Prima pagina » Petitii online » Petiție pentru demolarea blocurilor cu garsoniere din București

Petitie: "Petiție pentru demolarea blocurilor cu garsoniere din București"

Apartamentul de bloc are destinația să fie locuit de o familie și o familie înseamnă minim 3 membri.Cum garsoniera e alcătuită dintr-o singură cameră rezultă că e locuibilă de maxim două persoane,minim 3 însemnând suprapopulare.În contextul unei capitale cu trafic pietonal și rutier îngâtuit de treceri la nivel cu calea ferată retragerea acasă într-o garsonieră în condițiile în care e populată de minim 3 persoane înseamnă prelungirea coșmarului(sărit din lac în puț).În plus școala e o povară suplimentară pentru cine locuiește în garsonieră în condiții de suprapopulare neajutând elevii care trăiesc în astfel de condiții să le asigure câte un apartament confortabil(numărul membrilor mai mic sau egal decât dublul numărului camerelor).În plus mai e și săptămâna cu 5 zile lucrătoare și cu două de weekend în loc să fie cu 4 lucrătoare și cu 3 de weekend dat fiind că 7/2 înseamnă 3,5,fapt ce ar echilibra balanța diminuând stresul și dând posibilitatea populației la minivacanță de odihnă în orice săptămână.Tragem un semnal de alarmă și rugăm autoritățile să demoleze blocurile care au garsoniere reconstruindu-le să aibă câte un apartament cu minim două camere.În plus solicităm școlilor să se asigure când sunt elevii înscriși în clasa 0 să meargă la ei acasă și să verifice în cazul celor ce locuiesc în apartamente de bloc dacă locuiesc în condiții de suprapopulare și în caz afirmativ să investească achiziționând la fiecare câte un apartament în care numărul membrilor să fie mai mic sau egal decât dublul numărului camerelor amânând pe fiecare cu un an.Suplimentar solicităm parlamentului să elaboreze o lege a muncii care să declare oficial vinerea zi de weekend să echilibreze balanța muncii și a odihnei.Astfel va rezulta o populație mai puțin stresată,mai sănătoasă,va fi mai mult timp liber petrecut în familie și în caz de oboseală excesivă își va permite în orice săptămână minivacanță de odihnă.Oameni buni!Uniți-vă forțele în sensul ăsta!Gândiți la fel,simțiți la fel!

23/10/2018

Categorie: .