pagini.
nu sunt convins ca sunteti chiar profesoara. nu cred ca era cazul sa specificati acest amanunt. nu ma interesa. nu fac diferente intre statutul social si profesional ci, doar intre sinceritate si nesinceritate, intre corect si incorect, adevar si fals.
daca vreti un dialog "civilizat" si "corect diplomatic" adresati-va in primul rand institului Ellie Wiesel si explicati-le lor.
pana la o proba contrarie, va consider o persoana diversionista la fel ca si individul ce a putut emite un comentariu atat de fals si lipsit de cel mai mic adevar. mai mult, luati definitia cuvantului "tovaras" si spuneti-mi ce este gresit la el. daca persoana care a aplicat comentariul a facut asta din naivitate, poate ca ar fi fost mai bine daca, dumneavoastra ca si profesoara, ce stapaniti tehnicile psiho-pedagogice, sa-i aratati in liniste, adevarul si sa lasati un natarau ca mine sa vorbeasca raspicat si nebagat in seama. apropos - care este parerea dvs. despre Valeriu Gafencu? nu v-am regasit, pana la ora care scriu, printre semnatarii acestei petitii. cine sunteti de fapt? dati dovada de viclenie si pricepere in aceste diversiuni. chiar ma amuz cand vad personaje ca dvs. :) sunteti de-ai lor si ma bucur ca ne scrieti pentru ca asta ne dovedeste noua, sustinatorilor, ca existati, ca va doare si ca ne confirmati banuielile despre dvs. pentru o mai buna intelegere si "toleranta" va rog sa faceti cale intoarsa de la ratacirile si vicleniile dumneavoastra si sa va intoarceti la adevar si sa nu va mai considerati stapanii lumii ci robi ai lui Dumnezeu ca toti ceilalti. orice alt comentariu pe care il veti face la adresa unui ticalos ca mine, il voi considera o confiramare a celor spuse de mine. sa auzim numai de bine.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Alexandru (3 Februarie 2013, 21:21)
profesorii iubitori de sfinti si pace
profesorii iubitori de Dumnezeu, sfinti si pace, duminica dimineata la ora 9,30 sunt la Biserica sau la rugaciune si nu dau comentarii pe internet.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Constantin (6 Februarie 2013, 14:22)
Lasa-ti barbologia
Afirmatiile se fac pe dovezi, nu pe vorbe goale sau dupa ce unii beau prea mult sau au alte interese.Nu credeti?Daca eu as afirma ca sunteti prostituata, nu mi-ati cere sa dovedesc ?
La fel pot spune si eu :Mi-am exprimat liber opinia .Aveti ceva impotriva?
Asadar pe viitor va sfatuiesc sa lasa-ti poantele acestea ieftine cu ,,exprimatul parerilor,,.Va multumesc de intelegere.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
croco (29 Mai 2013, 17:08)
Pentru ca...
De ce punem pumnul in gura mereu? In cazul asta nu inseamna "mereu", stimate profesor (vad ca va plac titlurile astea: prof. dr. ing. fiz. etc...). Cand vine vorba de un sfant al Bisericii, nu numai ca nu trebuie sa acceptam astfel de calomnii, dar avem chiar obligatia, in calitate de crestini, sa spunem ca nu este asa. Domnul Alexandru care a spus de tovarasi inclin sa cred ca are dreptate. In acest caz, sunt de partea dlui. Alexandru si da, infig si eu pumnul si bocancul in gura "tovarasului". E doar o figura de stil, domnule profesor...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Gh. Buzatu (31 Ianuarie 2013, 16:49)
ghbuzatu@yahoo.com
Pentru tovarăşul Dorel - Iată ce trebuie să aflaţi despre Valeriu Gafencu în Wikipedia:

Valeriu Gafencu
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Valeriu Gafencu

Valeriu Gafencu (n. 24 ianuarie 1921 în localitatea Sîngerei, județul Bălți, în Basarabia - d. 18 februarie 1952 la închisoarea Târgu Ocna) este unul din tinerii care au murit în închisorile regimului comunist din România, numit de Nicolae Steinhardt Sfântul închisorilor. A fost fiul lui Vasile Gafencu.

A urmat școala primară la Sângerei, iar cursurile secundare la Liceul „Ion Creangă” din Bălți, între anii 1932-1940. Absolvind liceul în vara anului 1940, la doar câteva zile după bacalaureat, a intervenit uraganul ocupației sovietice. Valeriu a reușit cu greu să treacă Prutul, a ajuns la Iași, lăsându-și părinții și surorile sub ocupație, despărțindu-se, nu știa că definitiv, de tatăl său care, în toamnă, a fost ridicat și dus în Siberia, unde și-a sfârșit viața nu se știe când [1].

În anul 1941 era student în anul al II-lea la Facultatea de Drept și Filosofie din Iași și totodată conducător al unui grup al Frățiilor de Cruce.

În urma scoaterii în afara legii a Frățiilor de Cruce, a fost arestat și condamnat la 25 de ani de muncă silnică. Profesorul de drept civil Constantin Angelescu l-a apărat la proces, declarând că acesta este „unul dintre cei mai buni studenți pe care i-am avut de-a lungul întregii mele cariere didactice”.[necesită citare] Această încercare s-a dovedit însă a fi inutilă, dictatura antonesciană nevăzând cu ochi buni activismul legionar al tânărului Gafencu, care voia ca tot mai mulți elevi și studenți să se înscrie în Frățiile de Cruce.

Astfel, și-a săvârșit sentința la închisorile de la Aiud (1941-1949), Pitești (noiembrie-decembrie 1949) și Târgu Ocna (1949-1952), unde a fost un adevărat trăitor al ortodoxiei, regimul dur al detenției, torturile și bolile contactate aici întărindu-l duhovnicește. A compus aici poezii, care se cântau în celule, iar acum se cântă în biserică.[necesită citare] În 1949 este dus la sanatoriul-închisoare de la Târgu Ocna într-o stare foarte gravă: TBC pulmonar, osos, ganglionar, reumatism, lipsă de hrană.

La data de 2 februarie 1952 le-a cerut colegilor de suferință să-i procure o lumânare, o cruciuliță și o cămașă albă pe care să i le pregătească pentru ziua de 18 februarie. Cu o zi înainte de moarte, i-a spus lui Ioan Ianolide: "Mâine voi muri. Vreau să-mi iau rămas bun de la cei mai apropiați prieteni. Fă tu așa fel încât să vină pe rând la mine, în liniște.".[necesită citare] A doua zi, pe 18 februarie, în jurul orelor 14:00-15:00, Valeriu Gafencu rostește ultimele sale cuvinte: Doamne, dă-mi robia care eliberează sufletul și ia-mi libertatea care-mi robește sufletul,[necesită citare] după care a decedat.

Face parte dintr-un grup ce împărtășea aceeași orientare spirituală, alături de studentul în drept Ioan Ianolide, Anghel Papacioc, cel care avea sa devină ieromonahul Arsenie Papacioc, doctorul Traian Trifan, avocatul Traian Marian, Marin Naidim, Aurel Dragodan, Constantin Totea și mulți alții. Unul dintre bolnavii ce-l iubeau și-l admirau, Victor Leonida Stratan, obținuse printr-o intervenție specială, de la familie, un pachet cu streptomicină. Cu o jertfire de sine specifică marilor trăitori ai ortodoxiei, Valeriu le-a primit și a doua zi l-a înștiințat pe Stratan că a hotărât să le cedeze pastorului Richard Wurmbrand, spunând că și acesta se afla într-o stare gravă. Medicamentele au fost folosite de Wurmbrand, a cărui viață a fost astfel salvată.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Dorin Ionescu (31 Ianuarie 2013, 18:20)
Te rog...
Draga anastasiu dorel,
Eu nu stiu de crimele pomenite de tine si deoarece am semnat petitia te rog spune despre ce crime e vorba si de unde stii de ele. Iti multumesc.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Constantin (6 Februarie 2013, 14:26)
Era beat probabil
A auzit de la crasma din sat :) Nici macar de acolo.Sunt basme evreiesti inventate la botul calului,pentru a arunca cu noroi in martirii neamului romanesc .
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ilie (31 Ianuarie 2013, 21:45)
dezinformare sau nestiinta
E o vorba din copii: cine zice ala e. Mai informati-va si nu mai spuneti aberatii. Asemenea prostii inca nu am auzit.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Florin Dobrescu (31 Ianuarie 2013, 21:59)
Domnule, bati campii
Domnule, d-ta ori esti provocator ori ai probleme! Ce asasinate, domnule, d-ta stii cati ani avea Gafencu la varsta cand a intrat in inchisoare.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
sanda alexandru (1 Februarie 2013, 05:03)
Mai mult decit cinic
D-le Anastaziu Dorel,In primul rind nu esti roman si te folosesti doar de nume rom,anesc.Nici-o marturisire,nici-un document nu mentioneaza"crimele" la care faci referire..Murdaresti,ucizi demnitatea poporului ROMAN..
Nu ne lua de trogloditi.
Esti o subspecie umana numai prin faptul ca debitezi asemenea porcarii.Voi ati ucis de-a lungul veacurilor crestinii.L-ati ucis pe cocetateanul d-voastra,DOMNUL ISUS HRISTOS,ati impinzit planeta cu duhoarea jidoveasca.Vreti sa ne luati aerul,pamintul,libertatea.Ne scoateti si mortii din pamint sa nu mai avem unde sa ne rugam.
Iesi public si spune ce ai scris.
nu te ascunde sub anonimat,d-le.
V-am primit in tara noastra cu toleranta si iubire crestina dar ati urmat Talmudul si ne-ati otravit fiinta,ne-ti ucis fiziceste.
Ati practicat ritualuri de a ingurgita singe de goim(crestin)
Astea de ce nu le spuneti?
Atit.
TRAIASCA ROMANIA
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
bulibasa aurelia (1 Februarie 2013, 12:15)
demnitate
Ar trebui sa nu mai ridici ochii din pamant niciodata. Nu meriti sa te numesti roman! Sa-ti dea Dumnezeu timp ca sa speli aceasta rusine si MARE PACAT!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Valeriu Gafencu (1 Februarie 2013, 15:45)
sa fie primit
Domnul sa iti rasplateasca dupre sufletul tau Dorele Katz.
Doamne ajuta.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Stefan Mihai Martinescu (1 Februarie 2013, 22:55)
Dorele
Dorele esti postac de job? Esti cam aflator in treaba pe aici.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Prof. Smaranda LIVESCU (3 Februarie 2013, 09:28)
Sfintii nu sint ...
Multumesc pentru informare. Am intimpinat si eu destule scrieri ciudate despre "sfintii" din inchisori. Va dau dreptate si in privinta informarii in prealabil.
smaranda_livescu@yahoo.com
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pagina 1/3 1 2 3