Prima pagina » Petitii online » Impotriva fumatului la locurile de joaca din parc

Petitie: "Impotriva fumatului la locurile de joaca din parc"

Conform legii, fumatul este interzis in locurile publice, iar constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor cade in competenta Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.
Cu toatea cestea, aceasta institutie ignora un fenomen pe cat de ingrijorator, pe atat de greu de inteles la prima vedere: fumatul inconstient la locurile de joaca. Intr-adevar, o simpla plimbare prin orice parc ofera posibilitatea de a vedea multi parinti supraveghindu-si copiii la locurile de joaca special amenajate....fumand. Nu de putine ori copiii vin langa parinti, care, culmea, continua sa pufaie din tigara. In aceste conditii stai si te intrebi: cat de idiot sau drogat poti sa fii ca sa-ti intoxici propriul copil? As putea intelege, cu greu, ca acestor adevarati drogati ( asa ii consider pe fumatori ) nu le pasa de alti copii ( omul e doar cel mai rau animal de pe pamant ), dar oare sa le fi pierit orice instinct de protejare a propriei progenituri? Nimeni nu poate spune ca, dupa atatea campanii publice, nu a fost informat despre efectul nociv al tutunului asupra sanatatii, deci o eventuala scuza, in sensul ca nu constientizeaza, nu este valabila.
Prin urmare, initiez aceasta petitie pentru ca salarialtii ANPC sa inceapa sa aplice sanctiunile prevazute de lege. Nu am sperante in ceea ce priveste calificarea tutunului drept drog si interzicerea lui, desi ar fi interesant de vazut cati ar vota macar o petitie online in acest sens.
Vreau ca macar in parc, la joaca, copiii sa fie protejati.
Nu am amintit de nerusinarea si agresivitatea acestor fumatori criminali atunci cand le atragi atentia ca sunt copii in jur. Unii poate ca ar vrea sa te si bata.
Deci, domnilor de la ANPC, miscati-va fundurile din birouri in parcuri si aruncati cu amenzi in stanga si dreapta!

22/08/2008

Destinatar: Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor